хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Новий Президент Польщі про Україну

Анджей Дуда: Три цитати про Україну
  • Анджей Дуда

    Анджей Дуда

У понеділок увечері Державна виборча комісія Польщі офіційно оголосить результати президентських виборів у Польщі.

Ні в кого не викликає сумнівів, що прізвище переможця після остаточного підрахунку не зміниться: буде підтверджено вчорашні результати екзит-полу, згідно з якими виборці віддали перевагу Анджею Дуді, передає кореспондент Укрінформу в РП.

Кандидат від опозиційної партії “Право і Справедливість”(PiS) 43-річний юрист за фахом (детальніше про нього читайте тут) вже 6 серпня офіційно стане главою держави.

У цьому зв'язку варто нагадати деякі цитати політика, який фактично за півроку зробив кар’єру, що її багатьом не вдається здійснити за все своє життя у політиці.

 

“Великі міжнародні організації, членами яких ми є, мають вести спільну політику щодо Росії, щодо конфлікту, який Росія ініціювала в Україні. В інтересах Польщі - якнайшвидше завершення конфлікту в Україні і заспокоєння ситуації як у Росії, так і у відносинах з Росією, не лише з погляду безпеки, а й для відновлення товарообміну й в інтересах польських селян”,- заявив Дуда під час теледебатів з чинним президентом Броніславом Коморовським.

Останні слова Дуди про відновлення співпраці з Росією не могли залишитися непоміченими у Москві. Чи не тому президент РФ Володимир Путін так поспішив привітати Дуду з обранням ще до оголошення офіційних результатів виборів.

 

“В національних інтересах Польщі - членство України в ЄС і щоб в Україні припинилася війна”, - одним реченням охарактеризував своє бачення відносин з Україною майбутній президент Польщі.

 

«З величезним занепокоєнням я сприймаю думку про те, що з Росією слід домовлятися за будь-яку ціну. Я наголошую – немає таких економічних інтересів, які слугували би причиною того, що ми, чесні люди, продамо Україну», - заявив він.

 

«Зараз не можна погоджуватися з тим, щоби Росія проковтнула Україу по шматочках. Ми відповідальні за інтеграцію європейських держав і цілісність кордонів. Зупинення цього процесу стане успіхом Європи. Згода на гнилий компроміс буде її поразкою», - підкреслив Дуда.

 

Можна не сумніватися, що президент Дуда у відносинах з Україною дотримуватиметься лінії, яку до цього часу сповідували президенти Лєх Валенса, Александер Кваснєвський, Лєх Качинський та Броніслав Коморовський: максимально тісних і приязних відносин Варшави і Києва, що відповідає національним інтересам як Польщі, так і України.

17

Коментарі

125.05.15, 20:57

Віват Польша!

    226.05.15, 00:03

    Gratuluje! I spodziewam sie, ze Nowowybrany Pan Prezydent nie zawiedzie elektorat

      Гість: сонный

      326.05.15, 07:21

        426.05.15, 10:22

          Гість: Стугерон

          526.05.15, 12:43

            626.05.15, 20:21