хочу сюди!
 

Людмила

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-45 років

Ігор Луценко стверджує...

Сили АТО можуть за місяць дійти до східного кордону – Луценко
Наталія Світанок 30 серпня 2015, 12:02

Сили АТО можуть за місяць дійти до східного кордону – Луценко


Сили АТО спроможні подолати ворога та за місяць дійти до східного кордону. Тому нема жодних підстав міняти державний устрій країни та йти на вимоги світової спільноти та Росії.


Про це заявив народний депутат і журналіст Ігор Луценко, новину повідомляє «Преса України».

Нардеп побував на фронті, поспілкувався з військовими, побачив на власні очі обстановку на сході і зробив висновок, що ніякого «особливого статусу» Донбасу не потрібно.

«Найкращий спосіб визначитися щодо голосування по «особливому статусу» захоплених росіянами районів – це побувати на фронті, поговорити з військовими. Більше того – мені особисто пощастило бути частиною команди Центру підтримки аеророзвідки. Головний висновок, котрий я для себе зробив – співвідношення сил, а сьогодні є таким, що немає жодних підстав іти назустріч вимогам російських окупантів та їх маріонеток. Позиції військових сильні, бойовий дух їх високий, впевненість у собі – достатня, щоб за місяць дійти до східного кордону. Дійти, якщо буде наказ. Військові не розуміють, звідки взялися ці ідеї щодо «особливих статусів», - зазначив депутат.

За словами Ігоря, активність бойовиків іде на спад. 

«Вони не потрібні нікому – ні Росії, котра повільно зливає їх, ні населенню на окупованих територіях, котре, попри зневагу до України, готове прийняти нашу владу, аби ціни у продуктових магазинах впали. Бойовики, власне, не потрібні самі собі, і вони це чим далі, тим більше розуміють», - каже журналіст.

Також Луценко відмітив, що в зоні АТО обстріли та російська армія нікого вже не лякає.

«Немає тут, на фронті, авторитету у збройних сил РФ. Немає авторитету і у ворожої першої лінії, де сидять найбільш нарвані бойовики-«добровольці». Кількість обстрілів позицій ВСУ, бажання обстрілювати укропів спадають, за одиничними винятками, практично по всій лінії фронту. Бажання воювати поступово зникає, бо незрозумілий результат і неясна перспектива», - стверджує політик.

У той же час, за словами нардепа, оснащення української армії з кожним днем повільно, але покращується. Також бійці збудували ешелоновані лінії укріплень. 

«На що розраховувати бойовикам, коли у них почалися затримки з виплатами зарплати, зволікання з відданням необхідних бойових наказів тощо?», - запитує журналіст.

Ігор Луценко переконався, що Україна зараз сильніша за «ДНР», «ЛНР» і Росію і немає необхідності ухвалювати особливий статус Донбасу.

«Нема жодної доцільності іти на вимоги світової спільноти та Росії. Нема жодних підстав міняти державний устрій нашої держави під (значним чином ефемерною) загрозою силового тиску. Таким чином ми вирішуємо не свої проблеми, а проблеми світового стурбованого співтовариства і, загалом, проблеми Путіна», - впевнений депутат.

«Час працює на нас. Гідність нас робить сильними. З кожною хвилиною, поки ми бережемо нашу гідність, ми стаємо сильнішими. Втратимо гідність – будемо слабшати. І як би не проголосував цей парламент – я впевнений, Україна вистоїть. Україна зараз сильніша за ДНР, ЛНР, Росію, дипломатію ЄС та навіть за власний парламент», - резюмує Луценко.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що з Конституції України вилучать 92 статтю, яка передбачає можливість «спеціального статусу» для окремих міст
.

6

Коментарі

130.08.15, 15:11

Змініти генералітет на український і вперед!

    230.08.15, 15:26Відповідь на 1 від Кривовус

    Якщо таких змін не проведемо ми, цього ніхто не зробить

      330.08.15, 19:48Відповідь на 2 від Характерник+

      Якщо таких змін не проведемо ми, цього ніхто не зробитьІ я про те!