хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

1000-річна статуя черепахи виявлена в легендарному Ангкорі

Камбоджійські археологи виявили велику стародавню статую черепахи в ході розкопок, які проводяться в ці дні в знаменитому храмовому комплексі Ангкор на північному заході країни.

Як повідомляє Phys.org, знахідка була зроблена в провінції Сіємреап на північному заході Камбоджі. Археологи проводили розкопки в районі Ангкора, відомому як Срах Сранг.

У цьому місці розташовувалося кілька священних водоймищ. У одного з них і була знайдена на диво велика і добре збережена кам’яна статуя, що зображає черепаху. Її довжина становить 93 сантиметри, а ширина — 56 сантиметрів.

Археологи попередньо датували цю скульптуру X століттям нашої ери. В місці, де вона була виявлена, раніше розташовувався невеликий храм. До речі, в ході розкопок вдалося визначити його точне місце розташування і планування.

На думку вчених, багато століть кам’яна черепаха ховалася під водою. Її знайшли лише після того, як залучені археологами робочі осушили ділянку для розкопок.

Статуя виявилася глибоко занурена в грунт. Дослідникам знадобилося кілька днів, щоб очистити її і підняти без пошкоджень. Поряд з нею також було виявлено кілька інших рідкісних артефактів, в тому числі два металевих тризуби і голова від статуї Нагі — міфічної змієподібної істоти.

Вчені поки не поспішають дати пояснення призначенню гігантської кам’яної черепахи. У деяких азіатських культурах вони вважаються символами довголіття та процвітання.

Відомо, що храмовий комплекс Ангкор перебував під сильним впливом індуїстської культури. Коли тут зводили черговий храм або іншу важливу споруду, священні предмети часто закопували в землю під ними. Це був свого роду оберіг, який повинен був приносити удачу і охороняти святиню від різних загроз

http://www.hroniky.com/news/view/19212-1000-richna-statuia-cherepakhy-vyiavlena-v-lehendarnomu-anhkori


0

Коментарі