хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Розстріляні НКВС одесити

Останки розстріляних НКВС одеситів майже два роки зберігають під сонцем Одесі не можуть поховати останки розстріляних у 30-х роках мешканців міста і зберігають більше 1,5 років у контейнерах на вулиці. Місцеві мешканці вимагають встановити на місці розстрілу меморіал  На території Одеського аеропорту в контейнері від китайських товарів уже півтора року гниють більше тисячі фрагментів людських решток - останки розстріляних НКВС у 30-х роках жителів міста. Через 77-м років фахівці дістали фрагменти із землі для експертизи. Однак на неї забракло грошей, тому останки і досі не поховані за християнськими звичаями. Стільки вночі стріляли, що на ранок кров текла аж до самого Чорного моря. Репресії не закінчуються до тої пори, поки не буде похований і визначений останній розстріляний", - вважає голова Одеської організації всеукраїнського товариства політичних в'язнів-репресованих Павло Отченашенко. На місце з останками, яку люди почали називати "Одеською Катинню", вказали родичі тих, кого у тридцятих репресували і стратили. У кожному знайденому черепі була дірка від кулі. У 2008 році тут розпочали роботи з ексгумації фахівці всеукраїнського підприємства "Меморіали України". Із землі витягли 1086 останків тіл розстріляних і передали на тимчасове зберігання підприємцю, склад якого розташований поруч, ненадовго, до поновлення робіт. Минуло майже два роки, за кістками ніхто так і не приїхав. У мороз і спеку контейнер міститься на відкритій території. Фахівці, які проводили роботи, пояснюють, що їм не вистачило грошей на ексгумацію всіх репресованих. Одеські охоронці пам'яток культурної спадщини чекають, поки дістануть усі останки. Лише тоді їх перепоховають на західному цвинтарі, де вже виділили місця. Ці могили встановлюються, процес перепоховання відбувається на ті місця де повинні бути поховані люди, тобто на території скверів, парків, вулиць не повинні бути могили", - пояснив керівник управління охорони пам'яток культурної спадщини Володимир Мещеряков.

Проте, чи знайдуть гроші на завершення ексгумації, досі не відомо. Родичі репресованих нині проти перепоховання і вимагають, щоби кістки повернули назад у землю, а на місці масового розстрілу встановили меморіал.

http://tsn.ua/ukrayina/ostanki-rozstrilyanih-nkvs-odesitiv-mayzhe-dva-roki-zberigayut-pid-palayuchim-soncem.html

28

Коментарі

128.02.11, 01:07

Одесити прокидайтесь рідненькі, з вас робили рабів але ви не зобов'язані ними бути!

    анонім

    228.02.11, 07:21

    При теперішній одеській владі нічого робитися не буде. Цим кацапським виродкам не вигідно вшановувати жертви репресій. Та й гроші потрбініші на підняття зарплатні бидломеру.

      анонім

      328.02.11, 07:43

      для жидів би все швидко знайшлося....а наші пращури..для них не люди!

        428.02.11, 07:53Відповідь на 3 від анонім

        Жиди просто зібрали би гроші. Не розумію, що заважає Одеситам це зробити. Я думаю, тут іде полеміка, де поховати рештки людей. І як завжди всі впираються рогами.

          528.02.11, 10:24

            628.02.11, 10:51Відповідь на 2 від анонім

            "Кожен має ту владу на яку заслуговує" - не можна забувати свою історію, без історії люди рабами стають.

              анонім

              728.02.11, 19:56

              Їм немає коли. Після пам"ятника іноземці Катьці-цвай вони збираються поставити пам"ятник тим еНКеВеДистам, які розстрілювали.....в них така традиція, намагатися увіковічнити пам"ять про катів, а не про жерт, СВОЇХ же людей....

                828.02.11, 20:11Відповідь на 3 від анонім

                жиди на себе самі заробляють. Всіма можливими способами. А наша недолуга нація тільки й чекає, що за них все зроблять. От так і робиться.Ніяк.

                Шкода людей, чиї останки так і не перезахоронять.Чи є в нас майбутнє, якщо ми такі не навчилися поважати минуле?

                  928.02.11, 21:21Відповідь на 7 від анонім

                  Люди ж, а наче і ні, ... німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть... Покоління рабів сесеровських.

                    1028.02.11, 21:23Відповідь на 8 від paniUa

                    Так в минулому є всі відповіді на питання шкода що не цікавить воно багатьох

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна