хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

Раціо відсутнє...одні емоції

Батальйон «ОУН» розколовся: частина батальйону в Пісках є незаконною «кишеньковою армією»
Олена Ярмолюк 10 квітня 2015, 17:41
 1484
Батальйон «ОУН» розколовся: частина батальйону в Пісках є незаконною «кишеньковою армією»

Розкол у «ОУН» стався ще більше місяця тому через домовленості між керівництвом батальйону і Міноборони про входження формування в склад Збройних сил. Більша частина батальйону, зберігши шеврони, структуру та ієрархію, увійшла до складу новоствореної 81-ї десантної штурмової бригади тактичної. Близько 10% бійців батальйону з різних причин не змогли бути в складі ЗСУ. Ці бійці залишилися в Пісках і досі тримали оборону населеного пункту під командуванням Миколи Коханівського.

Подробиці про події в батальйоні «ОУН» повідомляє ТСН, новину передає «Преса України»

Ситуацію в батальйоні прокоментував заступник командира добровольчого батальйону «ОУН» Борис Гуменюк. Згідно слів військового, проблема виникла ще місяць тому, в березні. Тоді між батальйоном «ОУН» і Міноборони була досягнута домовленість про входження формування в склад Збройних сил. 

«І ми вже місяць знаходимося у складі Збройних сил, безпосередньо на Житомирському полігоні. Ми зайшли до складу новоутвореної 81-ї десантної штурмової тактичної бригади і формуємо новий підрозділ. Як окремий підрозділ ми зберегли свою назву «ОУН», ми зберегли свої шеврони, свою структуру, ієрархію та інше», - пояснив Гуменюк.

Військовий зазначив, що бійці батальйону сьогодні перебувають на полігоні у Житомирі, де як раз до 1 травня має бути завершено формування нової бригади і нових батальйонів високомобільних десантних військ ВДВ. Бійці тренуються, стрибають з парашутів: «ми не тільки «оунівці» і добровольці, ми вже й десантники». Відзначається, що орієнтовно до 1 травня підрозділ має вже бути на передовій.

Однак близько 10% батальйону з різних причин не змогли приєднатися до ВСУ. Ці добровольці залишилися на займаних позиціях в Пісках, продовживши службу під командуванням Миколи Коханівського.

«Це ті, хто вирішив залишитися з Коханівським, або в силу різних обставин не міг бути у складі Збройних сил - або ЗСУ їх не хотіли, або вони самі не хотіли. Комусь, наприклад, не дозволяє судимість, комусь-відсутність громадянства, комусь-стан здоров'я, комусь-вік», - сказав Гуменюк. 

«Те, що зараз відбувається в Пісках - це перфоманс, який влаштовує Коханівський. Якщо хтось хоче собі мати кишенькову армію або армієчку і робити на цьому політику, вибачте, у нього не все в порядку з головою, або він просто ворог. Наша позиція така. Ми були добровольчим батальйоном рік тому, тому що треба було захищати країну, а в нас не було Збройних сил, тому що їх розвалювали протягом 23 років. Тому кожен патріот, кожна людина тоді приймала рішення на свій розсуд, як захищати країну. Але для будь-якого українського патріота абсолютно очевидно: єдина країна - єдині Збройні сили. Тому, коли у нас, нарешті, з'явилися нормальні Збройні сили, коли, нарешті, в Генеральний штаб просуваються бойові офіцери, які отримали досвід на полі бою і виявили себе як герої, у нас реально відбуваються зміни у Збройних силах, і ми маємо честь сьогодні бути частиною ВСУ», - заявляє військовий.

Тим часом, начальник штабу «ОУН» Богдан Тицький заявляє, що вимога військових 93-ї бригади ЗСУ про роззброєння бійців, призведе до «планової здачі Пісок російським військам».

Раніше ми повідомляли: Бійці 93-ї аеромобільної бригади намагаються роззброїти батальйон «ОУН», який знаходиться в Пісках Донецької області.

9

Коментарі

111.04.15, 12:53

https://video.t30p.ru/post/Kombat-OUN-pro-komprom%D1%96s-z-Genshtabom-Komandir-bataljionu-OUN-Mikola-Kohan%D1%96vsjkii-rozpov%D1 %96v-pro-scho-domovivsya-z.aspx