хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

СЕМостійний Янукович



Про те, що політика — наука не точна, чим і цікава, здається, казав іще Бісмарк. Хто в 2004 році міг припустити, що Віктор Ющенко — «ставленик Білого дому», — опинившись у президентському кріслі, зламає надзвичайно вигідний для України газовий договір і заведе на внутрішній ринок країни «РосУкрЕнерго» — проросійського газового посередника? Хто в тому ж таки 2004-му міг би подумати, що Віктор Янукович — «ставленик Кремля», — зайнявши позиції на Банковій, приведе в Україну Shell, Chevron і завмре, очікуючи, коли ЕххоnMobil тицьне відламаний шматочок короваю в сільничку? 

Утім, перші тендери, виграні старо- й новоанглійськими компаніями, — лише зримий пазл великого плану, який на Банковій задумали й почасти реалізували. Хай як дивно це звучало б, але в низці позицій інтереси Віктора Януковича та Барака Обами збіглися. Хоча вихідні позиції, які призвели до деяких злагоджених дій, істотно відрізнялися. 

По-перше, чинний президент України ніколи не мав принципових політичних поглядів. Наприклад, свою позицію щодо російської мови він змінював сім разів; щодо НАТО — поки що тільки двічі. 

По-друге, Янукович — перший президент України, якому потрібен контрольний пакет не тільки всієї влади в країні, а й усього бізнесу. 

По-третє, він готовий ділитися бізнес-територією. Але не з тими, хто претендує на обидва його контрольні пакети. Це означає, що йому слід знайти зацікавленого союзника, здатного стати ефективною альтернативою Росії, яка може надати захист від зазіхань Кремля на побудовану в Україні модель.

10

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

13.06.12, 09:09

Какая мерзость! Неужели США помогут законсервировать в Украине диктатуру?

    23.06.12, 09:34

    Те, що робиться зараз з надрокористуванням - вже на межі європейської екологічної катастрофи. Видобуваються і вивозяться за кордон усі ресурси України швидкими темпами. Через пару років у нас вже нічого не залишиться, окрім пустелі без води і чистого повітря. Закордонні інвестиції як сир у мишоловці - гарно пахне, але несе смерть.

      33.06.12, 18:02

      Якщо США підтримае Хама це буде нонсенс,а от з Росіею у нас не буде дружніх стосунків,можлива ще й війна.

        43.06.12, 18:35

        Меня больше всего тревожит это: “А якщо ні, то їх або поцуплять або пропустять через шлунок виборця, і вони залишаться галочкою в бюлетені“. Очень может быть - прожрём эти миллиарды - и всё.

          55.06.12, 09:33

          Чергова брехня проти США. Не треба забувати про 10 мілйонну українську діяспору, яка на декілька порядків вища, чистіша, відданіша національній ідеї і якщо треба - боротьбі. І на відміну від "лохторату" в Україні - об'єднані, навіть перебуваючи на різних континентах. І меморіал голодомору перші створили саме у США, а в Україні досі чубляться, що це був голод, як у Поволж'ї