хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Красный день календаря...

Жовтневий переворот[ред. • ред. код]
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Жовтневий переворотСторониЛідери
Російська революція (1917)
Громадянська війна в Росії
Разбитый малый Николаевский дворец 1917.jpg
Малий Ніколаєвський палац після артобстрілу Кремлябільшовицькими загонами
Дата:Місце:Результат:Політичні зміни:Територіальні зміни:
25 жовтня (7 листопада1917
Flag of Russia.svg Російська республіка[1]
перемога більшовиків
відставка Тимчасового уряду Російської республіки
поділ Російської республіки на окремі національні держави
РСДРП(б)
Петроградська рада робітничих і солдатських депутатів
Тимчасовий уряд Російської республіки
Володимир Ульянов (Ленін)
Лев Троцький
Олександр Керенський
Запит «Жовтнева Революція» перенаправляє сюди; див. такожінші значення.

Жовтневий переворот[2] (у радянській історіографії «Велика Жовтнева соціалістична революція») — державний переворот, заколоту Російській республіці, що відбувся 25 жовтня (7 листопада1917 року. У ході перевороту Тимчасовий уряд, що перебував у столиці держави Петрограді — заарештували, а центральну владу перебрали на себе лідери більшовиків[3].

Обраний I Всеросійським з'їздом Рад ВЦВК протестував проти ініціативи більшовиків скликати II Всеросійський з'їзд Рад робітничих і солдатських депутатів 17 (30) жовтня, але, врешті-решт, погодився на його проведення 25 жовтня (7 листопада).

На початку з'їзду були представлені 402 Ради (195 об'єднаних Рад робітничих і солдатських депутатів; 119 Рад робітничих і солдатських депутатів, за участі селянських депутатів; 46 Рад робітничих депутатів; 22 Ради солдатських і матроських депутатів; 19 Рад селянських депутатів; 1 Рада козацьких депутатів). У день відкриття з'їзду більшовики розпочали збройний виступ проти діючого уряду, що його засудили ВЦВК Рад, ЦК меншовиків, ЦК есерів, Предпарламент (Тимчасова Рада Російської республіки). Меншовики та есери залишили з'їзд. А II Всеросійський з'їзд Рад робітничих і солдатських депутатів, який опинився під повним контролем «більшовиків» ухвалив рішення про сформування нового уряду — Ради народних комісарів на чолі з В. Ульяновим (Леніним)[3][4].

Таким чином, «Жовтневий переворот» з самого початку був нелегітимним та протизаконним, що протягом всього часу існування СРСР намагалася неправомірно легітимізувати і фальсифікувати радянська державна «історіографія» та компартійна пропаганда.

Згідно з радянською історіографією, Жовтневий переворот докорінно змінив хід історії на територіях колишньої Російської імперії та значним чином вплинув на хід світової історії. Але «більшовики ніколи не називали жовтневий переворот радянською революцією»[5].

Події Російської революції «давали ключ до розуміння всієї історії України XX століття»[6].

2

Коментарі

17.11.17, 13:36

Грошенята на переворот Леніну дали масони, бо їм вигідно було знищити Росімперію. До речі і сьогодні масони "біля керма" як донедавна були в Україні так і сьогодні в Росії. Бо масонство робить усе щоб знищити слов`янські народи, виконуючи настанови Ф.Енгельса -"Панславянские народы это мусор истории и наша первейшая задача - стереть их с лица Европы". Усі війни в Европі націлені на нищення слов`ян; масони убили Ерц-герцога Фердинанда - почалась 1-ша Світова, масони озброїли Гитлера(правда і Сталін також кував меча який був повернутий проти СРСР). Сьогодні членами масонства є-Л.Кравчук,Л.Кучма,В.Пустовойтенко, М.Азаров, Д.Табачник С.Піскун та інші бидлуваті"українці" в одній Ложі SS з думськими еРеФії Кобзоном та іншими.

    27.11.17, 17:13

    Ні,в 1993му.

      38.11.17, 08:23Відповідь на 2 від Віктор Русин