хочу сюди!
 

Елена

46 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 47-57 років

Підступність ворога не виправдання

Путін таємно створив і застосував в Україні Резервну армію ЗС РФ - Арестович
Олена Ярмолюк 30 серпня 2015, 20:00
 885
Путін таємно створив і застосував в Україні Резервну армію ЗС РФ - Арестович


Російський президент Володимир Путін протягом декількох років потай створив так звану «Резервну армію ЗС РФ», яка проявилася під час російської агресії на Донбасі. Особливістю цієї армії є те, що вона збільшується за рахунок людських і матеріальних ресурсів країн, які в майбутньому стають жертвою її нападу. Аналізуючи заяви російського керівництва, зокрема, про державну неспроможність Казахстану, можна припустити, що Резервна армія незабаром буде спрямована в бік нової жертви.


Ретельний аналіз російської військової сили, що проявилася, провів і опублікував у соцмережі військовий експерт, психолог і волонтер Олексій Арестович, новину передає «Преса України».

«Резервна армія ЗС РФ, як окремий вид збройних сил Росії, була приховано (!) створена в період 2012-2015 роки згідно з рядом закритих указів президента РФ і відповідних рішень уповноважених органів військового та політичного управління; РА створювалася як один з основних інструментів концепції т. зв. «гібридної війни», презентованої в січні 2013 року начальником ГШ ЗС РФ генералом Герасимовим. Збройні сили т. зв. «Новоросії» необхідно розглядати як СКЛАДОВУ ЧАСТИНУ Резервної армії ЗС РФ, тобто як частину Збройних сил Росії», - пише Арестович.

«Доктрина історичного реваншу, яка стала офіційною зовнішньополітичною доктриною Москви, зараз, забезпечена відповідною військово-політичною технологією – «гібридної війною». Найважливішим інструментом цієї технології, поряд з іншими, є нещодавно відкритий елемент - Резервна армія ЗС РФ. Цей інструмент дозволяє приховано підготувати, нагромадити та використати стратегічний за масштабами обсяг військової сили, значною мірою - за рахунок ресурсів самої держави - жертви гібридної агресії з боку Росії, позбавляючи ресурсів того, хто обороняється і ними ж - поповнюючи ресурси для наступу», - пояснює військовий фахівець.

Факти свідчать, що росіяни створили інструмент швидкого нарощування своєї військової потужності:
- таємно,
- без часткової мобілізації,
- за рахунок ресурсів противника,
- поза режиму «війни», як такої. У режимі «гібридної війни», під виглядом цивільних хвилювань і захисту прав груп населення на самовизначення.

На думку військового експерта, російська РА сьогодні виконує три найважливіші функції: «є третім компонентом збройної сили, яка застосовується проти України, крім штатних підрозділів ЗС РФ і загонів найманців/добровольців; є новим, системним військовим чинником на просторі колишнього СРСР; і є новим інструментом геополітики Москви». При цьому ця Резервна армія має принципову особливість: «перші два корпуси цієї армії на 40-60 % укомплектовані громадянами (формально) України і частково - українською військовою технікою, захопленою в ході кампанії».

«Російський генеральний штаб відпрацьовує новий для пост-радянської військової доктрини елемент, коли, пожираючи територію супротивника, Резервна армія живиться його ресурсами - людськими і матеріальними і - зростає кількісно і якісно. Це означає, що найважливішим елементом «гібридної війни по-російськи», є захоплення, поглинання і постановка собі на службу в якості органічної частини своїх Збройних сил, військових ресурсів противника, який зазнав нападу. Країна-жертва живить агресора, збільшуючи його силу пропорційно захопленій території. Тобто мова йде вже не просто про експлуатацію захоплених земель, а про звернення їх проти метрополії - такий яничарський корпус в реальному режимі часу. Це - абсолютно новий фактор в історії збройного протистояння та військової політики. Противник (умовно), починає бойові дії з 10 оргштатними одиницями, а, поглинувши частину території ворога, приростає ще десятьма. Технологія відпрацьована в ході конфлікту з Україною, - пише Арестович.

Резюмуючи вищесказане, Арестович підкреслює, що новий військовий фактор, який нещодавно відкрився, зобов'язує рахуватися із собою «не тільки керівництво України, але і керівництво Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Прибалтики, республік Середньої Азії». Вже зараз деякі заяви російського керівництва, зокрема, про державну неспроможність Казахстану, свідчать, що «розгортання Резервної армії на Сході України - не останні її розгортання». Експерт переконаний, що з цієї причини «жодна держава колишнього СРСР (і не тільки) не може тепер ігнорувати цей фактор у своєму військовому плануванні».

Раніше ми повідомлялиБойові підрозділи проросійських терористів брали участь у тактико-спеціальних маневрах, де відпрацьовували різні завдання: від уміння придушувати вогневі точки противника до навичок евакуювати з поля бою поранених і підбиту техніку. Приймав ці вчення сам «головнокомандуючий Народною міліцією» Плотницький. Він розповів подробиці навчання, які проходили його підопічні
.

2

Коментарі