Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Корупція, атрибут окупаційної влади

Богдан Цюпин

09.07.2013
Лондон – Міжнародна неурядова антикорупційна організація Transparency International оприлюднила новий звіт The Global Corruption Barometer 2013, згідно з яким майже 40 відсотків (30%-39,99%) опитаних в Україні визнали, що упродовж року давали хабар принаймні один раз.

Близько 80% українців заявляють, що вважають важливим мати особисті зв’язки для залагодження своїх питань, і понад 80% опитаних в Україні вважають, що урядом керують кілька груп, котрі діють у власних інтересах тих осіб.

Як виявило дослідження, скаржитися на хабарництво багато людей не збираються, бо вважають, що такі скарги нічого не змінять.

Україна за масштабами хабарництва далеко не унікальна у світі, але, фактично, одна з найгірших у Європі.

Координатор програми Transparency International в пострадянських країнах Ірина Савицька сказала Радіо Свобода, що український уряд бореться з корупцією лише на словах.

Уряд в останні роки не брався за жодні серйозні реформи. Він лише говорить, лише обіцяє громадянам
Ірина Савицька
«Уряд в останні роки не брався за жодні серйозні реформи. Він лише говорить, лише обіцяє громадянам, а громадяни вже й перестала вірити, що уряд взагалі може робити щось серйозне», – зазначила представниця організації.

Корумпованість правоохоронців

Transparency International стурбовано заявляє, що показники цьогорічного «Барометра корупції» виявили, що загалом становище у світі з корупцією не покращується, а найбільш показовим є той факт, що найкорумованішим державним органом респонденти в багатьох країнах називають саме поліцію.

Тим часом урядовці та політики часто не подають прикладу боротьби з корупцією.

Поради Transparency International щодо того, як боротися з корупцією, досить очевидні: домагатися прозорості у роботі державних установ та уряду; система судочинства повинна бути незалежна й неупереджена; хабарників і порушників треба карати, щоб відохочувати інших.

Організація закликає уряди створити системи, які би дозволяли людям повідомляти про випадки хабарництва чи інші види корупції.

А однією з найочевидніших порад є заклик до людей просто не платити хабарі.
16

Коментарі

19.07.13, 23:09

Сидимо в повній дупі.

    210.07.13, 01:57

    І саме страшне що подобається більшості в тій дупі.

      Гість: Добрый Лео

      310.07.13, 02:43

      ПОМАРАНЧЕВЫЕ - ОККУПАНТЫ. А так же патриоты всех мастей, которые за двадцать лет не то, что не боролись, а расплодили коррупцию, холили её и лелеяли. http://kuznkomitet.at.ua/news/vzjatki_v_ukraine/2009-09-04-17

        410.07.13, 09:15

        це ознака цієї влади

          Гість: Миру-Мир!

          510.07.13, 13:42Відповідь на 4 від Hudson Hawk

          Кстати, первым о том, что Тимошенко воровка стал кричать Ющенко, а свое воровство он начал словами "Ци руки ещё ничего не крали", Кравчук начал с разворовывания Черноморского морского пароходства и покупки хатынок на берегу Женевского озера. Дикую приватизацию устроили патриоты, засевшие в Раде и плодящие антинародные законы, узаконивая расхитительство, которое они же и воплощали в жизнь.

            610.07.13, 14:00Відповідь на 5 від Гість: Миру-Мир!

            я помню, у меня ещё не отшибло помнишь выступление Зинченко по ТВ, аж Порошенко прибежал, "люби друзи", когда та же Юлька подняла вопрос о коррупции и воровстве? вот тогда и начался раскол, Юлька задавила "Росукрэнерго", в котором Ющь пасся, своими руками которые "ничего не делали"

              710.07.13, 21:37

              які 40 відсотків*? Як мінімум 2/3 дорослого населення щось і комусь давало, хоча б шоколадку чи могорич