Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Біблійні таємниці ...

Ще в недалекому минулому вчені особливо не замислювалися над подіями, які описані на сторінках Біблії, оскільки вважали це вигадкою.

Сьогодні ж наукові уми впритул займаються дослідженнями, які демонструють інший бік біблійних чудес, розглядаючи їх як реальні факти.

Багато вчених всього світу прагнуть взяти участь у розкритті таємниць священного писання, витрачаючи на це чимало сил і часу.

Ось 10 біблійних таємниць, у яких вчені нарешті розібралися:

1. Туринська плащаниця – не те, чим здається.




Археологи, які десятки років проводили розкопки на території Йорданії, дійшли висновку, що виявили руїни легендарних біблійних міст та зрозуміли причини та способи їх знищення.

Про свої відкриття розповіли дослідники Південно-Західного університету Трійці Альбукерке.

Група дослідників встановила, що виявлені будинки були знищені миттєвою кристалізацією мінералів, що відбувається через високу температуру. Вчені дійшли висновку, що мало місце падіння метеориту.

Імовірні Содом та Гоморра перетворилися на руїни близько 4000 років тому. Катастрофічні наслідки цього описані в Біблії та багатьох інших стародавніх свідченнях, наприклад, у міфі про Фаетон.

3. Чи був Світовий потоп насправді?


Історія про Всесвітній потоп – біблійна. І начебто міфічна. Однак багато вчених вірять, що він був насправді. І не один.

Мовляв, на материках є численні сліди затоплення. А озера із солоною морською водою, розкидані по суші та віддалені на тисячі кілометрів від берегової лінії – це взагалі залишки потопів.

Але звідки на Землі взялася вода для такого катастрофічного та глобального затоплення? Такого, що старий Ной причалив на своєму ковчезі до вершини гори Арарат?

Вчені висунули гіпотезу, що вода для Всесвітнього потопу взялася з надр Землі. Нині це й справді вже не фантастика – усередині нашої планети виявлено колосальні резервуари. Води в них стільки, що вистачило б заповнити десять таких океанів, як Тихий.

4. Ось де насправді судили Ісуса Христа.


Ізраїльські археологи після 15 років розкопок виявили передбачуване місце суду над Ісусом Христом у Єрусалимі. Як пише The Washington Post, розкопки проводилися біля музею Башта Давида.

Там дослідники знайшли залишки покинутої будівлі. За даними археологів, споруда використовувалася як в’язниця за турецького, а потім за британського правління.

Проте зараз вони припустили, що виявили руїни палацу Ірода Антипи. Саме там, вважають вчені, префект Юдеї Понтій Пілат, який гостював у Ірода, і засудив Ісуса до смерті.

Дебати щодо місця проведення суду, за даними видання, продовжуються серед християнських духовних лідерів, істориків та археологів. Питання про місцезнаходження випливають із різних тлумачень Євангелій.

5. Чи міг Ісус Навин зупинити Сонце?


У 2013 році вчені Наса обстежили позиції кількох космічних об’єктів, у тому числі Сонця, Місяця і планет та їх положення 100 та 1000 років тому.

Це було необхідно для розрахунку польоту земних супутників, і уникнення можливого їхнього потрапляння в орбіти інших планет.

За словами вчених, це в майбутньому допоможе розрахувати траєкторію польоту космічних кораблів і не дасть їм зіткнутися з іншими планетами.

Так ось, під час розрахунків з’ясувалося, що у космосі відсутній один день! Спочатку вчені подумали, що десь припустилися помилки.

Вони перевіряли ще раз і ще раз, однак дійшли висновку, що дійсно в космосі відсутній один день. Причому, зник він у далекому-далекому минулому.

Ніхто не міг вирішити цю загадку, поки один із співробітників не згадав, що у недільній школі їм розповідали про те, що в Біблії є історія про сонце, яке зупинилося.

Також цього року вчені з Кембриджського університету визначили точну дату події, описаної в Біблії, коли Ісус Навин зупинив Сонце. Вони вважають, що це сталося 30 жовтня 1207 до Різдва Христового.

6. Вавилонська вежа.


«Біблійні вчені довго обговорювали, чи справді існувала Вавилонська вежа. Тепер чудова кам’яна табличка, яку ніколи раніше не показували на телебаченні, здається, вирішила це питання», – йшлося у журналі Smithsonian.

За словами Андрю Джорджа, професора історії Вавилона в Лондонському університеті, ця табличка, яка відноситься до 600 р. до н. зикурат Вавилону.

Він також сказав у відео, що ілюстрація схожа на пірамідоподібну структуру із зображенням короля Навуходоносора II, правителя Вавилону 605-562 рр. до н. е. Що підтверджує біблійську історію.


7. Від чого помер цар Ірод?

 

Біблія свідчить, що цар Ірод, відомий як немилосердний правитель Юдеї, вмирав від страшної хвороби.

Американські лікарі точно встановили, що причиною його смерті було хронічне захворювання нирок, ускладнене вкрай рідкісною формою гангрени геніталій, відомою як гангрена Фурньє.

Історичні відомості про діагноз та хвороби Ірода були вказані безпосередньо в Біблії. Там детально йдеться про особливості нездужання царя.

Доктор Хіршман, який є професором медицини університету в Сіетлі, каже, що саме ускладнене хронічне захворювання нирок може пояснити майже всі симптоми, про які йдеться у книзі.

Щодо згаданих у тексті черв’яків вчений зазначає, що це цілком можливо. І припускає, що в такому стані цар міг жити від кількох місяців до двох років.

Гангрена статевих органів – рідкісне інфекційне захворювання. Причиною його є агресивні стафілококи та стрептококи. Вони швидко розмножуються і викликають некроз клітин, часто з фатальним результатом.

8. Мойсей справді розділив море.


У Виході Мойсей відводить ізраїльтян з Єгипту та рабства, але їх врятувати нелегко. Єгиптяни йдуть за Мойсеєм та його людьми на колісницях та конях, сподіваючись знайти їх. Як Мойсей рятує своїх людей?

Чудовим поділом Червоного моря. Згідно з Виходом 14:21, Мойсей простягнув руку над морем: «І Господь змусив море відступити від сильного східного вітру, що дув всю ніч і перетворив море на сушу, і води були розділені».

Фахівці з американського Національного центру атмосферних досліджень та Колорадського університету в Боулдері провели комп’ютерне моделювання, яке довело, що така подія є можливою.

Потужний вітер справді міг поділити воду. Однак, на думку вчених, якщо це і сталося насправді, то зовсім не на Червоному морі, як розповідає Біблія, а на озері Мензала у дельті Нілу.

Не виключено, що “Червоне море” було помилкою перекладачів.


9. Як Ісус міг ходити по воді?

 

Фахівці впевнені, що ця легенда є правдивою. Як виявилося, завдяки рідкісній кліматичній аномалії на поверхні водойми, розташованої в спекотній країні, може утворитися крижана кірка, здатна витримати вагу людини.

На думку Дорона Нофа, який вивчав коливання температури в районі Кіннерета і проводив експерименти зі штучно намороженим льодом, цілком імовірно, що у тропічному кліматі утворюється крига.

Дослідник вивчав клімат біля Галілейського (Тівердіадського) моря, розташованого на півночі сучасного Ізраїлю, де Ісус і явив своє диво учням.

Інтернет-ЗМІ уточнюють, що Ноф досліджував не всю водойму, а західну ділянку в районі міста Табга, де б’ють холодні солоні джерела, поверх яких натікає прісна вода, внаслідок чого створюються найсприятливіші умови для замерзання.

“Якось тут вдарив мороз у мінус 4 градуси Цельсія. І протримався два дні. А їх цілком вистачає, щоб з’явився шар льоду – тонкий і плаваючий. Але досить міцний, щоб витримати вагу людини”, – каже вчений.

За даними вченого, природна аномалія трапилася у проміжку від 2500 до 1500 років тому. Найімовірніше цією кіркою Ісус і підійшов до учнів.


10. Таємниця Віфлеємської зірки.

 

Вважається, що Вифлеємська зірка засяяла на небі того дня, коли народився Ісус. У Євангелії зазначено, що ця подія припадає на дату, яка знаходиться між 37 і 4 роками до нашої ери, коли правив цар Ірод.

Королівське астрономічне товариство Великобританії розрахувало, що приблизно у травні 7 року до нашої ери на небі можна було спостерігати оптичне явище під назвою коньюкція, при якому Сатурн та Юпітер візуально практично злилися в одне яскраве зоряне тіло.

Можливо, це й спостерігали волхви. Інша думка у вченого зі США, який виявив у китайських літописах інформацію про те, що в 5 році до нашої ери в районі сузір’я Козерога з’явилася величезна зірка, яка не згасала сім діб, а потім зникла.

Поясненням цього вчений називає прискорення вигоряння водню, перед стиском у чорну нейронну кулю.


Джерело


11

Коментарі

116.02.23, 17:50

Було цікаво, дякую, але це всього навсього тільки теорія, а як воно було насправді, ніхто не знає

    216.02.23, 19:02Відповідь на 1 від На_рече_На

    Було цікаво, дякую, але це всього навсього тільки теорія, а як воно було насправді, ніхто не знає Так, ніхто точно не знає

      317.02.23, 07:23

        417.02.23, 09:45

        Дуже цікаво!

          517.02.23, 10:08Відповідь на 3 від nebosklon

          дякую

            617.02.23, 10:08Відповідь на 4 від Влад Ли

            Дуже цікаво!

              718.02.23, 00:31

              Дуже цікаво!
              Дякую!
              Пишіть про Перуна.

                Гість: _Сонечко_

                818.02.23, 08:27

                Відлуння справжніх подій. З точки зору розуміння і бачення стародавніх людей.
                Ну, звичайно, всі ці події були. "Невеличке" перебільшення накопичувалося з роками й змінювало істотно початкову подію.
                Думаю, так.
                Цікаво. Дякую.