Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Державний борг України сягнув рекордної суми!

На тлі загального шоку від оприлюднення майнових декларацій українських чиновників на другий план постала проблема державного боргу України!

А борг цей сягнув рекордного рівня – 66, 8 мільярдів доларів США!!! Виявляється, це критична сума для нашої економіки і становить вона – 90% ВВП. І якщо найближчим часом не провести реструктуризацію цього боргу, то він завалить державний бюджет 2017 року.

Відповідно даних сайту Міністерства фінансів України, на сьогоднішній день внутрішній борг становить 21,8 млрд $, гарантований державою внутрішній борг – 9,40 млрд $, а зовнішній борг іноземним кредиторам – 35, 61 млрд $. Крім того, є борги бізнес-структур, за які держава не відповідає, і складають вони приблизно $ 60 млрд.

У Мінфіні підрахували, що середня процентна ставка зовнішнього держборгу складає 1,6% річних у валюті, внутрішнього держборгу – 12,1% в гривні. “Ціна” комерційних боргів є вищою, у валюті вона становить 6,5%, в гривні – 12,7%.

Також експерти підрахували, як саме цьогоріч може зрости борговий тягар в Україні через девальвацію гривні. За песимістичним прогнозом від МЕРТ, курс на кінець року може скласти 29 грн/$. Таким чином, $ 43,4 млрд складуть 1,26 трлн грн державного і гарантованого боргу в валюті на кінець 2016 року. Якщо брати курс 24 грн / $, який був на початку 2016 року, то зростання склало б 230 млрд, або 21%. Від МВФ та інших кредиторів ми можемо отримати, за даними Мінфіну, ще близько $ 10 млрд, тобто 290 млрд грн. Якщо ми отримаємо ці гроші й курс складе 29 грн за долар, то наш борг збільшиться, без урахування відсотків, на 520 млрд грн, або на 47%.

Отож,  на кожного українця на даний час припадає понад 1000 доларів боргу іноземним позичальникам і приблизно 13 000 гривень українським банкам. І вірогідно, саме пересічні українці і вимушені будуть віддавати ці борги, які брала держава і провладні посадовці, котрі і декларають мільйонні статки!

http://patriot.te.ua/pres-tsentr/novyny/125-derzhavnyi-borh-ukrainy-siahnuv-rekordnoi-sumy



0

Коментарі