Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Українська влада не здатна домовитися з РФ у"газовому питанні"

Українська «п’ята колона» на найвищому рівні підіграє Росії в газовому питанні
Про це в коментарі Тиждень.ua заявив голова правління Альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик, коментуючи останні переговори лідерів Росії та України в Сочі.

«Все досить зрозуміло: українська влада не може домовитися з Росією. Вона хоче так би мовити «малою кров’ю» полюбовно домовитися з Росією, до сих пір не розуміючи, що Росія не піде ні на жодні поступки без поступок з боку України. Це показує силу цієї влади, не на словах, не в боротьбі з внутрішньою опозицією, а на міжнародному економічному рівні», – заявив він.

За словами Боровика, українська сторона фактично призупинила вирішення газового питання в Стокгольмському арбітражному суді.

«Українська сторона фактично віддала стратегію у вирішенні в юридичному полі цієї проблеми Росії, призупивши подачу позову для арбітражного провадження, яке могло би бути позитивним для України. Не на 100%, звісно, але хоча б частково ми могли б мати на своєму боці ініціативу і рухатися далі, як цього досягли прибалтійські та європейські країни. Україна ж не пішла цим шляхом, тому що фактично в країні діє «п’ята колона», яка підіграє російській стороні. Вона контролює Мінпаливенерго, сидить в Адміністрації президента. Та й президент хоче тихенько, полюбовно вирішити це питання – без гучних арбітражних процесів», – зазначив експерт.

«А потрібно було чітко йти і воювати, а паралельно вести перемовини», – додав він.

За словами Боровика, перевага української сторони полягає й в тому, що «Газпром» останнім часом програє подібні позови в арбітражному суді.

«У «Газпрому» зараз не дуже гарна ситуація – зменшення падіння споживання природного газу. Окрім цього, компанія постійно програє європейським компаніям», – пояснює він.

На запитання, чи може російська сторона використати більш жорстку політику щодо України у «газовому питанні», Боровик відповів:

«Я не здивуюсь, якщо Україна не піде на поступки, про які говорить Росія, чи то щодо Митного союзу чи газотранспортної системи, чи в інших аспектах, Росія має повне право подавати в арбітраж на те, що Україназменшила поставки природного газу і закачування».

Водночас експерт зазначає, що прогнозувати на 100% - важко, втім, вочевидь Росія ще більше тиснутиме на Україну.

«Тим паче, скоро опалювальний сезон… А тоді Росія буде банкувати», – додав він.

Нагадаємо, 25 серпня в Сочі президент України Віктор Янукович провів робочу зустріч з президентом Росії Владіміром Путіним. Глави держав обговорили питання двостороннього співробітництва після вступу Росії до СОТ, а також торкнулися теми про кооперацію на азіатських ринках. Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в уряді, принципових угод у газовій сфері на переговорах досягнуто не було.

tyzhden

7

Коментарі

14.09.12, 04:48

Ну нездатна, нездатна...
Так чого ото було Юльку "тролити"???

    Гість: lyo Dnepr

    24.09.12, 21:43

    Вот уже и гривна пошла под откос