хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

Інститут Горшеніна про майбуття України

Україна піде за власним сценарієм: зміна формату влади через тиск майдану, – Інститут ГоршенінаНа вечір п’ятниці були можливі два основні сценарії, впевнені експерти Інституту Горшеніна.

Перший – так званий «югославський», який передбачав би локалізацію протесту в західних областях України з центром у Львові, спробою його силового придушення і введенням зовнішнього управління для примирення конфліктуючих сторін. Другий – «білоруський», який передбачав різке згортання прав і свобод, в тому числі, свободи зібрань, свободи слова, арешти політичних лідерів і активістів Євромайдана, самоізоляціонізм влади.

Однак, події тієї ночі і те, що відбувається в ці години у столиці України, дають можливість припускати третій сценарій – український, впевнені в Інституті Горшеніна.

А саме – радикалізацію протесту, самовизначення громадян, у тому числі – політиків, журналістів, силовиків, власників ЗМІ. А також – переформатування парламенту в ході чергової сесії (як варіант – зміна позиції позафракційних депутатів і частини депутатів ПР, що входять в так звану групу Фірташа- Пінчука, очолювану Тігіпком), формування в парламенті нової більшості, повернення до Конституції 2004 року, або призначення позачергових виборів.

Таким чином, зміна формату влади може відбутися через рішення парламенту під тиском Майдану. Цей сценарій нагадує події 2004 року з тією відмінністю, що події розгортаються на фоні близького до дефолту стану економіки та радикалізації протесту. В української влади дуже вузький простір для маневру, тому що російське керівництво фактично дистанціювалася від дій української влади, а Захід одностайний у засудженні цих дій, підкреслюють експерти Інституту Горшеніна, повідомляє lb.ua.

Довідка.

Інститут Горшеніна (Київський інститут проблем управління імені Горшеніна) – аналітичний центр у Києві. Заснований 1995 року.

Інститут Горшеніна – це незалежний аналітико-дослідницький центр, метою якого є вивчення суспільних і політичних процесів в Україні та світі.

 

11

Коментарі

11.12.13, 12:23

    21.12.13, 14:38

    з усіма радощами, що принесло "покращення", та "стабілізець" можливий не прогназований, не регульований бунт, як бачу зараз у народа нема довіри ні до кого.

      31.12.13, 20:48

      БОюсь, РОсія втрутиться з кровавими подіями

        41.12.13, 21:41Відповідь на 3 від М_Ірина

        БОюсь, РОсія втрутиться з кровавими подіямиЄ інфа що росіяни будуть виходити на мітинги в підтримку Евромайдану.