Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Регіонали у Лондоні лякали «Свободою» і співчували Кличку

Результати останніх українських виборів обговорювали на круглому столі Британсько-українського товариства у Лондоні саме у день голосування на президентських виборах у США 6-го листопада.


Український посол Володимир Хандогій викликав кілька усмішок у кімнаті для засідань парламентських комітетів у Вестмінстері, заявивши, що такий збіг символічний і, мовляв, американські та українські вибори дуже схожі, оскільки ніхто не може передбачити результату.

Щоправда, різниця виявилася вже наступного дня, коли американці виборчий процес успішно закінчили й мали загальновизнаного переможця, а в Україні і двома тижнями після голосування тривав скандальний у низці округів процес підрахунку.

Тему схожості українських виборів з американськими кілька десятків учасників обговорення у той вечір більше не розвивали.

Моя партія

Партію регіонів на лондонських дискусіях представляв Леонід Кожара, який у минулому складі Верховної Ради був заступником голови Комітету у закордонних справах.

Він виглядав майже цілковито задоволеним тим, як в Україні підбивали підсумки виборів, заявивши, що найбільші затримки з визначенням результатів відбувалися в округах, де боролися не за партійні, а за мажоритарні мандати.

Читайте також: «Регіонали» в Парижі звинувачують міжнародних спотерігачів у злочинах

На думку пана Кожари його партія проблем фактично не мала, а найбільші клопоти він бачив, насамперед, в опозиції.

Він навіть трохи пожалів лідера партії УДАР Віталія Кличка у зв’язку з тим, що в опозиції виявилося так багато потужних лідерів, яким, мовляв, доведеться боротися між собою на наступних президентських виборах.

А далі депутат-регіонал вирішив поділитися у Лондоні своєю стурбованістю.

“...Дві дуже радикальні партії з крайнього лівого і крайнього правого крила здобули велику частину українських голосів. Це означає, що буде новий присмак в українському парламенті. Усі дискусії будуть жорсткіші, ніж раніше. Можливо, буде навіть більше бійок у парламенті... але моя партія брати участі в них не буде, бо комуністи матимуть дуже потужних опонентів у вигляді партії Свобода”,- поділився думками пан Кожара, не згадавши, що з комуністами, які цього разу збільшили кількість своїх місць у Верховній Раді, упродовж кількох років були партнерами Партії регіонів у правлячій більшості.

Більше про комуністів Леонід Кажара не згадував, а натомість окремо зупинився на ВО «Свобода» і промовляв як щирий європеєць, котрий переймається долею західних цінностей ліберальної демократії.

Ми всі стурбовані заявами «Свободи», особливо стосовно національних меншин. «Свободі» бракує толерантності, і ми особливо стурбовані антисемітськими заявами», - твердив пан Кожара, який потім вважав за потрібне наголосити, - “Нацистська і фашистська ідеологія в Україні заборонена, «Свобода» є марґінальною. Я можу запевнити вас, що моя партія ніколи не дозволить «Свободі» перейти межу”.

Щоправда далі у дискусії Леонід Кожара фактично був змушений визнати, що деякі кроки саме його партії і зокрема проштовхування сумнозвісного закону про мови підштовхнуло багатьох українців до голосування за партію, котра обіцяє протидіяти антиукраїнським крокам влади.

Британський погляд на «Свободу»

Британський депутат-консерватор Джон Віттінґдейл, який розповів на круглому столі, що був в Україні не виборах лише коротко і відвідав “тільки 5 дільниць”, не подав ознак надто великої стурбованості партією «Свобода».

Пан Віттінґдейл переповів, що йому також дехто в Україні казав, що свободівці представляють фашистські чи, навіть, неонацистські погляди, але він вирішив робити висновки самостійно - на основі власного досвіду та розмов з людьми, яким має підстави довіряти.

«Чоловік, якого я знаю дуже добре, дуже освічений, який супроводжував мене під час частини візиту, дуже поінформований чоловік, сказав мені, що він голосував за Свободу. А він, наскільки я знаю, зовсім не фашист і не неонацист. Він - український патріот, без жодних сумнівів, і він дуже обурений зокрема і законами про мову, та хотів виявити свої національні почуття. Я підозрюю, що тут у Британії також є подібне. Йдеться про певне розчарування провідними політичними партіями, і розчаровані виборці шукають альтернативи», - сказав Джон Віттінґдейл.

Британський депутат висловив думку, що сам факт того, що українці мали можливість вибору з різноманітних партій і змогу виявляти свій протест з допомогою виборчих бюлетенів, є позитивною ознакою.

Він щоправда визнав, що може оцінювати ситуацію лише загалом. Інші його застереження були радше технічними. Джон Віттінґдейл розповідав, що деякі українські виборці скаржилися йому на веб-камери на виборчих дільницях, бо не вірили, що тими камерами не відстежують саме те, як вони голосували.

Британський парламентарій також був трохи збентежений виглядом прозорих скриньок для голосування, в яких можна було бачити окремі бюлетені з позначеними голосами.

Заблокована євроінтеграція

Хоча головною темою лондонського обговорення мала бути оцінка перспектив зближення України з Європою, саме на цю тему надто оптимістичних заяв не пролунало.

Хоча учасники на зразок базованої у Лондоні дослідниці українських неурядових організацій Орисі Луцевич і припускали, що факт подальшого ув’язнення Юлії Тимошенко, можливо і не мав вирішального впливу на результати виборів, вона все ж наголосила, що ця обставина і далі додає до ізоляції України у Європі.

Слова “вибіркове застосування судочинства” лунали у залі обговорень дуже часто і репліки аудиторії створювали враження, що доля Тимошенко залишається символом сутності чинної української влади.

Леонід Кожара посилався на приклад суду над колишнім румунським прем’єр-міністром Адріаном Настасе, звинуваченим у корупції. Він також спробував доводити, що офіційний Київ просто не має достатніх можливостей, щоб належним чином роз’яснити свою позицію у Європі.

У відповідь на це українському гостеві зауважили, що він саме виступав у будівлі британського парламенту і, що Україна має представництво у низці європейських організацій та установ.

Установ, які просили, вимагали, закликали українську владу вдатися до певних конкретних кроків. Досі значна частина тих закликів була проігнорована. Тезу, висловлену у Лондоні, про загрозу подальшої міжнародної ізоляції України ніхто на зустрічі заперечувати не наважувався.

Джерело: УТ

Тепер зрозуміло хто виповнює "прямиє указанія с банкавай", гавкаючи на Свободу. Додамо кремлядєй і богообраних і маємо загальну картину наших опонентів.

28

Коментарі

113.11.12, 13:43

поцреоти блін

    213.11.12, 13:43

    Як вони за... ци довбані риги

      анонім

      313.11.12, 14:08

      Гадаю, що усьому світому зрозуміло -- найбільша загроза Україні це комуно-бандюки. До речі, націоналістами Англію якраз таки годі лякати. У них навіть ліберали в першу чергу націоналісти.

        413.11.12, 14:37Відповідь на 3 від анонім

        Довелось мені нещодавно з англійкою спілкуватись. Дівчина далека від будь-якого націоналізму, але в Лондон-Сіті вже навряд чи можна побачити квадратний метр без тюрбана. Я вже мовчу про погроми лондонських окраїн нещодавні і про дуже цікаву статистику викрадення білих дівчат в мусульманські країни. Там вже цього бояться. А коли пан Кемерон заявив про цю проблему, "ліберали-націоналісти" об'явили його "нацистом". Це казав лідер лейбористів Джек Стро - еврей. Що саме пікантне сам Кемерон також мав прадіда єврея. Отакий ось "квітучий націоналізм" в Британії. Так що вони злякаються, оскільки Лондон третя столиця сіонізму після Нью-Йорка та Тель-Авіву. І їм плювати на те, хто при владі в України, важить лише інтерес сіону, Англія як країна померла як Ротшильд став головою Королівського банку

          513.11.12, 14:43Відповідь на 4 від Lost_paradise

          Поправлюсь не Ротшильд, а сер барон Натаніел Ротшильд, аристократ мля, як не як

            Гість: Тираъ

            613.11.12, 15:39

              Гість: Тираъ

              713.11.12, 15:39Відповідь на 2 від Танк_

              Як вони за... ци довбані риги

                Гість: Тираъ

                813.11.12, 15:40Відповідь на 3 від анонім

                Гадаю, що усьому світому зрозуміло -- найбільша загроза Україні це комуно-бандюки. До речі, націоналістами Англію якраз таки годі лякати. У них навіть ліберали в першу чергу націоналісти.
                ага...згодна

                  913.11.12, 15:54

                  Друзі, вітаю усіх з 10%.
                  Мабуть лише цей результат, залишає надію на краще майбутнє.
                  Слава Україні!

                    1013.11.12, 16:38

                    на то й вони анали

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна