хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

В Кличка вимагають розмовляти російською

Костянтин Філімоненко, доцент кафедри електромеханіки Східноукраїнського національного університету, після трьох тижнів роботи в Луганському обласному штабі партії «УДАР Віталія Кличка» вирішив піти звідти, про що повідомив «УМ». Підстава — конфлікт на мовному ґрунті. Під час поточної наради менеджер штабу Юлія Мелешкіна змусила колегу Філімоненка, керівника відділу, розмовляти російською.

Сама штабістка — росіянка з Санкт–Петербурга, вона довгий час працювала із правлячою в РФ партією «Єдина Росія», досі підтримує з нею партнерські відносини. «Публічна образа з її боку, вимога «говорить на русском» стала останньою, — повідомив Костянтин Філімоненко. — Я народився, виріс в Україні, чесною наполегливою працею заслужив повагу серед знайомих і друзів, обирався депутатом місцевих рад. Незважаючи на те, що Луганськ прийнято вважати російськомовним містом, українська для мене рідна. І я вважаю неприйнятним, коли іноземець вказує, якою мовою мені спілкуватися в моїй Богом даній країні».

Філімоненко звертає увагу на те, що партія «УДАР» позиціонує себе як проукраїнська, натомість її регіональний «начальник» нав’язує російську мову в ультимативній формі. «Застерігаю шанованого мною спортсмена і політика Віталія Кличка: на стороні демократичних сил починають працювати українофоби», — пише Філімоненко.

У коментарі «УМ» Костянтин Володимирович повідомив, що є членом Конгресу українських націоналістів і в 1998 році балотувався від КУНу по мажоритарному округу. До безоплатної громадської діяльності його спонукають національні почуття. «В Луганську часто–густо можна почути щось на кшталт: «Говорите по–русски», і це обурює. У себе в університеті я викладаю свій предмет українською», — каже Філімоненко.

За його словами, після непорозуміння з «УДАРом» він допомагатиме «Нашій Україні», до якої приєднався і КУН.

Джерело: Україна молода

24

Коментарі

127.08.12, 08:32

На мою думку "УДАР" партія "ряжених", тобто створена щоб роздробити опозицію, і після виборів почне співпрацю з ПР. Цей факт - лише чергове підтвердження цього. Але навіщо це Кличку, зрозуміти не можу

    227.08.12, 08:33Відповідь на 1 від severun38

    під брендом боксера пройде різна наволоч...
    як свого часу в БЮТі

      327.08.12, 08:46Відповідь на 1 від severun38

      На мою думку Кличко сам - українофоб, але скоріше всього він цього не усвідомлює.

        427.08.12, 08:59Відповідь на 3 від Рябчик

        він любить Україну? та чи відповідає та Україна загальним уявленням, та українському змісту?

          527.08.12, 09:15Відповідь на 3 від Рябчик

          На мою думку Кличко сам - українофоб, але скоріше всього він цього не усвідомлює.Мабуть що так. Скажи дурню що він дурак, хіба він повірить. Так само з Кличком. Чого варті лише його інтервю про УПА та в Москві про мову.

            анонім

            627.08.12, 09:32

            УДАР не ідеологічна партія, та й не партія зовсім. Чого від них чекати? У нас те саме і не тільки у Кличка, а й у ОО. Там теж українську не дуже шанують, вірніше -- зовсім не шанують. Миряться, коли ми з ними українською спілкуємося, але переходити на українську, у спілкувані з нами, не поспішають.

              727.08.12, 09:50

              Якого дідька ця кацапка керує виборчим штабом?

                827.08.12, 10:00

                Як можна всерйоз сприймати Удар,Україна вперед і решту наволочі?

                  927.08.12, 10:01Відповідь на 8 від uraha

                  Рейтинги глянь

                    1027.08.12, 10:08

                    дурнів усюди вистачає,
                    цікаво буде спостерігати за реакцією Кличка на цю подію.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна