Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Квартал №95 або «Лабухів не б'ють»


pwkgwfxbmha
Дивно, але навіть в перший робочий день нового тижня скандал із Зеленським та його 95 Кварталом не скинув обертів.
Насправді, цей невеликий епізод став ланкою в цілому ланцюзі скандалів останнього часу. Інтер, Лещенко і ось Квартал. Насправді, реакцію на репризу Зеленського потрібно сприймати як щось позитивне і обнадійливий, яке вказує на тектонічні зрушення свідомості хоча б частини українців. Реакція була на те, що довгі роки сприймалося як норма, а тепер ось пішло відторгнення, як і з телеканалом і журналістом-слідчим. Люди перестають цьому вірити і замовляти саме таке.

Що стосується «гумористів», які заявили про те, що вони - патріоти, але як митці - так бачать проблему, в її гострій формі, то це слід копнути глибше, бо там криються механізми, створені при совку.

Насправді, нинішній естрадний гумор відпрацьовує суспільний запит. Тобто, гумористи підлаштовуються під смаки публіки і видають номери, які повинні виявитися смішними для публіки. Це - проста схема і начебто звинувачувати паяців немає сенсу, але така точка зору вірна лише частково.

При найближчому розгляді нинішніх естрадних діячів легко помітити один важливий об'єднуючий фактор. Вони не є професіоналами в профільних областях. Там немає письменників, акторів або взагалі людей, що мають відношення до мистецтва. За великим рахунком, це - художня самодіяльність і вимагати від неї високого рівня виконання, а тим більше - смаку, просто нерозумно. Так, вони можуть видавати щось цікаве, але тримати планку і не скочуватися на рівень шинкарських посиденьок - не можуть. І тут виникає питання про те, як така маса народу, що захлеснула телевізор, раптом стала гумористами.

При найближчому розгляді виявляється, що вся ця публіка - вихідці з КВН імені товариша Маслякова. Мережі цієї гидоти розкинуті по всьому постсовкові простору і діють приблизно в одному алгоритмі. Спочатку будучи мало не дисидентським проектом при совку, КВН повторився як фарс, обходячи гострі кути і знижуючи інтелектуальну планку проекту до максимально низького рівня. У цьому випадку, не виникало непорозумінь з владою і як наслідок - в Лету канули всі перешкоди.

Заданий алгоритм дуже швидко опустив планку гумору до позначки урогенітальних гегів, де власне і залишився. Поступово і весь телевізійний гумор прийшов до цієї самої позначці. І тут виникла дуже небезпечна ситуація. З рідкісних походів в теми цього рівня, гумор повністю пішов в низькопробні жарти і виникла синергія, коли сцена заряджала зал, а зал вимагав подібних виробів. В якийсь момент, від КВНу стали відбруньковуватися окремі проекти, але з тієї ж самої заряженностью.

У Росії це вилилося в Камеді Клаб і подібні передачі, навіть у нас виник філія цього шоу. 95 квартал став українським аналогом пост-КВНівських передач і справа пішла. З любителів-жартівників персонажі шоу стали перетворюватися в естрадних ідолів і з часом самі увірували в свою велич. І тут колишній КВН перетворився в ракову пухлину масової свідомості, став давати метастази. Виявилося, що діячі, зайняті в естрадних номерах, рушили в співаки і актори, миттєво витісняючи професіоналів з цих областей. Пішли пачки фільмів, де ролі грали Гарики Бульдоги Харламова і подібні до них діячі у нас. За концертним залам прокотилася хвиля вчорашніх гравців КВН, стали співаками. Коротше кажучи, вуха вчорашніх гумористів не стирчали хіба що з собачих консервів.

Але справа в тому, що російський «гумор» був свідомо і вдало вбудований в пропагандистську систему обдурення населення. Петросян, Маслякова і інші Регіна Дубовицька виконували роль рубанка або навіть шкурки, зачищаючи суспільну свідомість рівно за рівнем гумки від трусів і врешті-решт їм це вдалося. Якщо для росіян це пройшло легко і безболісно, то для українців це - протиприродний процес. Майже весь літературний гумор імперії і совка корінням в Україні. Практично всі письменники, у творчості яких присутній гумор - просякнуті повітрям України. Гумор - частина нашої культури і він не був тією низькопробної виробом, до якої докотилося нинішнє позорище.

Найогидніше, саме в цій області естради, було бажання українських «гумористів», сподобатися багатим росіянам або комусь ще. Це змушувало і змушує їх влазити в рамки їх поняття про смішному і як правило - грати на сцені або тупоголових, збиткових виродків, або алкашів. 95 квартал органічно пішов по шляху, протоптана Кроликами, Маменко та іншими діячами «гумору на винос». Вони хочуть сподобатися, а відсутність мудрості, знань і професіоналізму неминуче заштовхує їх в область тупорилих ублюдків, яких вони із захватом грають.

