Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Зрада на найвищому рівні

Командир батальйону «Дніпро-1» назвав винних у трагедії під Iловайськом
Илья Скибинский 09 жовтня 2014, 19:50
 898
Командир батальйону «Дніпро-1» назвав винних у трагедії під Iловайськом

Командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза поділився своєю інформацією про подробиці оточення українських військовослужбовців під Iловайськом, що призвело до величезних втрат через дії командування.

Цю новину передає «Преса України». 

Береза вважає, що для оцінки подій під Iловайськом необов'язково мати доступ до секретної інформації, а досить використовувати при аналізі загальнодоступні факти. Комбат зазначив, що станом на 23 серпня місто було практично повністю зачищено, а тi терористи, що залишилися в живих, готові були бігти. 

В цей же час сектор «Д» у Амвросіївці захищав кордон і керував діями того угруповання генерал Литвин, який просто дезертирував, оскільки наказу відступати йому ніхто не давав, що можна перевірити офіційним запитом в Міноборони. Береза закликає шукати винних не серед бійців, які після зради генерала втратили бойовий дух, а карати за зраду безпосередньо командування.

«Далі - ну уявімо, що у нас немає генерала Литвина, і не було його ніколи. Але у нас є Генеральний штаб і генерал Муженко. Є Головне розвідувальне управління, Прикордонна служба, якою керує ще один Литвин. І керує нею з 2001 року. Уявляєте, яка в нього повинна бути напрацьована мережа агентурних даних та інформаторів за цей час? Однак жодної інформації про підготовлюваний захід російських військ їм озвучено не було», - пояснив «ефективність» командування Береза.

Комбат зазначив, що керівництво Генштабу зобов'язане було після появи 20-тисячного угруповання російських військ на важкій техніці доповісти міністру оборони, щоб той довів до відома президента.

«Міністр оборони, знаючи про вторгнення, повинен прибути до президента, як до Верховного Головнокомандувача, і доповісти: пане президент, Російська Федерація почала Третю світову війну. І вибачте - ніяких парадів не треба проводити, треба захищати свою землю. Потрібно всі війська направити на те, щоб витіснити російські війська з території нашої країни. Хто це зробив?», - сказав Береза.

Варто відзначити, що керівництво Міноборони категорично спростовують версію своєї провини у трагедії під Iловайськом, намагаючись звалити відповідальність на окремі частини, які залишили після втечі командування свої позиції.

15

Коментарі

110.10.14, 15:39

Саме так

    210.10.14, 20:57

    На жаль з охоронця міністра ЗС не вийде ніколи.

      310.10.14, 21:27

      повністю згоден