Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Євродепутат: в Україні вражає бажання помсти

Deutsche Welle: Пані Гармс, європейські «зелені»  належать до тих політичних сил у Європі, які особливо підтримують  зближення України з ЄС. Сьогодні в розмові з радіостанцією Deutschlandfunk ви застерегли перед підписанням Угоди про асоціацію.  Чому?

Ребекка Гармс: Мене дуже непокоїть нинішній розвиток України. Мене обурює не лише справа Тимошенко. На мою думку, це велика проблема, коли судову владу використовують для боротьби з політичними та економічними конкурентами. Це та обставина в Україні, з якою Європейський Союз не повинен миритися.

Deutsche Welle: Під час саміту Україна-ЄС у Києві було заявлено, що підписання угоди про асоціацію залежатиме від внутрішньої  ситуації в самій Україні. Як ви гадаєте чи в Києві зрозуміли цей сигнал?

Ребекка Гармс: Гадаю, таким чином Брюссель продемонстрував серйозність своїх заяв стосовно умов співпраці, а такожте, що політика, яку проводить Віктор Янукович, не залишається без наслідків. Ідеться не лише про Юлію Тимошенко та її справу, яка набула символічного характеру як в Україні так і за її межами, але також про багато інших справ. Ідеться й про наше занепокоєння щодо засадничих демократичних принципів. Дедалі частіше спостерігається зазіхання на свободу преси, неможливо вільно висловлювати думку. Все це дуже погано. Нині ми в Брюсселі повинні докласти ще більших зусиль, аби запобігти подальшому руйнуванню демократичних цінностей.

Deutsche Welle: Тобто, поки не буде подолано всі ці недоліки не слід розраховувати й на підписання Угоди про асоціацію? Ребекка Гармс: Такого не може бути, щоб Віктор  Янукович користувався, наприклад, перевагами зони вільної торгівлі з  Євросоюзом, але водночас ігнорував би вимоги, які лунають з Брюсселя.  Корумпована юстиція – це погано й для європейських фірм. Deutsche Welle: Віктор Янукович заявив після саміту,  що задоволений його результатами і назвав зустріч у Києві «етапною  подією» в розвитку відносин з ЄС. А як би ви з точки зору депутата  Європарламенту оцінили результати цього саміту? Ребекка Гармс: Оскільки я й надалі однозначно виступаю за те, аби Україна залишалася на шляху євроінтеграції та зближення з  Європейським Союзом, тому сьогодні я дуже засмучена. Адже через хибну  політику Віктора Януковича не стали парафувати вже готову угоду про асоціацію, яка тепер не запрацює й у найближчому майбутньому.

Deutsche Welle: Чи не прискорило б втілення реформ в Україні надання їй однозначної європейської перспективи, на чому наполягають також українські політики?

Ребекка Гармс: Я не впевнена в тому, який шлях є  найкращим. Але ззовні не можна насадити ані зміцнення норм правової  держави, ані верховенства права, ані функціонування демократичної  багатопартійної системи. Україна сама повинна захотіти цього. І важливі особистості в українських політичних партіях і суспільстві повинні  домогтися втілення цього в життя. Поки що у мене таке враження, що  принаймні еліти не готові на всі сто орієнтуватися на західні  демократичні стандарти. В останні місяці мене вразив потужний вплив на  дебати й події в Україні бажання помститися політичному супернику. Мене  приголомшило те, що під час процесу в справі Юлії Тимошенко Віктор  Ющенко повністю став на сторону Януковича. В Україні відбувається щось  не те. Deutsche Welle: Часто українські політики скаржаться на недостатню увагу з боку ЄС до їхньої країни. Чи поділяєте ви таку думку? Ребекка Гармс: Таке обурення я цілком поділяю і  вважаю, що Європейський Союз і Єврокомісія також відповідальні за те, що після 2004 року життя й обставини в Україні не стали кращими.  Європейський Союз занадто мало звертав уваги на Україну. До речі, з Віктором Ющенком теж не було справжньої дискусії про реформи, які він  пообіцяв, але так і не реалізував. За це тепер розплачується і  Європейський Союз, адже Україна є для ЄС однією з найважливіших країн. З таким великим сусідом слід підтримувати хороші відносини. І це в наших  власних інтересах, аби в Україні, від якої ми теж певним чином залежні, панувала демократична стабільність. Deutsche Welle: Пані Гармс, і ще одне запитання - ви  входите до складу європейсько-української міжпарламентської групи й  регулярно зустрічаєтесь з українськими політиками, які, однак, на  відміну від своїх західних колег часто представляють інтереси  олігархічних кланів, або власне є олігархами. Де виникають найбільші  проблеми під час спілкування? Ребекка Гармс: Думаю, що ми маємо зовсім інше уявлення про парламентаризм. Під нами я маю на увазі мою фракцію, а також  багатьох колег в Європейському парламенті. Ми не представляємо інтереси якихось окремих потужних груп еліт наших країн - ми намагаємося представляти інтереси всіх виборців, хоча часто відстоюємо різні підходи до вирішення проблем. Ми часто сперечалися з українськими колегами про  те, що в українському парламенті представлені інтереси не  середньостатистичного громадянина, а передусім інтереси тих, хто має  гроші й владу. Це власне і призводить до тих обставин, які я змалювала, коли той, хто має силу використовує її проти своїх політичних та  економічних конкурентів. Розмову записав Володимир Медяний Редактор: Євген Тейзе

http://europe.newsru.ua/article/15613550
16

Коментарі

120.12.11, 20:50

"Мене приголомшило те, що під час процесу в справі Юлії Тимошенко Віктор Ющенко повністю став на сторону Януковича. В Україні відбувається щось не те."
А мене - не дивує

    Гість: lyo Dnepr

    220.12.11, 21:01

    Права она в том, что европейцы выпустили из виду Украину и проморгали предательство Ющенко и теперь мы имеем очень серьезную проблему и, похоже, надолго

      320.12.11, 21:21Відповідь на 1 від ab absurdo

      "Мене приголомшило те, що під час процесу в справі Юлії Тимошенко Віктор Ющенко повністю став на сторону Януковича. В Україні відбувається щось не те."
      А мене - не дивує
      Та і мене також анітрошки не дивує

        420.12.11, 21:23

        гм ... що можна сказати ... хіба що дякую пані Гармс

          520.12.11, 21:25Відповідь на 2 від Гість: lyo Dnepr

          Права она в том, что европейцы выпустили из виду Украину и проморгали предательство Ющенко и теперь мы имеем очень серьезную проблему и, похоже, надолгоВремя покажет,насколько"надолго". надо всеми способами саботировать эту власть , тем самым укорачивая это"надолго"

            620.12.11, 22:08

            "...в українському парламенті представлені інтереси не середньостатистичного громадянина, а передусім інтереси тих, хто має гроші й владу. Це власне і призводить до тих обставин, які я змалювала, коли той, хто має силу використовує її проти своїх політичних та економічних конкурентів."

            Той, хто має силу і владу, вчепився в одне і друге бультер'єрячою хваткою... І відірвати його від того можна буде тільки шматками... або трупом...

              720.12.11, 22:17

              Европа буде мати велику проблему якщо відпустить Україну.

                820.12.11, 22:42Відповідь на 5 від Sатана

                Права она в том, что европейцы выпустили из виду Украину и проморгали предательство Ющенко и теперь мы имеем очень серьезную проблему и, похоже, надолгоВремя покажет,насколько"надолго". надо всеми способами саботировать эту власть , тем самым укорачивая это"надолго"Який механізм саботажу є реальним і одначасно дієвим?

                  920.12.11, 23:13Відповідь на 8 від helsan

                  Права она в том, что европейцы выпустили из виду Украину и проморгали предательство Ющенко и теперь мы имеем очень серьезную проблему и, похоже, надолгоВремя покажет,насколько"надолго". надо всеми способами саботировать эту власть , тем самым укорачивая это"надолго"Який механізм саботажу є реальним і одначасно дієвим?Усі дієві способи , за допомогою яких дискредитується окупаційна влада , аж до диверсій .

                    1021.12.11, 11:28Відповідь на 5 від Sатана

                    хорошая идея, а лучше саботировать калашом