хочу сюди!
 

Елена

46 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 47-57 років

Українська наука: наказано добити? (огляд преси)

Київ – Як тільки владі необхідно швидко продемонструвати свої реформаторські настрої та піклування про добробут народу, чи не найпершою виникає тема боротьби з чиновництвом, що, начебто, з’їдає левову частку бюджету. Не стала винятком і нинішня влада. Серед започаткованих реформ не забули про адміністративно-територіальну. Однак, як стверджує газета «Голос України», чим далі від столиці, тим важче боротись із зайвим чиновником, бо подекуди його ще й просто... не вистачає. Загалом же, як переконує парламентське видання, масові звільнення держслужбовців навряд чи допоможуть зекономити держбюджет, бо без них державний механізм може загальмувати. Про це наголошується в статті «Державний чиновник: скоротити чи наростити?»
Україна все ще належить до провідних наукових держав континенту. Як стверджує дописувач газети «День», попри всі втрати, за структурною повнотою науки в Європі Україну випереджають лише Франція, Великобританія, Німеччина і Росія. Однак, науковцям дедалі важче виживати, зазначає автор статті, і справа не лише в браку коштів, виділених на науку та освіту. Адже Україна досі має архаїчну й неефективну організаційну структуру науки. А центральний орган виконавчої влади, відповідальний за здійснення всієї науково-технічної та інноваційної політики, сьогодні в державі фактично відсутній. Про інші перешкоди для науковців читайте в статті «Українська наука: наказано добити?»

В уряді Миколи Азарова очікують, що в серпні «Нафтогаз України» і «Газпром» поновлять активні переговори про можливість зниження ціни на російський газ. Однак експерти вважають малоймовірним перепідписання діючих контрактів між компаніями, й тому, як інформують «Економічні відомості», в українському державному холдингу прагнуть нарощувати власний видобуток і борються з проблемою низької оплати газу споживачами. Стаття називається «Готуються до зими і переговорів».

Тіньові доходи українців будуть виявляти за допомогою баз даних квартир, автомобілів та земельних ділянок. Як інформує газета «Факти», податкова служба почала застосовувати нові методи боротьби із зарплатами «в конвертах». За попередніми розрахунками, «зарплатна реформа» збільшить надходження в бюджет і Пенсійний фонд щонайменше на 50 мільярдів гривень.

Ірина Біла
http://www.radiosvoboda.org/content/article/24286104.html
7

Коментарі

14.08.11, 19:50

"Тіньові доходи українців будуть виявляти за допомогою баз даних квартир, автомобілів та земельних ділянок."
В першу чергу МЕЖИГІР'Є!!!!!!!!!!

    24.08.11, 19:59Відповідь на 1 від Юрий Смирнов

    "Тіньові доходи українців будуть виявляти за допомогою баз даних квартир, автомобілів та земельних ділянок."
    В першу чергу МЕЖИГІР'Є!!!!!!!!!!
    І Старих Безрадичів !

      35.08.11, 12:00

      Придурки. Замість того, щрб знизити податковий прес, вони ще більще загонять економіку в тінь

        45.08.11, 19:12

        Казнокради рулюють, їм непотрібні прозорі податки.