Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Процес над Юлією Тимошенко слід зупинити (політклуб)


Гості Політклубу Віталія Портникова вирішують, як звільнити Юлію Тимошенко і що буде, якщо цього зробити не вдасться

Віталій Портников: Сьогодні поговоримо про наслідки нових звинувачень, які пред’явили колишньому прем’єрові Юлії Тимошенко, пов’язані з убивством колишнього донецького підприємця і політика Євгена Щербаня. Представники Генеральної прокуратури, які їх висунули, вже зараз передрікають вирок – говорять навіть про довічне ув’язнення. Відбувається це все тоді, коли Янукович відвідує Всесвітній економічний форум у Давосі, на часі – європейський український саміт.

Водночас очевидно, що справа Юлії Тимошенко стосується не тільки зовнішньополітичного контексту, а й внутрішньополітичної ситуації – це відповідь опозиції на її заклики звільнити Тимошенко і Луценка, покінчити з вибірковим правосуддям і врешті повернутися до відновлення демократії в країні.

Що реально сьогодні може зробити опозиція, що може зробити суспільство? І чи можливо достукатися до влади у ситуації, що склалася? Тут потрібен діалог чи якісь інші дії?

Сергій Власенко: Ще вчора Юлія Володимирівна публічно відповіла на ці звинувачення. Вона попросила мене оголосити її заяву, якою вона визнала кілька речей. По-перше, що вона не має жодного стосунку до цієї трагедії – загибелі Євгена Щербаня 3 листопада 1996 року. Також ця справа складається з кількох епізодів – це саме справа Щербаня і так звані державні гарантії за зобов’язаннями ЄЕСУ. Юлія Володимирівна чітко зазначила, що ніколи держава не надавала жодних фінансових гарантій за зобов’язаннями ЄЕСУ – це дуже легко перевірити, бо державні гарантії відображені в державному бюджеті, який затверджується відповідним законом. Саме тому буде дуже легко довести її невинуватість. Але, на жаль, це можна буде зробити лише в міжнародних судах.

Юлія Тимошенко готова до відкритого публічного суду, якому довірятиме суспільство. На жаль, такого суду в Україні не існуєЩодо викликів і реакцій... Наші політичні опоненти зараз дуже активно пропагують маніпулятивну тезу – кажуть, начебто Тимошенко боїться йти в суд. Вони кажуть: “Ідіть в суд, ми забезпечимо, що він буде прозорий, чесний і справедливий”. Це як будь-який український і як той, який ми мали в Печерську з паном Кірєєвим?

Тому можу публічно запропонувати владі наступне. Юлія Тимошенко готова до відкритого публічного суду, якому довірятиме суспільство. На жаль, такого суду в Україні не існує. Ми готові запропонувати нашим політичним опонентам, які є реальними замовниками всього того, що відбувається, – визначайте країну, в якій ви хочете, щоби судили Тимошенко за будь-якими звинуваченнями. Ми до цього готові. Ми готові юридично довести безглуздість і безпідставність цих звинувачень. На жаль, в українському суді сьогодні це зробити юридичними методами неможливо.

Людмила Денисова: Мені дуже важко говорити про те, що відбулося в п’ятницю, і про ті додаткові звинувачення Юлії Володимирівни. Думаю, що і ми в тому числі це дозволили зробити владі, бо я з моїми колегами перебувала в куточку цієї Качанівської колонії. Мабуть, ми спровокували ці дії влади… Але влада все одно це зробила б – бо вони знають, що буде рішення Європейського суду, який повністю виправдає Юлію Володимирівну. І їм нічого не залишиться, як тільки пред’явити їй якісь фарсові речі.

Всі розуміють, що це фарс. Ми зустрічалися з послами країн Євросоюзу, з послом Євросоюзу. І вони казали – якщо є докази, що Юлія Тимошенко винувата, то нехай їх пред’являть. Але вони теж думають, що доказів немає. Якби у влади були ці докази, то у 1996 році справа була б завершена.

Це влада так боїться того, що Тимошенко вийде і буде президентом нової України. А я вважаю, що це буде саме так.

Микола Княжицький: Справа проти Тимошенко – це чудова відповідь усім тим, хто нам довго розказував, як українська влада хоче Угоду про асоціацію з Євросоюзом, які вони насправді чесні та як їх треба підтримати. Думаю, це такий цинічний плювок влади в бік всіх симпатиків нашого європейського шляху напередодні саміту, який має відбутися.

Не можна з ними грати в наперстки. Мені дуже шкода адвокатів Юлії Володимирівни, бо розумію, в якій вони складній ситуації. Вони намагаються знайти юридичні аргументи й інтелігентно говорити з тими людьми, які грають в зовсім іншу гру. Влада весь час намагається втягнути нас у цю гру в наперстки і зробити вигляд, нібито чиниться якесь правосуддя, що в судах ми повинні щось доводити… Очевидно, що всі ці справи є сфальшованими, тому треба змінити правила гри. Нехай вони грають в наперстки у місцях не надто віддалених, а суспільство має рухатися далі.

Наше завдання зараз – заслужити довіру людей. Це складний виклик для опозиції. Але треба зробити так, щоби люди нам повірили і цю владу змінили. Поки буде ця влада, у нас будуть політичні в’язні.

Далі тут (відео)

3

Коментарі

126.01.13, 19:45

Але що насправді робити?

    226.01.13, 21:28Відповідь на 1 від ab absurdo

    Але що насправді робити?А насправді робити нічого вже не потрібно.
    Потрібно дочекатися економічного колапсу, а він не за горами, бо МВФ гроші не дасть.
    Всі зараз очікують на візит аксакала Бжезінського, який в останнє спробує донести до януковича, що час Ч вже визначено і все залежить від нього. Не зрозуміє, а в цьому сумніві немає, він настане.
    І після цього неохватне поле для роздумів електорату(бо народу у нас нєт). Вибір у нього не дуже великий.

      326.01.13, 21:40Відповідь на 2 від helsan

      так, але дуже сумно, що все це окошиться насамперед на нас із вами. А ті бандюки втечуть кудись за бугри, змінять зовнішність і документи і будуть собі насолоджуватись життям, поки ми всі тут розгрібатимем о їхнє лайно. А все ж могло бути зовсім по-іншому.

        426.01.13, 21:48Відповідь на 3 від ab absurdo

        так, але дуже сумно, що все це окошиться насамперед на нас із вами. А ті бандюки втечуть кудись за бугри, змінять зовнішність і документи і будуть собі насолоджуватись життям, поки ми всі тут розгрібатимем о їхнє лайно. А все ж могло бути зовсім по-іншому.Могло, але я погоджусь і на такий варіант. Наш потенціал просто неосяжний, все подолаєм аби тільки збавитись цієї пухлини, навіть шляхом глибокої резекції.

          526.01.13, 21:49Відповідь на 4 від helsan

          Так, але ж минає наше життя у цьому багні. Все життя чекаєш, що ось-ось стане краще.

            626.01.13, 22:08Відповідь на 5 від ab absurdo

            Так, але ж минає наше життя у цьому багні. Все життя чекаєш, що ось-ось стане краще.Життя дійсно минає, плин часу не зупинити. Але в багні не такі як Ви, Ви вище, Ви над ним. З багна багна не видко. Я також не можу собі докорити в тому, що тільки споглядав. У мене все життя, з молоду пройшло, як на війні, війні з цим болотом.
            Ми - це фундамент для майбутнього і це мене гріє.

              727.01.13, 16:51Відповідь на 6 від helsan

              Дякую за втішні думки.