Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

V церемонія нагородження орденом "За спасіння життя"


У Марійському духовному центрі у Зарваниці відбулася V церемонія нагородження громадською відзнакою – орденом "За спасіння життя". Далі докладніше розповість про це "Тернопіль".

Треба сказати, що орден "За спасіння життя" імені академіка Леоніда Ковальчука є громадською відзнакою. Нею нагороджують медичних працівників, працівників державної служби України з надзвичайних ситуацій та інших осіб чи групу осіб за мужність і героїзм, що виявлені при рятуванні життя людей під час виконання службового або громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для власного здоров’я, а також за систематичну працю і наукові відкриття в галузі медицини, що дало змогу зберегти здоров’я українцям. Нагорода започаткована 2016 року.

Орден вручають двічі на рік — 15 березня та 1 жовтня — у дні вшанування пам’яті видатного діяча в галузі охорони здоров’я і медичної освіти, лікаря та науковця, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, Заслуженого діяча науки і техніки України, професора, ректора Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського Леоніда Ковальчука.

Так, 2018 року орденом "За спасіння життя" нагородили: 

  1. Андрія Трусова посмертно з Чорткова, що загинув, рятуючи дитину влітку минулого року. 
  2. Володимира Грубніка, доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, завідувача кафедри хірургії Одеського національного медичного університету. 
  3. Сім’ю Річарда та Ольги Гарейчуків із Торонто, які заснували громадську Організацію "Армії SOS Канада".
  4. Сергія Куршакова із Дніпра, що заснував реабілітаційний центр БО "Допоможи Собі Сам".
  5. Володимира Скибу, тернопільського студента, котрий на Тернопільському ставі врятував людину, що тонула.
  6. Громадську організацію "Колиска життя" з Тернополя, що надає кризову допомогу вагітним жінкам та їхнім чоловікам, щоб запобігти абортам.   
  7. Громадську організацію ASAP Rescue (АСАП РЕСКЮ), що займається проведенням рятувальних операцій та участі в них під час катастроф, катаклізмів та небезпечних для людей ситуацій. 
  8. Український волонтерський медичний батальйон "Госпітальєри", що бере участь у російсько-українській війні на Донбасі з 2014 року. Батальйон  займається наданням першої медичної, домедичної допомоги та евакуацією поранених українських воїнів у найгарячіших ділянках фронту. За час діяльності батальйону врятовано понад 2,5 тисячі українських бійців.

Вручив орден "За спасіння життя" медикам голова обласної ради Віктор Овчарук.

5

Коментарі

120.03.18, 18:39

Поїдьте в микулинецьку водолікарню - побачите десятки дітей-інвалідів, це діяльність хабарника ковальчука! Ще довго неуки-лікарі, яких випустив за гроші ковальчук, будуть нищити українців! Невже нема мозгів щоб це зрозуміти?