Так, є Жванецький, що залишився при своїх, незважаючи на те, що працює на російську публіку. Але він виявився стійким і мудрою людиною, який не дозволив спустити себе в стічну канаву. Тому його творчі вечори сприймаються як вишукану страву гурмана, а не Мівіна 95 Кварталу. Можливо це тому, що він в душі тримає марку одесита і тому, що він - єврей, а євреї - завжди залишаються євреями. У будь-якому випадку, він залишився недосяжним острівцем для низькопробних, помийних «гумористів» і продемонстрував, що не варто опускатися до рівня деградованої публіки, а може бути навіть вдасться потягнути її з болота. Принаймні - показати щось інше - іскрометний, мудре і красиве.

Так ось, про скандал. Сам факт того, що публіка починає плюватися від цього гумору і гумористів, як від ганебного телеканалу або завравшегося викривача-журналіста - хороший знак. Публіка вже вийшла на той рівень, коли починає відкидати відверте свинство. Тепер справа за паяцами. Якщо вони цього не зрозуміли і продовжать тягнути свою публіку назад, в болото, то вони хоч собі тату «патріот» на лобі наколють - не допоможе. Вони залишаться частиною скотинячої пропагандистської машини окупанта.

Тобто, сам скандал - показник руху. Зазвичай творчі люди кудись рухаються, а публіка на це реагує захопленням або засудженням, але рух відбувається на сцені. У нас же відбувається більш масштабне явище. У рух прийшов зал для глядачів і в цьому русі він помітив те, як на сцені погано збудовані декорації, а блазні виявилися зовсім не такими великими, бо без мікрофона у них немає голосу, а без освітлення - виду. І взагалі, виглядають вони зацьковано і злякано, бо не розуміють що і як їм говорити, в цій ситуації, а нести те, що можна нести вічно - НЕ пріучіни.

За це лицедіїв можна просто не дивитися і не слухати, але не бити. Вони і так будуть страждати. Крім того, є старе правило ресторанних бійок: «лабухов (музикантів, артистів) не б'ють»
http://defence-line.org/2016/09/kvartal-95-ili-labuxov-ne-byut/
11

Коментарі

115.09.16, 01:33

Як він мені набрид! Чи не в КОЖНІЙ передачі та рекламі на 1+1 одна і та ж лукава рожа Зеленського! Сьогодні з Олею ababsurdo обговорювали 95 квартал, котрий давно не смішить, а лишень дратує. Ось тільки не розумію чому нашого одесита, що мешкає в Москві, називають євреєм, а всіх квартальщиків, на чолі з Жидковим, ні? Може тому, що Міхал Міхалич інтелектуал, з одеським колоритом, а братва із Кривого Рогу просто загравшася й зажравшася жи2?

    215.09.16, 10:02Відповідь на 1 від Alter ego*

    Як він мені набрид! Чи не в КОЖНІЙ передачі та рекламі на 1+1 одна і та ж лукава рожа Зеленського! Сьогодні з Олею ababsurdo обговорювали 95 квартал, котрий давно не смішить, а лишень дратує. Ось тільки не розумію чому нашого одесита, що мешкає в Москві, називають євреєм, а всіх квартальщиків, на чолі з Жидковим, ні? Може тому, що Міхал Міхалич інтелектуал, з одеським колоритом, а братва із Кривого Рогу просто загравшася й зажравшася жи2?вони зажершіся привсіхвладахботи.

      315.09.16, 10:27

      ***Тобто, сам скандал - показник руху***
      Та ладно... який там РУХ?!
      Ну пару журналюг трішечки підняли хай...- а БІЛЬШІСТЬ ПІПЛА СХАВАЄ, і ще буде аплодувати тим ідіотам!
      Ніколи НЕ дивився ЖОДНОЇ передачі з жидком Зеленським - мені ОГИДНО слухати "ЗВІРИНИЙ РИК" у його виконанні, що більше схожий на ХРЮК довольного собою ПОРОСЯТИ...

        415.09.16, 10:29Відповідь на 1 від Alter ego*

        Міхал Міхалич інтелектуал, з одеським колоритом, а братва із Кривого Рогу просто загравшася й зажравшася жи2?Гарно сказано!!!

          515.09.16, 13:12

          Скандал раздут, а про тарифы все забыли. И про минский формат тоже

            615.09.16, 20:03Відповідь на 2 від helsan

            Не може один і той же анекдот бути смішним вічно. Коли ці криворіжці були ще в КВН, я сказала свою думку, що це готова камеді-група для театру комедії. Спочатку було весело й смішно, але тепер, коли Україна в крові, під владою таких же пейсастих, як вони самі, називати нашу країну "повією", що клянчить бабло, яке крадуть їхні ж однокрівці, варте судового покарання і позбавлення ліцензії.

              715.09.16, 20:05Відповідь на 4 від Богдан Ляшко

              Міхал Міхалич інтелектуал, з одеським колоритом, а братва із Кривого Рогу просто загравшася й зажравшася жи2?Гарно сказано!!!Дякую. Я тут ще дещо дописала. ДІСТАЛИ!