хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

За що виступає "Спільна справа"

Громадянський рух «Спільна Справа» виступає за посилення ролі громадян в управлінні державою та контролі за владою, унеможливлення впливу великого олігархічного капіталу на формування органів державної влади та державної політки.

Для цього необхідно:

1. Законодавчо закріпити механізм реалізації суверенного права громадян на відкликання будь-якого народного обранця – від Президента до сільського голови. Це зробить владу дійсно відповідальною. Зникне можливість безкарного невиконання своїх передвиборчих обіцянок, порушення Конституції та Законів України Не потрібно буде чекати 5 років для того, щоб усунути від влади відвертих пройдисвітів та злодіїв;

2. Створити незалежний від влади спеціальний державний антикорупційний орган, керівники якого б обирались на загальноукраїнському та місцевих виборах, таким чином не залежачи від жодного можновладця. Через створення таких органів пройшли всі країни, які мають позитивний досвід боротьби з корупцією. Підзвітність та підконтрольність виключно народу – єдина запорука того, що представники такого Народного Контролю, зможуть якісно виконувати свої завдання;

3. Вести жорсткий контроль за доходами та видатками державних службовців. Запровадити «принцип вини» щодо доведення джерел походжень доходів та майна, що належать державним службовцям. Законодавчо закріпити принцип приватного обвинувачення, коли будь-який громадянин має право звернутись до суду щодо майна або доходів державного службовця, які на його думку є нелегальними. Такий самий принцип діє в США. Там для стимулювання громадянської пильності певний відсоток від конфіскованого майна корупціонера виплачується позивачу;

4. Обмежити джерела фінансування політичних партій та їхніх виборчих кампаній. Фінансувати політичні партії можуть лише громадяни України з своїх легальних доходів. Сума річного внеску однієї особи не може перевищувати 50 тис.грн.

5. Суттєво обмежити рекламу політичних партій, а телевізійну заборонити взагалі (як це є у багатьох західних демократіях). У політиків мають бути рівні умови доступу до виборців. Вибори мають стати конкурсами программ, а не гаманців.

6. Заборонити депутатам змінювати фракції. З метою протидії політичній корупції – запровадити фракційне голосування. В такому разі позиція фрації щодо того чи іншого заонопроекту вирішується більшістю голосів фракції, після чого голова фракції голосує карткою фрації(яка має стільки ж голосів скільки депутатів) «за» або «проти».

7. Ввести кримінальну відповідальність не лище підкуп виборців, а й за продаж власного голосу. Такий виборець має позбавлятись права брати участь у виборах на тривалий термін.

Необхідно десакралізувати представників влади, усвідомивши, що вони лише наші наймані працівники, а не представники окремої вищої касти. Вибори мають перестати бути «Юрьєвим днем», коли кріпаки намагались поганих панів поміняти на хороших. Ми – самі господарі в своїй державі.
12

Коментарі

115.05.11, 09:48

Але спочатку повинні бути вила в зад! Бо так просто ці упирі владу не віддадуть!

    215.05.11, 09:54Відповідь на 1 від Саничок

    ну про вила говорять дуже багато, але я на сайтах бчив багато критики на "Саільну справу" про те. що вони нічого, окрім "банди геть" не пропонують.

      315.05.11, 10:30Відповідь на 2 від viktor67

      я на сайтах бчив багато критики на "Саільну справу" про те. що вони нічого, окрім "банди геть" не пропонують.первый раз увидил программу

      пункт 5 сомнительный. тогда по ТВ увидим только президента и премьера)
      п6. тоже большие вопросы. зачем тогда они вообще там нужны?

        415.05.11, 10:46

        Да, пункт 5 - того, нарушает Конституцию, вам не кажется? Остальное уже второй год пытаюсь вталдычить на Фокусе.

          515.05.11, 11:32

          Замість п.6. Ввести матеральну та кримінальну відповідальність за невідвідування парламентських засідань або голосування чужою карткою. При виході депутата будь-якого рівня з фракції або партії, депутат зобов"язаний здати мандат та не брати участі у найближчих виборах. За недостойну поведінку у сесійній залі, депутат позбавляється мандату та йому забороняється приймати участь в виборах в якості претиндента на будь-якому рівні. У випадку проголошення депутатом будь-якого рівня антиукраїнського гасла або будь-яких антиукраїнських висловлювань депутат притягується до кримінальної відповідальності за ст. "Державна зрада". Заборонити всім депутатам розмовляти у громадських місцях не державною мовою. За порушення - позбавлення його права обиратись на будь-якому рівні.

            анонім

            615.05.11, 11:49

            Люстрація та декриміналізація. Бандюкам та комунякоподібним - тюрми .

              715.05.11, 15:01Відповідь на 4 від ab absurdo

              Да, пункт 5 - того, нарушает Конституцию, вам не кажется? Остальное уже второй год пытаюсь вталдычить на Фокусе.нет, не кажется. Напротив, я за то, чтобы свести к минимуму влияние денег на политику и выборы.

                815.05.11, 15:04Відповідь на 3 від edikkk

                я на сайтах бчив багато критики на "Саільну справу" про те. що вони нічого, окрім "банди геть" не пропонують.первый раз увидил программу

                пункт 5 сомнительный. тогда по ТВ увидим только президента и премьера)
                п6. тоже большие вопросы. зачем тогда они вообще там нужны?

                пункт 5 - при чем здесь правительство? У нас что каждый год избирательная кампания? Речь шла о выборах.
                п6. - идея "фракционного голосования" мне не нравится, а вот что касается императивного манадата, то я за.

                  915.05.11, 16:31

                  Программа и организация слабенькая, за такой народ не пойдет, но не нужно отчаиваться уже розработана такая программа, что не поверить и не пойти за ней будет просто не возможно, на основе "Народная самоорганизация"

                    1015.05.11, 22:32Відповідь на 9 від San 50

                    Программа и организация слабенькая, за такой народ не пойдет, но не нужно отчаиваться уже розработана такая программа, что не поверить и не пойти за ней будет просто не возможно, на основе "Народная самоорганизация"Да это и не программа была, скорее темы для обсуждения.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна