хочу сюди!
 

Таня

44 роки, терези, познайомиться з хлопцем у віці 44-48 років

ГПУ припинила слідство у справі Щербаня, - Власенко

Reuters

Генеральна прокуратура 26 квітня призупинила слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це стало відомо "Українській правді" з власних джерел.

Крім того, це підтвердив на брифінгу у понеділок адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко

Формально, підставою для зупинення стало незадоволення запитів про юридичну допомогу до Чеської республіки та США.

"13.03. 2013 підготовлено та 25.03.13 у порядку глави 43КПК України до компетентних органів Чеської республіки направлено запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні № 42012000000000006.

Окрім цього, 05.04.2013 підготовлено у порядку глави 43КПК України у зазначеному кримінальному провадженні також направлено запит про надання правової допомоги до компетентних органів Сполучених Штатів Америки.

Враховуючи те, що на виконання запитів про міжнародну правову допомогу компетентними органами іноземних держав вимагає досить тривалого часу, а тому є необхідність і передбачена законом можливість зупинення досудового розслідування до завершення процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва та отримання міжнародних матеріалів", - сказано в постанові Степана Божила.

 
 
 

Йдеться, скоріше за все, про допит Олександра Тимошенка та Павла Лазаренка, якого Генпрокуратура намагається допитати вже кілька років.

Водночас ця постанова ніяк не вплине на допит Петра Кириченка, запланований на 15 травня.

"15.04.2013 у порядку ст.. 225 КПК України слідчому судді Печерського районного суду міста Києва направлено клопотання про допит Кириченка П. М. під час досудового розслідування у судовому засіданні в режимі відео конференції, яке слідчим суддею задоволено. Проведення цієї слідчої дії неодноразово переносилось з незалежних від органу досудового розслідування причин. Зокрема, чергове судове засідання призначено на 15.052013", - сказано в постанові Божила.

"Інші слідчі дії, проведення яких необхідне і можливе, виконані", - вказано в документі.

Постанова вже вручена Тимошенко 30 квітня увечері, так щоб максимально уникнути розголосу перед травневими святами.

Крім того, Ренат Кузьмін вилетів до Німеччини, щоб провести там зустрічі у справі Тимошенко, на 14 травня в Берліні була запланована його конференція у праві Щербаня. Але наразі прес-конференція скасована.  

Як вважають співрозмовники "Української правди", цей документ є свідченням того, що президент Віктор Янукович красиво відступає, щоб мати можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Як відомо, західні лідери, в тому числі, в останні дні єврокомісар Штефан Фюле, зробили заяви, що помилування Луценка не є достатньою умовою для підписання угоди, і Україні потрібно покінчити з вибірковим правосуддям.

Водночас президент загнаний в глухий кут як у переговорах з Росією, яка фактично вимагає здачі в полон, так і відсутністю грошей у бюджеті.

Гроші може дати ЄС та МВФ, але їхня умова – Тимошенко.

Про помилування Юлії Тимошенко, як того також вимагає Захід, поки не йдеться. Очевидно, що не є бажаною її участь у виборах президента у 2015.

Однак президент Віктор Янукович начебто вже готовий відправити лідера "Батьківщини" на лікування до Німеччини. Проблема одна – цього не хоче сама Тимошенко.

ГПУ поки не коментує свою постанову.

10

Коментарі

113.05.13, 19:26

А вони думали, що досі наперстками жонглюють на базарі і мають за дурнів цілий світ?

    213.05.13, 19:33Відповідь на 1 від ab absurdo

      313.05.13, 19:46Відповідь на 1 від ab absurdo

      А вони думали, що досі наперстками жонглюють на базарі і мають за дурнів цілий світ?Вони думали, що вони і є ційлий світ, але світ того ж не знав.
      Вже, правда, поновили слідство, без усіляких мотивів.