хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Британія неофіційно заборонила в’їзд 60 російським чиновникам

Велика Британія ввела візові санкції щодо російських чиновників, які могли бути причетні до загибелі російського юриста Сергія Магнітського. Про це повідомляє британська газета The Observer. У британському МЗС цей факт поки не підтверджують і не спростовують.

Сергій Магнітський був юристом фірми Firestone Duncan, він представляв інтереси британського фонду Hermitage Capital. Як стверджують його колеги, Сергій Магнітський розкрив схему розкрадання грошей з російського бюджету.

Слідчі, проти яких він дав свідчення, завели на самого Магнітського кримінальну справу, звинувативши в ухилянні від сплати податків. Після одинадцяти місяців ув'язнення, восени 2009 року Магнітський помер у СІЗО.

За даними видання, як мінімум шістьдесят російських чиновників тепер позбавлені можливості відвідувати Велику Британію. Їхні імена не розголошуються, "щоб не погіршити британсько-російські відносини".

The Observer, зокрема, посилається на колишнього міністра закордонних справ Великої Британії Кріса Брайанта. А він, у свою чергу, - на чинного міністра у справах імміграції Деміена Гріна.

«З розмови з Деміеном Гріном я зрозумів, що цих людей тут не чекають. Видається, що існує непублічна заборона на їхній в'їзд у країну... Америка і Євросоюз рухаються в напрямку повноцінної, публічної, заборони. І дійсно, варто було б інформувати про візові санкції не тільки ту людину, яку вони торкнулися, а й громадськість. Саме публічні санкції, як ніщо інше, дали б усім зрозуміти: якщо ви замішані в корупції в Росії, то в Англію вам дорога закрита», - заявив Брайант виданню.

Нагадаємо, в липні 2011 року візові санкції відносно до російських чиновників застосував Державний департамент США. Імена чиновників також не розголошувалися, а новини про заборону з'явилися в газеті The Washington Post.

Представники Держдепу тоді заявили, що можуть застосувати подібні санкції до будь-якого іноземного чиновника, який з великою часткою ймовірності міг бути причетний до порушення прав людини.

Втім, припустити, кому заборонений в'їзд до Великої Британії і США, нескладно. Швидше за все санкції торкнулися фігурантів так званого списку американського сенатора Бенджаміна Кардіна. У квітні 2010 року він оприлюднив список, у якому були перелічені шістьдесят високопоставлених держслужбовців Росії, ймовірно причетні до загибелі Магнітського.

Нагадаємо, у січні цього року депутат Європарламенту, член підкомітету з прав людини Крістіна Оюланд в інтерв'ю журналу The New Times заявила, що прем'єр-міністр Росії Володимир Путін може опинитися в чорному списку Європарламенту через причетність до справи колишніх співвласників "ЮКОСа" Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва

9

Коментарі

13.10.11, 23:20

Слава обганяє своїх героїв.