хочу сюди!
 

Лана

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 40-57 років

Дуже простий рецепт квашених огірків

Ось і літо прийшло.

Щойно був початок червня, а тепер з різними катаклізмами й літнє сонцестояння минуло.

Себто Земля повернулася в бік зими, день став коротшати, ніч довшати.

Подостигали на городах у садках овочі-фрукти, вже й огірки з"явилися на грядках.

Тому рекомендую дуже й дуже простий рецепт квашених огірків.

(На фото зображено літрові слоїки, то на літровий слоїк солі кладеться  20 г (столова ложка))

Отже, береш огірки, миєш, чистиш, складаєш у 3 літровий слоїк , береш зелень, кріп,  листя хрону, часник, можна декілька горошин перцю, кидаєш 60 г ( 3 столові ложки) солі і заливаєш звичайною водою (можна джерельною). Закриваєш слоїки звичайною поліетиленовою кришкою і переверташ. (Бажано підстелити під банки церату (тобто клейонку), бо вони можуть трохи протікати). І через 2-3 тижні огірки готові. Вони хрусткі і класні!

14

Коментарі

124.06.11, 12:21

    224.06.11, 12:22Відповідь на 1 від Lola W

      324.06.11, 12:22

      Так, вони класні, але до весни перекиснуть.
      Тому через три-чотири дні я зливаю розсіл, трохи доливаю чистої води (щоб були не дуже солоні), перекип*ячую. В цей час споліскую огірки в банці чистим кип*ятком. Потім заливши вже розсолом, закриваю металевою кришкою. Зайвий (бо розбавлений трохи) розсіл виливаю.
      Але можна і не розбавлять))

        424.06.11, 12:25Відповідь на 3 від МятежнаЯ

        Так, вони класні, але до весни перекиснуть.
        Тому через три-чотири дні я зливаю розсіл, трохи доливаю чистої води (щоб були не дуже солоні), перекип*ячую. В цей час споліскую огірки в банці чистим кип*ятком. Потім заливши вже розсолом, закриваю металевою кришкою. Зайвий (бо розбавлений трохи) розсіл виливаю.
        Але можна і не розбавлять))
        Да, і так можна вчинити. Моя мама так робить.
        Але коли ставиш дані огірки у холодне місце (скажімо, погріб), то вони й до весни нічогенькі

          524.06.11, 12:27Відповідь на 4 від TatianaR

          Та ні, і в холодному погребі - не дуже будуть))

            624.06.11, 12:30Відповідь на 5 від МятежнаЯ

            Та ні, і в холодному погребі - не дуже будуть))Це просто зараз сорти огырків гібридні, інколи вони навіть розповзаються.
            Тому краще все-таки під металеву кришку

              анонім

              724.06.11, 12:40

                824.06.11, 12:45Відповідь на 7 від анонім

                  Гість: _Ната

                  924.06.11, 12:49

                  я вчера тоже огурчики замариновала сегодня вечером чувствую, объемся

                    1024.06.11, 12:52Відповідь на 9 від Гість: _Ната

                    я вчера тоже огурчики замариновала сегодня вечером чувствую, объемся класно

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна