хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Про початок оборони...

Андрій Шараскін, командир роти, а тепер речник ДУК ПС, із позивним «Богема», брав участь в обороні Донецького аеропорту.

— Я знаю, як почалася оборона аеропорту, тому що ми спілкувалися з «Редутом», командиром 3-го полку спецназу. Вони пробули там весь час якраз до початку жовтня. Ми з ним ротувалися в одну ніч. Його пораненого забирали, а я на бусику приїхав. Ми потім згадували цей епізод, що от були поруч, але не пересіклися.

Мої хлопці з ним дві доби були і дуже високо його як командира оцінювали. Говорили, що справжній чоловік, за яким можна іти куди завгодно.

Так от, оборона аеропорту почалася, як і все в Україні, з того, що не віддавали чіткі накази, ішло загравання, полк спецназу перенаправили взагалі у військкомат у Донецьку. І вони на ротацію їздили туди-сюди. Аеропорт працював у звичному режимі в квітні й частину травня. Спецназівців не було ні видно, ні чути, хоч вони охороняли весь периметр від можливих провокацій.

У Донецьку люди виходили на проукраїнські мітинги, тітушки їх били, підрізали й убивали. Причому ці проукраїнські мітинги в Донецьку були набагато більші, ніж у тому ж Маріуполі.

У Донецьку було дуже багато проукраїнськи налаштованих нормальних людей, які намагалися протидіяти «Русской весне». Але було вже багато «засланих козачків», потім оці всі так звані неблагополучні елементи, яким була роздана зброя, все інше…

Але почалося все дуже просто, коли один з автобусів спецназу повертався в аеропорт з ротації, з того місця, де вони жили, і його заблокували спеціальні «бабусі» з іконами: «Для чого ви сюди приїхали, бандерівці?»

А хлопці були всі в красивій формі — у мультикамі. Мультикам рік тому був рідкісним. Але це ж спецназ: вони всі в налокітниках, у тактичних окулярах, красавчики. І без бронежилетів, бо спецназ тоді не використовував бронежилети. У них не було прописано бронежилет навіть за їхнім забезпеченням.

От «бабусі» їм: «Ви фашисти, ви американці, ви ще хтось». І тоді вони вирішили дислокуватися безпосередньо в аеропорту. Новий термінал працював у звичному режимі, вони заїхали в старий, з якого все забрали і перенесли в новий. І ним не користувались, була просто пилюка — і все.

І ось оці люди — 3-й полк спецназу, який перебував там, — вони фактично перші взяли на себе удар. Вони були в цей час у старому терміналі, коли співробітники СБУ — зрадники просто відкрили двері й запустили на диспетчерську вежу, в інші місця цих терористів. Ті себе абсолютно розслаблено почували й спокійно сиділи там.

Тоді нашим не дали наказу відразу зачищати. Тільки після того, як в аеропорту вже накопичилась якась сила і коли виник перший конфлікт, коли «борт» не міг приземлитися, тоді прислали авіацію й віддали наказ зачистити.

Спецназ успішно справився з цією задачею: зачистили й закрили термінал для польотів. От із цього часу почалася епопея оборони Донецького аеропорту. Наші взяли під контроль повністю всі позиції. У той час там були обладнані літні душі, техніка, всі склади. Усе, що там було, усе й залишилось.

Уривок з книги "АД 242. Історія мужності, братерства та самопожертви"

Все інтерв'ю Андрія тут https://history.vn.ua/book/hell-242-history-of-courage-brotherhood-and-self-sacrifice/12.php


5

Коментарі

Гість: Sergio_69

112.07.18, 10:20

    Гість: Мандрiвчiк

    212.07.18, 10:33

    Жертви були б не марними, якби зараз Донецький аеропорт, Iловайськ і Дебальцеве контролювали бандерівці.
    Слава Україні!

      Гість: Nahibator

      312.07.18, 10:37

        Гість: Ishtvan1

        412.07.18, 10:44

        оброна никому не нужного железо-бетона.... ((

          Гість: Ishtvan1

          512.07.18, 10:45Відповідь на 2 від Гість: Мандрiвчiк

          Жертви були б не марними, якби зараз Донецький аеропорт, Iловайськ і Дебальцеве контролювали бандерівці.
          Слава Україні!
          бандер - на кол!

            612.07.18, 15:40Відповідь на 5 від Гість: Ishtvan1

            Жертви були б не марними, якби зараз Донецький аеропорт, Iловайськ і Дебальцеве контролювали бандерівці.
            Слава Україні!
            бандер - на кол!
            ...Згадай, немудре - не бажай того, чого не бажаєш собі!
            Ще - мірою, що міряєш, буде відміряно тобі)

              Гість: Ishtvan1

              712.07.18, 16:55Відповідь на 6 від Merovingian

              Жертви були б не марними, якби зараз Донецький аеропорт, Iловайськ і Дебальцеве контролювали бандерівці.
              Слава Україні!
              бандер - на кол!
              ...Згадай, немудре - не бажай того, чого не бажаєш собі!
              Ще - мірою, що міряєш, буде відміряно тобі)
              ну так жди! скоро тебе прилетит за пожелания антимайданам, которых такие уроды как ты называют сепарами, хотя главный сепар это майдан, который и разделил страну и породил войну...жди...скоро прилетит тебе...

                812.07.18, 17:05Відповідь на 7 від Гість: Ishtvan1

                Життя покаже, що кому прилетить) ...Судячи з твоєї писанини в коментарях, тобі вже прилетіло - з розуму сходиш, психіатрічно хворієш)))

                  Гість: Ishtvan1

                  912.07.18, 17:19Відповідь на 8 від Merovingian

                  Життя покаже, що кому прилетить) ...Судячи з твоєї писанини в коментарях, тобі вже прилетіло - з розуму сходиш, психіатрічно хворієш)))у меня в столе свежий сертификат от психиатра (их сейчас на всех работах требуют) - здоров!
                  а вот у большинства майданов они вряд ли были, когда они безумствовали, опуская страну в теперешнюю прорву... или ты жируешь, когда народ с голоду дохнет? так вы ж за это и скакали...за себя, жирных кабанов безвизовых... жди...

                    1012.07.18, 17:48Відповідь на 9 від Гість: Ishtvan1

                    Не сижу на айці, сручи в коментарях дурню різну цілодобово, а працюю) Дохни та голодуй далі зі своїм сертифікатом) Не помітив, як ти сам скачеш від сказу та злоби?!)))
                    ...Не називай себе народом!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна