хочу сюди!
 

Елена

46 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 47-57 років

Теза про об'єднання опозиції є великим обманом з боку Януковича

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає неможливим створення "неприродних" об'єднань політичних сил.

"Ми зобов'язані не заводити Україну у глухий кут. Ми такий глухий кут вже переживали не один раз з 2005 по 2010 рік. Саме тому сьогодні ми не маємо права неінтелектуально підходити до політичних процесів і до машини, яка сьогодні так чи інакше займається формуванням свідомості людей", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні, спілкуючись з журналістами регіональних ЗМІ на засіданні медіа-клубу "На власний погляд".

Лідер партії "Батьківщина" вкотре наголосила, що саме влада нав'язує суспільству "вищу концепцію про об'єднання всієї опозиції". "Така оманлива теза про об'єднання опозиції і вона переможе - це великий обман і самообман. Опозиція сьогодні не може бути гомогенною, тому що, по-перше, вона фінансується з різних джерел, по-друге, кожна опозиційна партія має абсолютно різні свої власні цілі і, по-третє, вони всі мають різні стосунки з діючою владою", - переконана вона.

"Я твердо знаю, що сьогодні є реальна опозиція, з якою "по-дорослому" змагаються, а є комфортна опозиція, правильна, зручна, і яка строго потрапляє в систему утримання влади діючої кланової системи", - підкреслила Юлія Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що влітку 2009 року спробувала об'єднати зусилля різних політичних сил для внесення змін до Конституції України щодо переходу на парламентську форму правління в державі. "Я зробила спробу, коли це було ще не запізно, знаючи, що може бути такий розвиток обставин і знаючи, як може важко складатися ситуація в Україні, як зараз", - пояснила вона.

"Улітку 2009 року я зробила спробу поміняти разом з Партією регіонів Конституцію на суто парламентську форму правління. Я вважала, що ми не маємо права грати з країною ва-банк. І якщо є хоч один шанс, що Янукович міг стати Президентом, треба було об'єднатися всім і приймати зміни до Конституції про парламентську форму правління. Тоді Президент був схожий на якусь англійську королеву, а парламент, який можна було вибирати за пропорційною системою з відкритими списками, міг би стати тією рушійною силою, яка хоча б відповідає перед суспільством", - нагадала Юлія Тимошенко.

На її думку, саме тоді Україна втратила шанс перейти до парламентської демократії. "Зараз неприродні союзи - не припустимі, тому що вони не мають ніякої логіки, вони не можуть народити ніяких нових змістів і вони не сформують виходу з цієї ситуації", - вважає вона.

Лідер партії "Батьківщина" переконана, що інтелектуальним проектом, навколо якого може об'єднатися суспільство, має стати проект Закону про внесення змін до Конституції. "Як це неприємно і непопулярно не звучить, але починати треба з серйозної зміни Конституції України. Сьогодні в неї 90% - декларації, які не забезпечені ані механізмами, ані відповідальністю, ані дієвим контролем, лише 10% - речей, які могли б працювати, але внаслідок безкарності політики і людей, які мають владу, просто не спрацьовують", - наголосила Юлія Тимошенко.
15

Коментарі

116.04.11, 00:06

Нормально, правильно, реально.
Все-таки добре, що хоч хтось мислить адекватно.
Жити легше

    Гість: Владзьо

    216.04.11, 00:13

    А якщо виявиться, що Юльчик дійсно підписав з ліліпутіним, таку паршиву угоду(газ по 450$), що будеш робити?

      316.04.11, 00:57Відповідь на 2 від Гість: Владзьо

      Ми вже розбиралися з цією темою, по перше хто може дати оцінку цим угодам?А по друге хто судді?По-третє ви особисто читали, або пробували розібратися в цьому питанні?Думаю, що відповіді лежать на поверхні, тоді було правильне рішення підписати таку угоду, на сам перед вивести політичну і корупційну складову з газових питань.Далі врегулювати ціну по формулі з базою 450 дол. для Юлі проблем би не було.Є багато економічних інструментів в цих питаннях.Друге питання Янукович, йому це по-барабану він лежить під Путінім, тому ніхто на поступки не піде, а він буде шукати винувату.Юлю ніхто за таке не закриє, в неї хороший захист. а ця справа розвалиться ,як і всі інші.

        416.04.11, 01:05

        Більшість заяв зі сторони влади(з опозицією справа неясна)
        - туман,вода ......не більше.

          516.04.11, 09:46

          Може Юля і не найкращий варіант! Але твердо знаю, що це був би набагато кращий варіант, ніж та істота, яка зараз називає себе президентом!

            616.04.11, 10:11

            Согласна. Только поймет ли это лохторат?

              716.04.11, 13:39

              Объединение всех оппозиционных сил - это утопия
              Во-первых, реально объединится мешают амбиции лидеров.
              Во-вторых, оппозиция вообще разнородна.
              И ели я, допустим, проголосую за оппозицию Тимошенко-Гриценко, то не проголосую за оппозицию, в состав которой войдет Тягнибок.
              Поэтому должны быть четкие контуры.
              О попытке поменять Конституцию в 2009 - тут Юля лукавит: не из-за президентской перспективы Януковича она ВМЕСТЕ С НИМ голосовала, а из-за желания подрезать крылышки Ющенко. Она прекрасно понимала, что Янукович в случае победв сделает то, что он и сделал.

                816.04.11, 16:27Відповідь на 2 від Гість: Владзьо

                А якщо виявиться, що Юльчик дійсно підписав з ліліпутіним, таку паршиву угоду(газ по 450$), що будеш робити?Фэшаться!

                  916.04.11, 16:29Відповідь на 5 від Саничок

                  Може Юля і не найкращий варіант! Але твердо знаю, що це був би набагато кращий варіант, ніж та істота, яка зараз називає себе президентом!Абсолютно з вами солідарна.Але насторожує те,що ви свою думку міняєте залежно від того,в чиєму блозі її висловлюєте.

                    1016.04.11, 16:32Відповідь на 9 від Alter ego*

                    Наприклад?!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна