Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Про Крим без копіпасту

В продовження теми Криму

У Києві вчора була така негода, що просиділа цілісінький день удома. Переспілкувалася декілька годин по скайп-зв'язку з усіма кримськими родичами. 

Якщо систематизувати інфу, то виглядає все так:

1. Стосовно зарплат. Так, їх підняли. Одразу після анексії Крим чомусь був прирівняний до рівня Москви по зарплатах. Зарплатня медсестри в поліклініці складала 12 тис рублєй. Відповідно ціни виросли до рівня рашкінських, але бюджетники все одно раділи. Але тепер мацковські надбавки зняли, і зарплатня теї медсестри стала 7 тис рублєй. А ціни не впали. А народ вже звик жити на ті, попередні доходи. Так що вчительки, що так раділи анексії (спочатку за 30тис рублєй на місяць, а тепер на 18), тепер чомусь (і чому саме - дивно :) ) радіти перестали. Відмовчуються.

2. Пенсіонери. Те саме. Пенсія була більшою, тепер менша. Садять полуницю, сподіваються в сезон підробитися на продукції з власного саду-городу (в кого є). Також в пенсійний стаж не враховується робота військових  за кордоном "добровольцамі" за радянських часів. Тож пенсії ще за рахунок цього зменшилися. Хоча до анексії все враховувалось.

3. Продукти. Порівняно з доанексійними часами кількість та асортимент продуктів харчування суттєво зменшилась. Завозять дуже мало (і привозне все дууже дороге), тож можна вважати, що Крим зараз на повному власному забезпеченні. А місцеві фермери ставлять ціни, хто яку захотів. Все одно куплять, бо діватись людям нікуди.
Прикольний був випадок. До моєї родички заговорила прижджа на відпочинок дама (далі діалог передаю мовою оригіналу):
- У вас столько видов масла! Я насчитала 18!
- Вы, наверное, посчитали масло и спред? Масла всего-то 7 видов. В прошлом году у нас было до 30 разновидностей только масла, а спредов не перечесть.
- ?? 
- Масло - то, что делается из чистого коровьего молока, а спред с добавлением растительных компонентов.
- А.... А у нас в Ставрополе всего 3 (!!! Тут пригадуємо відео з блінамі - воно якраз зі Ставрополя) - масла и спреда - так что ваши 18 - это очень хорошо.

4. Про термінали. У Криму їх просто немає. Ви не можете у супермаркеті або на АЗС або ще деінде розрахуватися терміналом - тільки готівка. Для понаїхавших росіян це нормальна ситуація, вони звикли. Кримчаки ж звикли вже до більш цивілізованих розрахунків, тож відчувають деякий дискомфорт. Також по Криму офіційно працює всього 2 кримських банки, банкомати обслуговуються дуже погано, або не працюють, або без грошей. Міжнародні банки не працюють через санкції. Росіянам, що приїхали з грошима на картках, практично неможливо зняти гроші. Найрозумніші ті, що приїхали з доларами, але то окремим пунктом.

5. Про долари. Мій кум надумав купити машинку. У російського військового, що переведений після анексії з-під Ростова. В доларах то була якась N-на сума. Кум, звісно, дістав "убитих єнотів" і хотів ними розплатитися. Але продавець сказав "нєт, давай по курсі рублямі, мнє нє нужна вражеская пиндосская валюта". Так що долари - то непатріотично в Криму.

6. Намагалася поговорити по скайпу з севастопольським родичем. Тим самим підстаркуватим дядьком, що йому мама (моя тітка 70 років з мінімальною пенсією) до останнього часу передавала українське сало потягом 39/40. Тепер не передає, бо через кордон переправляти напряжно. Коли я спитала "Как дєла?", на мене посипалися звинувачення, що я з ним спілкуюся щоб все розвідати, і передаю дані практично самому "абамкє", "путєн маладєц" і "скоро всьо наладітся". Тож поговорили з його дружиною, що порадувала мене новиною про те, що "яблокі падєшевєлі". Були 100 рублєй за кілограм, а тепер 75. Скільки це на наші гроші, рахуйте, курси валют є в неті. Капєц. Це в "яблучному" Криму!

7. Про відпочивальників. Пам'ятаєте ті розмови 3-4-річної давності від кримчаків, що їх кормлять "расєйскіє атдихающіє"? Так от, в минулому сезоні їх було півтора мільйони. В доанексійні часи приїздило 6-7 млн "бєдних бєндєравцев", а в гарний сезон і по 9 було. Моляться кримчаки на новий сезон і просять у Господа, щоб хоча би півтора мільйони минулорічних приїхало.

8. Про свободу слова. Українські канали відключені (крім Інтера та ТРК Україна), на українські сайти ходити бояться, бо ФСБ реально за всім слідкує, в соцмережах пишуться теж стрьомно. Єдине, що лишилося, - Скайп, бо американська програма. Але чомусь він працює "через раз", кримчани теж "грішать" на ФСБ. Хоча я думаю, що на анексованій території він просто не оновлюється автоматично. Говорити між собою правду про владу бояться. Навіть ті, хто раніше довіряли один одному. Все півсловами та натяками. Навіть у америкоському скайпі.


Наразі новин більше не маю, висновки робіть самі.


56

Коментарі

анонім

130.03.15, 21:03

в Харькове тоже было очень холодно. я тоже сидела дома

    Гість: реал

    230.03.15, 21:05

    Глупые люди никогда не признают свою глупость.. До хрипоты и драки разрывая тельняхим на себе будуть доказывать свою правоту и жить в говне

      330.03.15, 21:06

      в Аккермане 3 дня дождик лупил! Сегодня с 15.00 солнышко подогревало уже))

        Гість: зпалив москву

        430.03.15, 21:12

        ранок. Путіну доповілають:
        - усі російські військові Криму прийняли присягу на вірність України!
        - негодяи

          530.03.15, 21:32

          Не розумію, як так хотіли і так їм добре тепер, то чому про це "добре" бояться розповісти хоч би навіть і самому Обамі, чи цілому світові похвалитися про свій люксус...і навіщо їм, щоб "всьо наладілось", як уже і так люксусово

            630.03.15, 21:32

            в п 8 ачепятка - мабуть таки УКРАИНСКИЕ каналы отключены...
            а по сабжу, вывсеврети и прав был родыч - взяла и сразу во вражеский инет секретную инфу вылажила. для абамки

              Гість: Natalia5

              730.03.15, 21:33

              про Крим: і не дивуюся, бо чого чекали?
              про погоду: у нас щойно град пройшовся
              а замітка толкова

                830.03.15, 21:34

                Глупые люди никогда не признают свою глупость.. До хрипоты и драки разрывая тельняхим на себе будуть доказывать свою правоту и жить в говнеи кто живет в говне? ты не уловил тут ложь, что в москве пенсии больше, чем в новосибирске или в крыму?мацква - то ж не вся расєя

                  Гість: реал

                  930.03.15, 21:35

                  Глупые люди никогда не признают свою глупость.. До хрипоты и драки разрывая тельняхим на себе будуть доказывать свою правоту и жить в говнеи кто живет в говне? ты не уловил тут ложь, что в москве пенсии больше, чем в новосибирске или в крыму? тем пеньсионом шо в мацква дает по нынешнему курсу можеш себе сральник только обклеить)))

                    1030.03.15, 21:37Відповідь на 1 від анонім

                    в Харькове тоже было очень холодно. я тоже сидела домами з малою планували поїхати в Бучу в парк розваг...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      29
                      попередня
                      наступна