хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Звільнення полоненного

Те, що ситуація навколо помилуваня бувшего міністра внутрішніх спра України Юрія Луценко почала стрімко розвиватися - і президент Віктор Янукович віддав розпорядження, що може привести до звільнення одного із самих безкомпромісних його критиків - свідчить, звичайно ж, не про милосердя влади і її прагненні вирішити проблему політичних ув'язнених у країні.
Н
і, це насамперед найважливіший політичний індикатор – Янукович хоче будь-що-будь домовитися з Європейським Союзом і не зірвати процедуру підписання угоди про асоціацію. Саме звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка було однією з важливих умов Брюсселя. Поки що Янукович намагається вирішити ситуацію, наблизивши звільнення Луценка й відмовляючись від звільнення Тимошенко. Але те, що він почав іти на поступки Брюсселю - не погоджуючись у той же час ні на які компроміси з Москвою, що не вимагають від нього ніяких політичних кроків - показує, у чому він зацікавлений насправді.

Прийшовшому  до влади в Україні номенклатурно-олігархічному угрупованню необхідна ЗВТ із Євросоюзом - для прибутків, а також потрібні  міжнародні кредити - для недопущення соціального краху країни й неминучого бунту після цього. Росія не може забезпечити її основним представникам ні нових прибутків ( більше того, вона просто відбере в них підприємства ), ні кредитів. Повна ізоляція теж небажана. Розуміючи це,  не потрібно  розслаблятися й вважати, що звільнення Луценко - це велика послуга влади. Ні, на Януковича і його групу потрібно продовжувати тиснути - і європейцям, і українському суспільству - аж до їхньої остаточної капітуляції. І цього тиску не потрібно боятися: ось, мов, розсердяться, закрутять гайки, усіх пересаджають, підуть до Росії. Вони - банкрути, притому ж - жадібні банкрути. Нікуди вони не дінуться.

І не потрібно сприймати всерйоз слово «помилування». Обвинувачення, по яких засуджений Луценко, настільки абсурдні й безглузді, що говорити про яке-небудь правосуддя - виходить, не поважати себе. Звичайно, як і будь-який український політик, Луценко - не ангел. Але його супротивники не знайшли нічого краще, як сховати його у в'язницю по обвинуваченнях у святкуванні дня міліції й одержанні кваритири водієм міністра. Це означає, що вороги міністра не змогли знайти в його досьє справжньої корупційної складової, особистих інтересів - те ж саме потім повторилося й в історії з переслідуванням Юліи Тимошенко. Саме виходячи із суті обвинувачень, можна без коливань визначити вихід Луценко з в'язниці - сподіваюся, що він відбудеться - як звільнення полоненого, захопленого триумфуючим окупаційним військом. Саме так, а не інакше.

Знищення законодавчої влади, судів, прокуратури, волі слова й підприємництва, нехтування  волею громадян - це різновид окупації, тільки здійсненої не вторгненням зовні, а діями добре організованого угруповання зсередини. Це звичайна окупована країна, і все в ній, як в інших окупованих при схожих обставинах країнах - господарі становища, супротивники захоплення, колаборціоністи, байдужі...І якщо ми й друзі України в Європі не можемо перешкодити цій окупації, то пробивати в ній пролм - наш обов’язок. Звільнення військовополонених - один з таких проломів.

Виталий Портников

головний редактор і телеведучий каналу TBi

15

Коментарі

17.04.13, 07:27


но, что выпустят, не верю! либо Луценко очень плох и они не хотят брать на себя его смерть....

    Гість: SСHUTZE

    27.04.13, 09:10

    Я не верю! не выпустят!

      37.04.13, 09:16

      Янек хоч і дурний, але не дебіл. Він розуміє, що коли на ринок прийдуть росіяни, вони відберуть у нього і його "сімї" те, що він встиг награбувати. А європейці - народ делікатний, з повагою ставляться до бізнесу, вбивати нікого не будуть, як донецькі, або росіяни...

        Гість: ZlaTitka

        47.04.13, 10:51Відповідь на 2 від Гість: SСHUTZE

        Луценко вже на свободі. Але це лише початок, не привід особоливо тішитись.

          Гість: ТарасЧупринка

          57.04.13, 13:41Відповідь на 4 від Гість: ZlaTitka

          Дай БОГ щоб Юра довів, страх межигірського козла був недаремний!

            Гість: ZlaTitka

            67.04.13, 19:09Відповідь на 5 від Гість: ТарасЧупринка

            він звичайно доведе. але не він один

              77.04.13, 19:26Відповідь на 2 від Гість: SСHUTZE

              Я не верю! не выпустят!І шо? Фома невіруючий! Херант просто обі...вся!