хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Мовчання телят у «підлі» часи

Масові репресії починаються тоді, коли режим переконується у відсутності спротиву. «А коли вони прийшли за мною, не залишилося нікого, хто за мене вступився б», – ці слова Мартіна Німьоллера, священика і громадського діяча, який пройшов шлях від співпраці з нацистами до в’язня концтабору,в Україні згадують дедалі частіше. Німьоллер змалював анатомію розкручування маховика репресій: вони зачіпають спершу визначене й порівняно вузьке коло осіб. Однак, якщо інші залишаються байдужими, згадане коло постійно розширюється і влада починає вважати репресії не інструментом політичної боротьби чи навіть знаряддям помсти, а звичайноюпрактикою поводження з суспільством. Допустивши це, своїм мовчанням громадяни справді можуть дочекатися моменту, коли репресії торкнуться кожного і «не залишиться нікого», хто вступився б за них.

Сергій Єфремов, український вчений, публіцист, віце-президент Академії наук, репресований за справою про «Спілку визволення України», у своїх «Щоденниках» влучно назвав початок сталінських репресій у СРСР «підлими часами», коли загублено «міру речей».

Адже розв’язування владою війни проти власного народу – використання репресивного апарату – може наштовхнутися на принципово різну реакцію суспільства. І саме вона визначає, яким буде ставлення керівництва держави до своїх громадян. Бо народ не те що має ту владу, на яку заслуговує, радше влада ставиться до нього так, як він дозволяє ставитися.
28

Коментарі

129.05.11, 12:49

    Гість: lyo Dnepr

    229.05.11, 12:51

    Эта власть не поймет решительных протестов и демонстраций. Разве что может задуматься после организации всеукраинской стачки в первую очередь работников структур, принадлежащих к собственности приближенных к кормушке олигархов и чиновников, или партизанская война с ними.
    Но все это из области фантастики, пока мы не объединимся, восток и запад, юг и центр. Мы многое потеряли, но делить нам нечего. Будем дальше враждовать - потеряем все.

      329.05.11, 12:57

      а на що наш народ здатний? живуть собі по принципу -аби не гірше;-аби не мене;-моя хата з краю...кулаками махати вміють тільки після н-ної чарки "біленької"...розчарувався народ в політиці та політиках, особливо після зради Юща. а для більшого розбрату влада ще й підкидає мовне питання, чи "червону шмату"...
      Луценка та Юлю пресують, бо знають-ті ще спроможні підняти народ.

        анонім

        429.05.11, 13:05

        И так будет...., не обойдет каждого...., но не понимают , что попустив раз, потом остановить будет невозможно.....Они уже не отходят назад, просто в случае перегиба притопывают на месте и прут вперед, дальше хуже.

          529.05.11, 13:06Відповідь на 2 від Гість: lyo Dnepr

          На рахунок фантастики--є один спосіб!!!
          а взагалі правильно сказав

            629.05.11, 13:08Відповідь на 2 від Гість: lyo Dnepr

            Эта власть не поймет решительных протестов и демонстраций.
            Не надо изобретать велосипед: почему греки могли массово выходит на демонстрации, а мы - не можем? Что нам мешает защищать свои интересы? Вековое рабство надо из себя изживать, это первый шаг к цивилизованному государству.

              729.05.11, 13:09Відповідь на 5 від San 50

              На рахунок фантастики--є один спосіб!!!
              що ви мали на увазі?

                829.05.11, 13:09Відповідь на 3 від vov4ik126

                А як вам ідея, коли народ сам підніметься без юль і луценків???!!!

                  929.05.11, 13:13Відповідь на 7 від viktor67

                  Вибачте, але трохи згодои про спосіб

                    Гість: lyo Dnepr

                    1029.05.11, 13:16Відповідь на 6 від viktor67

                    Греции есть гражданское общество, реальные профсоюзы, а у нас всего этого нет, плюс мы разобщены искусственно. Нас бандюки разводят через принятие провокационных законов, кодексов, указов, постановлений, через дезинформацию в СМИ.
                    Друг на майские был в Израиле. Там он он увидел, как там отстаивают свои права железнодорожники. Однажды утром железная дорога остановилась. Ни один работник не вышел на работу. У нас же штрейкбрехеров долго искать не придется

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна