Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Відеоконференції в суді можливі лише при окремих слідчих діях

Відеоконференції можуть проводитися під час досудового чи судового процесу лише у випадку окремих слідчих дій. Про це в коментарі Тиждень.ua  заявив координатор програм Харківської правозахисної групи Андрій Діденко. «У телефонному чи відеорежимі можуть проводитися конференції лише в окремих слідчих діях в досудовому чи судовому процесі, коли мова йде про дослідження певних фактів. Наприклад, якщо мова йде про допит свідка,  який перебуває під охороною, і постає питання його безпеки. А взагалі відеоконференція у судовому процесі для підсудного, як на мене, це порушення.  Тим паче, якщо підсудний від цього відмовляється», – зазначив він, коментуючи можливість проведення відеоконференції під час розгляду справи
 екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Відеоконференція, за словами Діденка, згідно з чинним законодавством, може відбутися лише за згодою сторін.
«В чинному Кримінально-процесуальному кодексі, на який посилається сторона обвинувачення, стаття 85-3 зазначає, що за згодою сторін може відбуватися  відеоконференція. А також вона можлива лише, повторюся, в окремих слідчих діях», – пояснив правозахисник.  За його словами, найголовніше під час судового процесу-будинок правосуддя.
«В іншому випадку можна проводити суд у ванній або в гаражі, де завгодно. В тому й полягає верховенство права, що людина повинна предстати перед судом. Емоції – це найголовніше, що відбувається в судовому процесі. І саме емоції якраз впливають на суд, і він проголошує рішення», – зауважує Діденко. Нагадаємо, президент Віктор Янукович підписав закон, що передбачає дозвіл проведення судових засідань у режимі відеоконференцій. Раніше біля палати в ЦКЛ "Укрзалізниці", де перебуває Юлія Тимошенко, а також у Качанівській колонії були обладнані кімнати для проведення телеконференцій.
Сама ж Тимошенко кілька разів відмовлялася від участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції. За словами прокурора у справі ЄЕСУ за обвинуваченням  Тимошенко Вікторії Калити, "розмови про те, що тільки одна окрема процесуальна дія може відбуватися через відеозв'язок, - це спроба перекрутити і  трактувати норми закону на свій лад".
 
Довідка Тиждень.ua

Стаття 85-3 Кримінально-процесуального кодексу: У разі неможливості явки учасників слідчої чи іншої процесуальної дії до органу дізнання, слідчого, прокурора або до суду за місцем провадження у справі, а також необхідності забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві, або з інших обґрунтованих підстав слідча чи процесуальна дія за їх участю може здійснюватися шляхом проведення
телефонної конференції або відеоконференції... Відеоконференція може застосовуватися під час допиту свідка, експерта, підозрюваного, обвинуваченого і підсудного, очної ставки, пред'явлення для впізнання, відтворення обстановки і обставин події. Слідчі дії під час відеоконференції за участю підозрюваного, обвинуваченого і підсудного проводяться лише за їх письмовою згодою, про що зазначається у протоколі слідчої дії.
7

Коментарі

116.08.12, 19:52

"Слідчі дії під час відеоконференції за участю підозрюваного, обвинуваченого і підсудного проводяться лише за їх письмовою згодою, про що зазначається у протоколі слідчої дії."

    Гість: Лагуз

    217.08.12, 00:01

    Та воно якось з самого початку все було не дуже за законом ((

      Гість: lyo Dnepr

      317.08.12, 00:06

      А бандюкам закон не писан. Что там в понятиях написано?

        417.08.12, 09:26Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

        За останній рік, що мені довелося бути в судах, я зрозуміла, що судді кодекси не читають. Вони тупо виконують замовлення. Навіть нічим не прикриваючись.

          517.08.12, 22:34

          Для ког у нас закон?