Про співтовариство

Ми Українці не за національністю, а за Духом, Світоглядом, Свідомістю. Кожен Українець знає свою особисту національну культуру та мову і кожен Українець знає українську культуру, добре володіє українською мовою, державною та міжнаціональною мовою нашої спільної Батьківщини Руси-України.
Вид:
короткий
повний

Я розмовляю українською!

Скільки політиків різних пород!

  • 01.10.13, 21:48
Скільки політиків різних пород!
Скільки політиків! Бідний народ.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Кожний отаман або кандидат!
Чуха потилицю добрий наш сват...
Ось де недоленька, ось де біда,
Преться в політики миша руда!

Тільки «аз-буки» хто-небудь утне,
Духом Жореса від його вже тхне!
Каже: «Спасу, доведу тільки я...»
Глянеш — нікчемне, дурне, як теля.

А на Вкраїні гарячі часи,
Треба і сили, і рук до коси,
Треба в’язати убогі снопи.
Треба орати гулящі степи...

Місто порожнє. Умерло життя.
Всюди на вулицях повно сміття.
От би вагонів хоч п’ять із біди
Наших «лойд-джорджів» послати туди.

Кожному дати мітлу чи косу...
Ти ж говорив: Україну спасу...
Маєш нагоду... мети і коси,

Край свій мітлою й косою спаси.

О.Олесь

Зачистка шкільних бібліотек а-ля Табачник

  • 19.04.13, 11:05
Зачистка шкільних бібліотек а-ля Табачник

Сергій ГОРИЦВІТ,
м. Одеса

Про те, що Дмитра Табачника давно визнали інквізитором української освіти, відомо всім. Цей відвертий українофоб діє на догоду Кремлю. Та йому замало переписування підручників з історії, вилучення з них цілих періодів національних визвольних змагань і постатей справжніх героїв нашого народу. Дійшло до того, що вчителі історії змушені викладати свій предмет за рекомендаціями написаного в Москві в умовах секретності спільного російсько-українського посібника. Та всеохопна толерантність Табачника щодо “старшого брата” не має меж.
Останнім часом освітяни заходилися під виглядом утилізації старих книжок зачищати шкільні бібліотеки від літератури, яка “не відповідає політиці керівництва країною”. Підручники про “Бандер” та “Шухевичів”, які видані за попередньої влади й нині зберігаються у книгозбірнях, тепер вважаються “шкідливими” і підлягають вилученню. Хоч прямої письмової міністерської вказівки на проведення такої інквізиції годі й шукати, та зачистка йде повним ходом, зокрема, у південних і східних регіонах країни. Широкого розголосу набуло повідомлення, що начальник Одеського міського управління освіти Зінаїда Цвірінько на березневій нараді директорів шкіл дала підлеглим усну вказівку привести фонди бібліотек у відповідність із нинішнім курсом влади. Ідеться про утилізацію значного масиву книжок, плакатів і рефератів. Коли хтось із присутніх зауважив, що низка матеріалів стосується тем, які ще є у шкільній програмі, чиновниця відповіла: “Ті, що складали програму, теж могли не додивитися. Ви всі тут самі маєте все розуміти…”.
Довідавшись про це, активісти місцевих осередків партій УДАР і “Фронт змін” негайно забили тривогу і зажадали офіційних пояснень від міського управління освіти. Прагнучи вигородити свого керівника, заступник начальника управління Вікторія Іщенко заявила, що йдеться не про цензуру, а про звичну утилізацію списаних старих книжок. Але потім сказала, що списанню підлягають книжки “неактуальні й ті, що не мають грифа Міністерства освіти”.
Таке “роз’яснення” лише посилило підозру опозиціонерів, що фонди шкільних бібліотек приведуть у відповідність до написаних під орудою Дмитра Табачника підручників з історії. А там, як відомо, немає розділів про героїв Крут, Українських Січових стрільців, про визвольну боротьбу УПА, а Другу Світову війну подано в радянському трактуванні як Велику Вітчизняну. Тож новітній підручник з історії для учнів 10—11 класів, написаний львівськими науковцями, де чільне місце посідає правдиве висвітлення боротьби українського народу за незалежність держави, чи не першим викинуть на смітник. Адже він “антитабачниківський”, а отже, й не має міністерського дозвільного грифа.
Натомість електронний підручник для восьмикласників з історії Одеси, створений міським головою Олексієм Костусєвим, затвердило Міністерство освіти. У ньому замовчується понад 600-літня історія українського міста Коцюбієв (Хаджибей), яке Катерина ІІ лише перейменувала на Одесу й тому стала вважатися його засновницею. Це справжній посібник з українофобії, зерна якої так заповзятливо сіють табачники й костусєви.
Наприкінці березня на знак протесту проти вилучення з бібліотек книжок з української історії, неугодних правлячій партії, молоді активісти партій УДАР і “Фронт змін” провели спільну акцію біля Приморської районної адміністрації міста Одеси. У своїх виступах учасники пікету наголошували, що “підкилимове” розпорядження про запровадження цензури в шкільних бібліотеках свідчить про посилення тоталітаризму. Влада боїться, щоб молодь знала правду про героїв боротьби за волю народу. “Якщо так і далі піде, — зауважували промовці, — то цілком імовірно, що й твори Шевченка, Франка і Лесі Українки можуть зникнути зі шкільних програм, бо їхні погляди розходяться з політикою партії влади”.
Під час акції представники молодіжного крила опозиційних партій пообіцяли взяти під свій контроль шкільні бібліотеки Одеси, постійно звіряти, що там з політичних мотивів вилучили на догоду місцевим українофобам. Їхній сигнал SOS мав би спонукати і “Просвіту”, й інші патріотичні громадські організації бути пильними щодо намагань влади цензурувати книгозбірні. І не лише в Одесі.

Заява

  • 10.04.13, 19:53
Це ж моєй дитині скоро сьомий год!
Ето ж в школу нині вже оно пойдьот!
Но вмішалась сіла сатанінськая,
Бо ближайша школа - українская!
Шо ето такоє, спрашиваю вас? -
Нікуди дитину вести в первий клас!
Пнулісь я і жінка з ясель-садіков,
Щоб була ж дитинка, як в начальніков,
Бо какой начальник, рило свінськоє,
Скаже вам хоч слово українськоє?!
В українську школу я б дитя не вів,
Їх учєбник школьний - весь би посадив!
Там хотя б Шевченка прочитайте зміст -
Ето же отпєтий націоналіст!
Як сприймьот дитина всей натурою
Піде неодмінно за Петлюрою!
Сам я українську окончав давно,
Так казали: “Грицько - Будущій Махно!”
Ми пойдьом всі хором в саму свєтлу жизнь,
Заклєймім пазором нацыоналізьм!
І спойом, как Сталін научіл нас пєть
Гаркнем: “Україну з України геть!”
Геть! Геть! Гав! Гав! »

— Політічеська заява в РайОНО Грицька

Івановича Придурченка хахла по нацыональности, 1988 р.

Драч Едуард

Сьогодні Ліна Костенко відзначає свій день народження

  • 19.03.13, 10:03


Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься – Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори.

Як народ з Хамом пробував поговорити.

  • 22.02.13, 19:30

Хам
На языке воров:
    осужденный, воpующий пpодукты и вещи у дpугих осужденных.

На языке дворян:
    человек, принадлежащий к низшим классам и лишенный потому всякого человеческого достоинства.

 

Громадському активісту Андрію Скіпальському, який прийшов на Майдан на «діалог» з Віктором Януковичем обіцяли поламати ноги. Все тому, що він спробував запитати про долю Біличанського лісу, який наразі розкрадений чиновниками.

«Я спробував підібратися до ведучого і поставити своє запитання. Мене почали відштовхувати молодики в чорних шапках і куртках. Відтіснили з першого ряду. Почали за мною бігати і «охороняти». Коли я спробував таки прорватися – до мене знову підійшли хлопці і прошепотіли «Відійди, бо ноги поламаємо», — розказує «Свідомо» Скіпальський.

Наразі на майдані близько півсотні людей, які хотіли поговорити з президентом. Але таку можливість отримали тільки двоє. Натомість в натовпі чулося: «Це все фарс та театральна постановка». Також ті, хто присутній на майдані стверджують, що у натовпі побачили людей зі спільноти Аделаджі, які захоплювали громадську раду при КМДА та керували побиттям активістів на Головпоштамті.