хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Актуальність проблеми залишається незмінною!


 

Перемога? Чия? Над ким?

На календарі 9травня, а це означає – певна частина населення України візьме участь у шабаші який чомусь називають святкуванням Великої Перемоги Радянського народу у Великій Вітчизняній війні. Пропоную, для тих, хто здатен до критичного аналітичного мислення, постаратися зрозуміти у якому дійстві їх змушують взяти участь.

По-перше, спробуймо розібратися, що це за народ такий, радянський ? Сам термін «народ» суспільні дисципліни не застосовують тому що він ніколи і ніким не був визначеним. Суспільні науки послуговуються терміном «етнос». Змістом поняття «етнос» відмежовуються етнічні спільноти від не етнічних, наприклад, вікових, поселенських, професійних, релігійних, освітніх тощо. Визначальними вимірами етносу є: 1) мова; 2) культура; 3) самосвідомість закріплена у етнонімі.

Якщо спробувати знайти виміри етносу у радянського народу, тобто етносу, тому що термін «етнос» у перекладі означає народ то ми змушені будемо констатувати відсутність очікуваних характеристик. 1) «Радянської мови» у соціальному середовищі не існує. 2) «Радянської культури» також, днем з вогнем не знайдеш. Та й свідомість ідентифікує себе із певним етносом, наприклад, українськи, чеським, польським, словацьким тощо.

Констатація об’єктивного факту відсутності соціального суб’єкта який здобув перемогу логічно виправдано ставить запитання, а хто ж переміг???

По-друге, звідкіля взялася Велика Вітчизняна війна. Друга світова війна, як відомо розпочалася 1 вересня 1939 року вторгненням нацистських військ у Польщу. 17 вересня до цієї війни долучилися комуністичні війська. Спільно із нацистами вони розгромили польські армії і провели Парад Перемоги у місті Брест. Комуно-нацистські союзники продовжували співпрацю, зокрема і у військовій сфері. Комуністи допомагали нацистам у розбудові їх військової міці, наприклад, поставляли стратегічно важливі для озброєння військ метали тощо. І у такий спосіб продовжували брати участь у Другій світовій війні. Кожна із сторін намагалися реалізувати свої політичні амбіції. Нацисти, прагнули збудувати Третій Рейх. Комуністам, свербіла Світова революція.

Після майже повного підкорення Західної Європи нацисти вирішили продовжити побудову свого проекту на території захопленій комуністами. Таким чином, Друга світова війна продовжилася але уже між вчорашніми союзниками. Тобто, Велика Вітчизняна є тільки ланкою у бойових діях Другої світової. І не більше!!! Звісно, для повнішого вивчення бойових дій у певних часових межах чи на певній території ми можемо абстрагуватися від боїв на інших територіях чи у інший час. Це, однак, не змінить об’єктивного факту того, що йдеться про окрему ланку певного процесу. Або, іншими словами Велика Вітчизняна є тільки ланкою Другої Світової війни і аж ніяк не якоюсь окремою війною. Таким чином і окремої Великої Вітчизняної війни не було.

А що ж було? У межах Другої Світової була національно-визвольна боротьба українців проти нацистських і комуністичних окупантів!!! Українська Повстанська Армія воювала і проти нацистів, і проти комуністів. Свій останній бій комуністичним окупантам українські патріоти дали на початку 60-х років ХХ століття. Україна програла у цій боротьбі. Московські війська утримали Україну у стані колонії шизофренічного «вождя усіх народів».

Названі об’єктивні факти змушують поставити «непідйомне» для деяких «ватних мізків» запитання. Наскільки психічно здоровими є ті українці які святкують перемогу комуністичних окупантів над борцями за територіальну цілісність і державний суверенітет своєї Вітчизни?

0

Коментарі