Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Полоненного не брати

Потрапити в російську пастку міг тільки кримінальний режим.

Незважаючи на всі запевнення в триваючих російсько-українських консультаціях на енергетичну тему, "Газпром" продовжує демонструвати впевненість у своїх силах і небажання відступати від вимоги виплати семимільярдного штрафу. Заява, яку глава "Газпром експорту" Олександр Медведєв зробив в інтерв'ю Fіnancіal Tіmes, містить ті ж самі аргументи, які вже чули від газпромовського начальства українська сторона: не можна навіть представити, що Україна відмовиться виконувати зобов'язання за принципом "бери або плати". Різниця тільки в тім, що тепер аргументи Москви розраховані вже не на українську, а на міжнародну аудиторію: Росія явно готується до більше твердих дій у випадку, якщо Україна не погодиться з її вимогами. І вимоги ці, звичайно ж, стосуються не виплати штрафу, а долі газотранспортної системи країни.

Якщо Росія й буде про щось вести переговори з Україною, так саме про ГТС. При цьому будуть використовуватися будь-які димові завіси - Митний союз, штраф, слов'янська єдність - всі засоби гарні, тільки б здобути трубу й убити відразу двох зайців: позбутися навіть теоретичної залежності від транзитеров і стати володарем українських "олігархів".

Один з експертів в інтерв'ю британській газеті відзначив, що "Газпром" одержав із Кремля вказівку "полонених не брати" - у Києва з 7 мільярдів і з ним можна розмовляти мовою ультиматумів. Я б уточнив це формулювання: полоненого не брати. Ніхто в Кремлі не збирається домовлятися з Януковичем.

Інше питання:  чи розуміє це український президент і чи капітулює він перед переважаючими силами супротивника? От у цьому я саме  дуже сумніваюся. Звичайно, потрапити в пастку, уміло розставлену Путіним і "Газпромом", міг тільки некомпетентний і жадібний до нестями  кримінальний режим - олігархічна держава часів Кучми і Ющенко вчасно б отямилося. Але отут є свій парадокс: олігархічна держава в подібній ситуації гарячково б шукало вихід, компроміс, шляхи до порятунку. Кримінальний режим нічого цього робити не буде - ніякої особливої небезпеки він не бачить, до компромісів не здатний, та й взагалі пацани не прогинаються. Тому росіяни замість ГТС одержать чергову енергетичну кризу з малопередбачуваним фіналом для обох сторін.
Виталий Портников
18

Коментарі

Гість: ТарасЧупринка

116.02.13, 14:33

Фінал якраз передбачуваний - столипінська краватка для межигірського козла та усієї окупаційної адміністрації партії рецидивістів і брехунів.

    217.02.13, 08:48

    вони навіть генетично не здатні дбати про державу

      317.02.13, 14:32Відповідь на 2 від Hudson Hawk

      Це точно! Навіть думки такої не допускають!

        417.02.13, 14:43Відповідь на 3 від ЯКриворожанка

        яки у них думки .............

          Гість: SСHUTZE

          517.02.13, 14:54

          А що зараз Україна отримує від ГТС???????????????

            617.02.13, 15:12Відповідь на 2 від Hudson Hawk

            вони навіть генетично не здатні дбати про державуа злодій це поняття не державне.

              717.02.13, 17:43

              Невже бандюги своє віддадуть, це вже пахне війною від якої постраждають усі.

                817.02.13, 20:05Відповідь на 6 від Korsar-K

                вони звичайні дворові сявки, Вори у Законі таких звуть - "бєспрєдєльщікі"