хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Україна зірвала закордонне навчання найталановитіших студентів



Збитки кожного сягнули 10 тисяч гривень.

Замість обіцяного державою навчання в найкращих університетах Європи, найталановитіші студенти України дістали збитки приблизно в 10 тисяч гривень на марне оформлення документів. У Міносвіти та вітчизняних вишах визнавати не те, що своєї провини, а навіть наявності проблеми ледве чи хочуть, ідеться в сюжеті ТСН.

Цього року держава вдруге мала б оплатити 180 найкращим студентам навчання за кордоном, аби ті потім повернулися до України та працювали на її користь. Молоді люди, що пройшли відбір, повірили обіцянкам чиновників і заходилися витрачатися за оформлення віз і документів.

Однак обіцяних грошей студенти так і не отримали. Їхні спеціальні карткові рахунки порожні, а європейські вузи задарма навчати нікого не збираються. І попереджають, що в разі несплати своєчасно всієї необхідної суми, на українські місця знайдуться інші охочі. Відтак молоді співвітчизники відверто шкодують, що довірилися державі та зв'язалися з її програмою замість шукати щастя в здобутті стипендії від Євросоюзу.

"На цей момент особисто я витратив уже більше тисячі євро. Ці гроші в мене пішли на оплату першого семестру навчання в Австрії, резервування гуртожитку, оформлення документів, проїзд до Києва і назад", - розповів херсонський студент Костянтин Барабанов.

Міністр освіти Дмитро Табачник запевнив, що про такі проблеми чує вперше. За його статистикою, усе гаразд – студенти їдуть за кордон. Хоча із загальної вартості програми, 45 млн гривень, на вересень виділили менше половини. Урядовець вважає, що під його гарантії виші повинні були сплатити свої гроші.

"Університети навіть з коштів спецрахунку заплатили, і міністерство гарантує поверненя. Тому що на виконання цієї програми у бюджеті було передбачено на жовтень-листопад. Тобто ми одержимо кошти в жовтні-листопаді", - пояснив Табачник.

У вишах теж бадьоро рапортують: їхні спудеї на навчання за кордон виїздять і гроші з бюджету їм почали виплачувати. Хоча визнають, що студентам та закордонним університетам їх іще не перерахували, бо довго розбиралися з нюансами карткових рахунків та інших питаннях бухгалтерії.

Відео тут: http://tsn.ua/groshi/ukrayina-zirvala-zakordonne-navchannya-svoyih-naytalanovitishih-studentiv.html

17

Коментарі

Гість: ТарасЧупринка

117.09.12, 07:22

Де це окупанти дбають про навчання окупованих???

    217.09.12, 11:12Відповідь на 1 від Гість: ТарасЧупринка

    Де це окупанти дбають про навчання окупованих???А за радянських часів існувала негласна програма, в рамках якої щорічно 1000 найкращих випускників вишів направлялись працювати "за Урал", а в Україну направляли випускників російських інститутів, здебільшого виходців з російської "глибинки", які ніколи не вивчали української мови. Такі спеціалісти згодом ставали керівниками і вимагали від підлеглих щоб всі розмови і документи велися "єдинозрозумілою" для них мовою.

      анонім

      317.09.12, 12:11

      То мабуть не Україна зірвала, а окупаційна адміністрація. Україна, я переконаний, і більше би виділила на навчання.

        417.09.12, 13:51

        Якщо найшлося 180 ідіотів, які повірили Табачнику, то вони зовсім не талановиті студенти.

          517.09.12, 20:42

          Наш народ по сути не плох ,только он редкостний ЛОХ.Газета "ОСТРОВ".на той неделе брал.

            анонім

            618.09.12, 00:06

              анонім

              718.09.12, 01:45

              Оце і єціна всім цим Табачникам, Луцьким та іншому ПіаРистичному бидлу, шкода що страждають від цього справді талановиті молоді люди.....

                818.09.12, 08:27

                  Гість: Світанок

                  918.09.12, 12:18Відповідь на 2 від Східняк

                  Де це окупанти дбають про навчання окупованих???А за радянських часів існувала негласна програма, в рамках якої щорічно 1000 найкращих випускників вишів направлялись працювати "за Урал", а в Україну направляли випускників російських інститутів, здебільшого виходців з російської "глибинки", які ніколи не вивчали української мови. Такі спеціалісти згодом ставали керівниками і вимагали від підлеглих щоб всі розмови і документи велися "єдинозрозумілою" для них мовою. = Тиха, повзуча і нахальна русифікація, яку успішно впроваджує в Україні і нині запроданець жид Табачник.

                    анонім

                    1018.09.12, 14:58Відповідь на 4 від dytyna

                    Якщо найшлося 180 ідіотів, які повірили Табачнику, то вони зовсім не талановиті студенти.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна