хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

ху*овий фінал ху*ла1 і компанії

Генпрокуратура готує матеріали щодо Путіна в Гаазький трибунал
Олена Ярмолюк 20 квітня 2015, 14:32
 546
Генпрокуратура готує матеріали щодо Путіна в Гаазький трибунал

Генеральна прокуратура України готує документи щодо президента Росії Володимира Путіна для передачі в Міжнародний трибунал з військових злочинів у Гаазі. Основою зібраних матеріалів стане свідчення Путіна, викладене ним у документальному фільмі «Крим. Шлях на Батьківщину». Передбачається, що юридичні документи будуть готові вже до кінця квітня - початку травня.

Про це повідомляє видання «Українські Новини» з посиланням на заяву заступника генерального прокурора країни Віталія Касько, новину передає «Преса України».

«Поки що у нас недостатньо правових підстав для передачі цих матеріалів. Вони знаходяться в процесі активної підготовки. Це означає, що ми займаємося збором відомостей з різних державних відомств і формуємо весь пакет доказів у хронологічній послідовності. Доказова база буде повністю підтверджувати, що викладені факти відносяться саме до компетенції Міжнародного кримінального трибуналу з військових злочинів. Я думаю, протягом квітня це буде зроблено», - сказав Віталій Касько. 

Українські прокурори висловили сподівання, що до зазначеного терміну буде завершено збір матеріалів і оформлення юридичних документів, який необхідний для відкриття початку кримінального процесу проти Володимира Путіна і ряду російських чиновників. Крайніми термінами такої підготовчої роботи називають кінець квітня - початок травня.

Тим часом, російський президент і сам несвідомо, але досить активно допомагає слідству. Мова, зокрема, йде про інтерв'ю Путіна, показане по центральним російським телеканалам у рамках пропагандистського показу документального фільму «Крим. Шлях на Батьківщину». В ході бесіди з журналістом Путін заявив, що під час проведення операції по анексії українського півострова Крим, Росія активізувала ядерну зброю і готова була його застосувати в разі втручання в операцію американських військових. Також російський лідер неодноразово акцентував увагу слухачів, що накази віддавалися ним одноосібно. При цьому, Путін, природно, намагався донести до глядачів свою виняткову роль в «повернення Криму і Севастополя додому». Фахівці оцінили дане твердження як одноосібний незаконний наказ для вчинення військового злочину. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ще 11 березня дав доручення Міністерству юстиції приєднати даний фільм-визнання до інших матеріалів доказової бази для передачі їх в Гаазький трибунал. Аргументом стала експертиза, проведена Мін'юстом, де було зазначено, що у висловлюваннях президента Росії Володимира Путіна і міністра оборони Сергія Шойгу виявлені відверті зізнання у вчиненні умисних порушень міжнародного права.

Варто зазначити, що юристи-міжнародники, серед яких і колишні судді Гаазького трибуналу оцінюють шанси на розгляд кримінальної справи в відношенні російського президента як досить високі. Згідно їхнього переконання, доказів вчинення військових злочинів з боку Путіна достатньо, тому на даний момент для початку кримінального судочинства в Міжнародному кримінальному трибуналі з військових злочинів не вистачає лише офіційної заяви від України. Саме цією роботою в даний час і займаються українські прокурори. Як тільки всі представлені документи будуть вивчені суддями, Володимира Путіна за ордером з Гааги зможуть заарештувати практично в будь-якій країні світу.

Раніше ми повідомляли: Депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що загрози для президента Росії Володимира Путіна про готовність застосувати ядерну зброю можуть привести його до Гаазького трибуналу.

9

Коментарі

120.04.15, 15:53

ВІд долі не втечеш!

    220.04.15, 16:36

    Позиви потрібні безумовно
    Але поки Росію не перемогти, бо вона скрізь
    перемагає грошима

      320.04.15, 19:03

      "Недостатньо підстав" !!! Ох, і вміють же у нас соплі жувати!п

        421.04.15, 09:10

        ***Поки що у нас недостатньо правових підстав для передачі матеріалів***
        Ну все правильно!!!
        В Україні ВЖЕ МАЙЖЕ РІК ЙДЕ ВІЙНА - а вони ще й досі "не знайшли правових підстав"

        ***ми формуємо весь пакет доказів у хронологічній послідовності***
        Також вірно! Ще РАНО подавати документи - бо Пеця Шоколадне Очко ЩЕ НЕ ВСЮ Україну по кусочкам ПОКРАЯВ
        От коли ВСІ кусочки повіддає = тоді й ВИМАЛЮЄТЬСЯ вся "хронологічна послідовність" ПЕТІНИХ ЗРАДНИЦТВ