Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Юлия

45 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 36-45 років

Нам потрібий мур, щоб до парламенту не прорвалися «тушки»

Дмитро Ремиженко: Я завжди з повагою ставився до Олега ігоровича і багато у чому поділяю думки, висловлені у статті. Але тут він виступив не стільки як аналітик, хоча й це має місце, а більше як мітинговий оратор.
Автор пише про кланово-олігархічні фінансові групи, що приватизували країну: "Їх, власне кажучи, чотири, це: сім’я Кучми, Донецько-Донбаське угрупування і Єнакіївська сім’я Януковича, це сім’я Ющенка і це сім’я Тимошенко".
Схема дещо спрощена, далека від реалій. До якої групи чи сім'ї віднесемо, скажімо, Коломойського, Абдуліна, Хорошковського? Та не в тім справа. Стосовно сім'ї Кучми, тут усе зрозуміло. Нема питань і щодо Донбаського угрупування та сім'ї Януковича. А от стосовно сім'ї Ющенка, то кого, крім його брата, можна віднести до цієї категорії? Петра Порошенка чи Жванію? То вони давно вже маневрують між Ющенком та Януковичем. Окремо хотілось би запитати про склад "сім'ї" Тимошенко. Не думаю, що до її складу можна зарахувати Костянтина Жеваго. А хто ще з олігархів її підтримує? Отже, якщо автор так безапеляційно заявліє про чотири "сім'ї" чи клани, слід проілюструвати це конкретними іменами.
Наступна теза. Автор заявляє, що потрапляння до списку об'єднаної опозиції коштує від 5 до 10 мільйонів баксів. Причому це звучить таким чином, що платити мають ВСІ, хто прагне туди потрапити. Не думаю, що такі кандидати, як, скажімо, Немиря, платять за місце у списку. Якщо ж окремі претенденти й платять, то, по-перше, їх не так вже й багато, щоб вони "робили погоду", а по-друге, будь-якій партії потрібні джерела фінансування. І Олег Ігорович, як керівние партії, знає це краще за нас.
А от наступна заява автора просто-таки здивувала. "От з’явилась інформація, що пастор, який представляє сьогодні об’єднану «Батьківщину», у своїй квоті каже так: я починаю говорити з кимось про включення до списку, якщо він каже, що він готовий дати 5 мільйонів «баксів»".
Як же це виходить, Олеже Ігоровичу? Якщо Турчинов справді таке заявив, то факти в студію, назвіть джерела, місце, дату та інші докази. Адже звинувачення дуже серйозне. Натомість, джерело - "от з'явилась інформація". Це таке ж "достовірне" джерело, як і ОБС (одна бабця сказала).
В результаті, попри те, що у статті чимало слушних думок, складається враження, що автор вирішив вихлюпнути і своє цеберко помиїв на об'єднану опозицію. А що, це зараз модно.


***
"Сьогодні в українському суспільстві є так звані 3 % мільярдерів, яким належить 80 % багатства країни, і є, за статистикою ООН, 80 % – бідне населення, яке живе на межі бідності, а 20 % - 25 %, за різними оцінками, – це вже люди, які належать до так званого соціального маргінесу. Це люди, які вже втратили соціальний статус, фактично функціонують, як біоістоти. Це результат 20-річного існування і діяльності кланово-олігархічних фінансових груп", - заявив Олег Соскін, голова Української національної консервативної партії, директор Інституту трансформації суспільства в ході круглого столу, присвяченого темі механізмів народного висування до Верховної Ради.

"Їх, власне кажучи, чотири, це: сім’я Кучми, Донецько-Донбаське угрупування і Єнакіївська сім’я Януковича, це сім’я Ющенка і це сім’я Тимошенко. У кожної з цих фінансово-корпоративних груп є свій політичний проект, своя політична сила. Мова йде про те, що ці політичні сили за останні 15 років показали, що вони не спроможні вивести Україну в європейське лоно розвитку, в модель «народного дому», народного капіталізму, середнього класу, дрібної і середньої національної буржуазії і місцевого самоврядування. Ці структури хочуть закріпити своє пануюче становище, і остаточно перейти до фактично кастової моделі. Відповідно, Галичина дала свою відповідь цьому процесу, сформувавши Комітет опору диктатурі", - продовжує Олег Соскін.


9

Коментарі

12.06.12, 07:18

пока народ не поднимется, толку не будет

    22.06.12, 09:08Відповідь на 1 від Hudson Hawk

      32.06.12, 09:34

      И я так говорю: при всех своих недостатках, ярый национализм не сегодняшний день - это единственный выход вытащить страну из лап бандитизма((

        анонім

        42.06.12, 10:36

        КОД должен быть общественной мощной организацией при любой власти.

          52.06.12, 10:50Відповідь на 2 від gatyla

            62.06.12, 12:10Відповідь на 4 від анонім

            КОД должен быть общественной мощной организацией при любой власти.На які гроші??????????

              72.06.12, 12:12Відповідь на 4 від анонім

              А хто фінансує націоналістів? Невже на членськи внески?

                82.06.12, 12:21Відповідь на 1 від Hudson Hawk

                пока народ не поднимется, толку не будетСоскина знаю давно, лет 15. Приспособленец еще тот.

                  92.06.12, 13:14

                  Для того, щоб перемагати на виборах, потрібна серйозна фінансова підтримка, при капіталізмі це закон ринку, ніякий Соскін зі своєю партією не зможе нічого добитися без рекламної компанії та організації виборів, на що потрібно великі гроші. В кап. країнах лобіювання узаконене, тому та, чи інша політ сила, отримує фінансування відкрито, під певні гарантії.Те що говорить Соскін є політ технологією, яка має наміри розбудити віру "біологічних істот", що вони можуть щось змінити, віднесення Тимошенко до кланової-олігарфічної групи, та заклик голосувати "за нікого",- це вже ми проходили.Ми повинні гуртуватися за ту політ силу, яка хай навіть грошима вкраденими у нас, проведе виборчу кампанію, та зможе змінити владу бандитів, це буде краще ніж проголосувати за якогось Соскіна, та терпіти безлад

                    102.06.12, 13:23Відповідь на 3 від west200522

                    И я так говорю: при всех своих недостатках, ярый национализм не сегодняшний день - это единственный выход вытащить страну из лап бандитизма((Про те більшість, навіть у нашому місті, не розуміють терміну "націоналізм" і вважають націоналістів за німців з "Шмайсерами" на грудях. В суперечці з одним молодим чоловіком, який працює ведучим на державному телеканалі "Тиса" основним аргументом, чому він не любить націоналістів, була теза, що його дід воював.А на питання тоді: а хто він?,"врізав" по Карлу Марксу- "Інтернаціоналіст", і це та молодь, яка має вільний доступ в інтернет, та є україномовною.І ще, чи не мали ви на увазі угорський націоналізм?.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна