хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

У Тернополі презентували виставку "Емалі. Історія. Україна"


 У Тернопільському обласному художньому музеї відкрилася виставка "Емалі. Історія. Україна". 

Це мистецький проект художника Олексія Коваля з Києва. В експозиції представлено більш ніж 20 робіт, які виконані в техніці гарячої емалі.

На виставці є твори, які митець створив у різні роки своєї діяльності, щоб глядачам було видно, як зростала його майстерність у даній сфері. Адже О. Коваль вчився цього витонченного ремесла у майстерні І. М. Кириченка, а також опоновував тонкості емалі у приватних робітнях Європи, Китаю та Індії.

Його роботи відзначаються своєрідністю та неповторністю, він сміливо поєднує кольори, застосовує інкрустацію, використовує різні матеріали, як- то, срібло, мідь, бронзу, дорогоцінне каміння, і, звичайно, експерементує. Так, О. Коваль створив  у царині емалі серію українських портретів, козаків та гетьманів. Ці твори він представив серед своїх інших емалевих робіт та графіки в галереї КУМФу в Торонто. Також він учасник багатьох виставок як персональних, так і колективних. Варто сказати, що його роботи коштують від $1 тис до $10 тис.

Однак у Тернополі це перша виставка Олексія Коваля, і вона триватиме до 25 лютого.

Куратор даного мистецького проекту Ніна Бурневич. Вона сказала на презентації виставки "Емалі. Історія. Україна" в Тернополі:

Подорожуючи світом, вивчаючи різні мистецькі техніки, надихаючись історією кожної країни, яку відвідав, митець створює емалеві картини, присвячені різним культурам. Не оминув автор і українську тематику. Серія його українських портретів, козаки, гетьмани та українські пейзажі ще багато сторіч будуть розповідати світові про чарівність нашого краю. Таким чином, Олексій – майстер, котрий через свої емалеві твори відкриває Україну світові, а світ – Україні. 

Після Тернополя виставка емалей Олексія Коваля відвідуватиме й інші міста України в рамках мистецького проекту "Емалі. Історія. Україна".

Про це повідомляє "Тернопіль".

2

Коментарі