хочу сюди!
 

Катерина

42 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 43-49 років

Тільки порохно цього не бачить, вірніше, не хоче бачити

Посол США звинуватив ГПУ в «агресивному підриві реформ» в Україні
Денис Марценко 25 вересня 2015, 14:02
 
Посол США звинуватив ГПУ в «агресивному підриві реформ» в Україні


Про це на фінансовому форумі в Одесі заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає новину «Преса України».
Генеральна прокуратура України несе супротив реформам в Україні, що нівелює усю позитивну роботу української влади. Корумповані чиновники ГПУ відчайдушно протидіють реформування самої прокуратури і таким чином блокують зміни у всій країні.

«Є одна кричуща проблема, яка загрожує всій хорошій роботі, яку проводять регіональні лідери в Одесі, Харкові, Львові, і в інших містах для поліпшення бізнес-клімату. Ця проблема загрожує всьому, що Рада, Кабінет міністрів, Національна рада реформ, і інші роблять, щоб підштовхнути політичні та економічні реформи. Ця перешкода - відмова Генпрокуратури успішно боротися з внутрішньою корупцією. Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи», - заявив Пайєтт, йдеться у повідомленні посольства у соцмережі.

Незважаючи на залякування і перешкоджання тим, хто намагається реформувати Генпрокуратуру, США виділяють роботу нового управління в ГПУ, яке очолюють Давіт Сакварелідзе і Віталій Касько. Він закликав генпрокурора Шокіна надати їм якнайбільше повноважень.

«Їхні розслідування корупції у ГПУ надіслали чіткий сигнал про те, що тих, хто зловживає своїми службовими повноваженнями як обвинувачі, будуть переслідуватися у судовому порядку. Я закликаю всіх висловитися на підтримку цих мужніх слідчих і прокурорів. Дати їм ресурси і підтримку, щоб успішно здійснювати судове переслідування цих та майбутніх справ», - зазначив американський дипломат.

Пайєтт пообіцяв, що Штати готові бути партнером реформаторів у ГПУ у боротьбі з корупцією.

«Неправомірні дії посадових осіб Генпрокуратури, які писали ці листи, повинні бути розслідувані, і винні як мінімум мають бути негайно звільнені. Ми підтримуємо роботу нової комісії по боротьбі з корупцією, і набір нових прокурорів, ми закликали генпрокурора Шокіна уповноважити заступника прокурора Сакварелідзе і Касько здійснити реформи і притягнути до відповідальності тих, хто порушив закон, незалежно від рангу або статусу», - зазначив посол США.

Нагадаємо, у Верховній Раді триває збір підписів за початок процедури відставки Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

5

Коментарі

125.09.15, 18:30

Чим довше він при владі, тим біль ше я переконуюся що Ваша оцінка його владарювання вірна!!!