Про співтовариство

Піднімаємо теми про цікаві прийоми, хитрощі та правила у сучасному веб-дизайні. В Україні та в цілому світі.
Вид:
короткий
повний

продизайн українською

Опитування. Чому саме, ви не коментуєте статті на самому блозі?

[Приєднана картинка]З метою покращення блогу, затіяв це опитування. Дуже цікавить ваша думка! Завчасно дякую! Читати далі »

20 фактів, які повинен знати кожен розробник

[Приєднана картинка]Розробка програм для мобільних пристроїв вимагає специфічних рішень, які можуть істотно відрізнятись від того, до чого ви вже звикли. Нижче ви можете ознайомитись з порадами, якими люб’язно поділився розробник Пауло Фієрро.Отже, ви вирішили зайнятися розробкою для мобільних пристроїв. Можливо, ви в погоні за мільйонами, які можна заробити за допомогою магазину додатків, а можливо, ви просто кидаєте виклик новому...

Читати далі...

TEDxKyiv 2012. Талант. Освіта. Розвиток.

[Приєднана картинка]Мабуть, кожен, хто працює в інтернеті чув про конференції TED. Їх тематика і географія проведення доволі широка, зокрема 20 травня у Києві пройде TEDxKyiv присвячений таланту, освіті та розвитку. Серед доповідачів буде Ігор Скляревський — дизайнер, творець Міської навігації для Києва. Читати далі »

Технічна ілюстрація

[Приєднана картинка]Щойно проглянув семінар «Технічна ілюстрація» Максима Дєгтярьова і він настільки кльовий, що вам необхідно це теж побачити. Семінар буде особливо цікавий ілюстраторам (як підказує КЕП), але там проблігають прийомчики, які будуть цікаві й техдизайнерам. Читати далі »

50 порад для гарного дизайну iOS програми

[Приєднана картинка]Дизайн мобільних інтерфейсів iOS дуже відрізняється від веб-дизайну. Тут зібрані 50 цінних порад для отримання гарного результату.1Можливо, сенсорне управління і відрізняється гнучкістю та інтуїтивністю, але воно далеке від ідеалу. Подумайте, чим люди займаються, коли використовують ваш додаток, і яким чином вони тримають пристрій. Пам’ятайте, що пальці закривають набагато більшу площу ніж може здатися і їх точність не найкраща...

Читати далі...

D-Camp весна. Як то було

[Приєднана картинка]Зовсім недавно я робив анонс конференції для дизайнерів. Оскільки я вже бував на першому D-Camp, то вирішив відвідати і весняний кемп, не дивлячись на те, що на момент моєї реєстрації ще не був відомий список доповідачів. «Фірма ж веников не вяжет» — подумав я… Читати далі »

Безкоштовний кириличний шрифт Cuprum

[Приєднана картинка] Нещодавно дизайнер-шрифтовик Джованні Лемонад оновив свій кириличний шрифт Cuprum, доповнивши його трьома начертаннями (регулярне, курсив, напівжирний, напівжирний курсив). Читати далі »

Недеструктивні прийоми у photoshop

[Приєднана картинка]Коли працюєш у photoshop давно (я почав знайомство з 7-ї версії), звикаєш робити ті чи інші маніпуляції з об’єктами певним чином, можливо, навіть не завжди оптимальним чином. Час іде і в нових версіях розробники додають нові функції, які окрім того, що просто прискорюють роботу, ще й дозволяють не пошкодити початковий об’єкт при роботі з ним. Читати далі »

Жива типографія

[Приєднана картинка]Головна проблема типографії в країнах колишнього СРСР в тому, що її майже немає. Рівень шрифтової та типографської культури, нажаль, дуже низький, в тому ж числі у графічних дизайнерів. Одна з причин цього, можливо, — відсутність інформації.Літератури, присвяченої типографії, російською мовою (а тимпаче українською)дуже мало. Зазвичай книги по типографії та шрифту — це або переклади західних видань...

Читати далі...

D-Camp Весна — одноденна конференція для юзабілістів

[Приєднана картинка]Восени я вже відвідував перший захід D-Camp і він мені дуже сподобався. Тоді ми два дні напружено воркшопили інтерфейс системи для оплати комунальних платежів. Цього ж разу, кемп планується дещо іншого формату — теоретичного. Присвячений він питанням дизайну інтерфейсів для будь-яких сайтів, пристроїв, платформ та операційних систем. Тому буде цікавий, в першу чергу, дизайнерам практикам, які прагнуть покращити свої знання...

Читати далі...