Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Усім фанам союзу з Росією присвячується...

Прапор АдигеїБагато наших політиків полюбляє озвучувати міф про "два братських народи". Вони втлумачують "темному" люду, які блага принесе нове об*єднання, як погано жити в незалежній Україні і тому подібне. Однак все пізнається в порівнянні. У складі РФ достатньо "молодших братів". Вони теж колись мали своїх януковичів, яценюків, тимошенків. Далеко ходити не треба: 5 жовтня 2009 р. Адигея святкує 18 річницю утворення республіки.

«Основные торжества, посвященные 18-летию со дня образования республики, прошли 5 октября. В них принял участие Президент РА Аслан Тхакушинов. На центральной площади республиканской столицы Майкопа был представлен культурно-этнографический портрет Республики Адыгея. Гости и участники мероприятия смогли попробовать национальные блюда, познакомиться с обычаями и традициями народов, проживающих в Адыгее. Все города и районы республики получили возможность представить национальные подворья, отражающие адыгскую, русскую, армянскую, курдскую, азербайджанскую и греческую культуры», - указывается в пресс-релизе президента Адыгеи.

В этот день также состоялись различные спортивные мероприятия, концерты самодеятельных коллективов, посвященные Дню республики,
сообщает "РИА Новости".

Між іншим, історія Адигеї в певному періоді дуже нагадує нашу:

В 1557 году часть адыгских князей во главе с верховным князем Кабарды Темрюком Идаровым обращается в Москву с предложением военно-политического союза к России. Этот политический акт закрепляется брачным союзом между Иваном IV и дочерью Темрюка Гошевнай (Вікіпедія http://ru.wikipedia.org/).

Так само як у нас після Переяславського договору, дружба росіян та адигейців грунтувалася на обслуговуванні інтересів росіян:

В Російській імперії Адигея була однією з найвідсталіших провінцій — народ не мав власної писемності, на 150 осіб припадав 1 учень, не було лікарських закладів, промисловості майже не було — в 27 кустарних майстернях працювало 90 робітників(Вікіпедія http://uk.wikipedia.org/).

Отже більше ніж за 300 років російського менеджменту адигейським народом не було досягнуто нічого. Він так і залишився в 1557 році...

Інший цікавий факт - демографічний розвиток адигейців. Особливо жалюгідно виглядає в порівняно з чеченцями, які не припиняють боротьбу за незалежність від Москви:

Населення АдигеїНаселення Чечні


















Тому, шановні політики, не треба вішати локшину про "братній народ". Тим більше, що цей народ не брат, а онук навіть адигейцям, не кажучи вже про український етнос, який сягає корінням Трипільської культури. Чим скоріше ми позбавимося таких "братів" разом з їхніми "племінниками" в українській владі, тим краще. Для цього в нас і є вибори.

Stanislove, спеціально для upu.org.ua
19

Коментарі

17.10.09, 01:55

Еще в универе профессор нам рассказывал, что русские это одичавшие украинцы, которые в свое время убежали далеко на север. Приводилось масса фактов.

Может мы и братья, только это братство напоминает историю про Каина и Авеля.
Москва делает все, что бы Украина стала еще одним ее придатком. Да же заслали к нам своих агентов.
Партия регионов тому яркий пример.

    27.10.09, 02:00

    Опять за рыбу грош...надоело безмерно.

      37.10.09, 02:01

      Есть примеры поудачнее адыгейского.

        47.10.09, 02:18Відповідь на 3 від Al KazlOFF

        Звісно, але тут справа і в актуальності трохи. 5 жовтня Адигея святкувала 18 - річчя, тому я написав саме про неї. Думаю цей маленький народ заслуговує на те, щоб його хоча б раз на рік згадали.

          57.10.09, 02:22Відповідь на 4 від Stanislove

          Что-то личное связывает?

            67.10.09, 02:58

            Братья, не братья -это не существенно.
            Братья -это две особи, а вся наша планета населена одними людьми и я вижу только одну особь.
            Можете себе руку отрезать, чтоб нога больше выросла, но это ничего не меняет. Когда прийдёт время вымирать -мы вымрем вместе.

            Типа: йо, мир, дружба, народы

            Всё остальное это политика. Разделяй и властвуй.

              77.10.09, 03:17Відповідь на 5 від Al KazlOFF

              Что-то личное связывает?Ні. Не родився там, не жив і не був ))

              Просто я прихильник самовизначення всіх народів. Такий собі націоналізм планетарного масштабу

                87.10.09, 03:21Відповідь на 7 від Stanislove

                Перегиб. Народом и караимы считаются (первые, кого вспомнил), и вполне обоснованно. Но их несколько тысяч, в основном - в Крыму и Литве. Какое может быть самоопределение?

                  97.10.09, 11:34Відповідь на 8 від Al KazlOFF

                  Ну, з таким розселенням та кількістю мало на що можна розраховувати. Самовизначення - це право народів. Потрібна ще їхня воля до самовизначення.

                  Ступінь самовизначення теж різний: від мирного співіснування з іншими в одній державі до повної незалежності. Якщо караїмів так мало, то для розвитку їх етносу достатньо одної державної програми. Автономія чи незалежність їм на даному етапі не потрібна.

                    анонім

                    107.10.09, 14:43Відповідь на 3 від Al KazlOFF

                    Есть примеры поудачнее адыгейского. Майже всі народи, які "братались" з москалями, були москалями винищені до стану вимираючої, розпорошеної, денаціоналізованої кількатисячної популяції. Лише кілька народів, всилу своєї величезної популяції (українці), тисячолітньої державотворчої традиції (українці, литовці, грузини, вірмени, узбеки) і продовження боротьби за національну назалежність, зуміли зберегти свою самобутність, незалежність і мають перспективу подальшого повноцінного розвитку.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      17
                      попередня
                      наступна