Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Юлия

45 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 36-45 років

Україна Януковича дуже відрізняється від України помаранчевої

П’ять хвилин з Вільфредом Мартенсом, Президентом Європейської народної партії: «Юлія Тимошенко – яскравий приклад демократичного духу України».
 
 
Віктор Янукович та його уряд в Україні знаходяться під дипломатичним тиском через нібито побиття у в’язниці колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс обговорив з редакторамиEUROPPКрісом Гілсоном та Джуліаною Кірхерр, чому він закликає до політичного бойкоту літнього Чемпіонату Європи з футболу 2012 в Україні, і чому він вважає, що чинна влада намагається згорнути свободи, здобуті під час Помаранчевої революції.
 
Ви закликали до політичного бойкоту Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться цього літа, після того, як колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко нібито було побито у в’язниці. Поясніть нам, чому ви закликаєте до цього, і чи матиме це взагалі якийсь вплив на українську владу?
 
У березні я взяв на себе ініціативу розіслати лист всім головам і заступникам голів урядів ЄНП, наприклад Ангелі Меркель, чия команда братиме участь у Євро-2012. У цьому листі, який, до речі, став першою подібною ініціативою на європейському рівні, я пояснив потребу проявити нашу політичну солідарність з Юлією Тимошенко, яку посадили до в’язниці в результаті інсценованого і політично-вмотивованого судового процесу. ЄНП вже протягом року заявляє, що чинний режим систематично згортає всі демократичні свободи, здобуті після Помаранчевої революції. Ув’язнення Юлії Тимошенко – це одна із чисельних тактик української влади для побудови авторитарної держави. 
 
Тепер же, українська влада розглядає Євро-2012 як можливість «похизуватися» всіма іноземними гостями та використати їх, як димову завісу для того, щоб приховати триваюче придушення демократії та порушення прав людини. Однак, хоча ЄНП та наші лідери не мають нічого проти Чемпіонату Європи, ми не гратимемо у гру українського президента Віктора Януковича.
 
Тимошенко відбуває семирічний термін ув’язнення за перевищення службових повноважень, проти неї триває ще один процес за ухиляння від сплати податків. Ви вважаєте, що ці звинувачення є обґрунтованими?
 
Я впевнений, лідери ЄС впевнені, а також багато світових лідерів впевнені, що ці судові процеси є політично-вмотивованими. Політиків судять на виборах, і громадяни України отримали демократичне право кидати в урну судження про своїх лідерів. Але чинний режим, який виховувався на радянському авторитаризмі, вважає демократичну опозицію перешкодою для своїх планів захоплення влади.
 
Коли в 2009 році Україну обрали однією з країн, яка прийматиме Євро-2012, її лідери прославляли цю винагороду, як віху на шляху приєднання до європейського мейнстриму. Як би ви описали відносини України з ЄС?
 
З 2009 року багато-що змінилось. Україна Януковича серйозно відрізняється від України помаранчевого уряду. Чинний режим розглядає Європу виключно з геополітичної та економічної точки зору. Його не цікавлять європейські цінності. І тепер режим розплачується за свій вибір: ЄС не підпише угоду між Україною та ЄС, лідери ЄС не відвідали запланований Саміт країн Центральної і Східної Європи у Ялті (що призвело о скасування події), лідери ЄС також бойкотуватимуть Євро-2012, тощо. Тому, якщо Україна все ще хоче продовжувати йти європейським шляхом, її влада повинна серйозно переглянути свою політику та підхід.
 
Що залишилось від української Помаранчевої революції?
 
Я думаю, що дух Помаранчевої революції нікуди не зник з України. Навіть попри те, що влада відчайдушно намагається згорнути свободи, здобуті під час революції, їй не вдасться згорнути демократичний дух українського народу. Українці боролись, вибороли та живуть у демократії. Ніхто, навіть ті, хто отримав найкращу підготовку у КДБ, не здатний забрати в України свободу і демократію. А Юлія Тимошенко – яскравий приклад демократичного духу України.
 
Як Ви думаєте, де буде Україна через десять років?
 
Я щиро сподіваюсь, що Україна буде набагато ближче до Європи. Україна заслуговує на європейське майбутнє.

91%, 10 голосів

9%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
8

Коментарі

12.06.12, 16:20

Яка вона буде - це залежить тільки від нас.
Чи зможемо ми відстояти мову, чи віддамо москалям...
Чи зможемо змінити владу - чи моя хата зкраю.

    22.06.12, 17:08

    У 2005 один з організаторів Зїзду українців у Донецьку. втікав,
    схопившись за голову;" Ця країна наколи не зміниться!" Я йому кричала вслід:
    "Скоро ми будем зовсім інші" Але зараз би сумно промовчала

      32.06.12, 23:00

      Через 10 років україни може нестати

        Гість: sjvo

        43.06.12, 09:59

        Величезні негативні сили задіяні для знищення українців, України, але ж знищити культуру, звичаї, традиціїї, найчарівніші мелодії та пісні неможливо, поки хоч один українець уціліє на планеті від цілеспрямованого геноциду!

          53.06.12, 18:06Відповідь на 3 від vov4ik126

            Гість: Лютый Гриня

            63.06.12, 22:02

            Україна - була, є і буде вічно!! І ніякому януковичу з бандюками не вдасться її знищити!! Слава Україні!!! Слава Героям!!! Банду геть!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !