Слово «цукор» походить із санскриту – «sharkara» (шаркара), що позначає речовину в гранульованій формі.
Христофор Колумб познайомив Новий Світ із цукром в 1493 році під час своєї другої подорожі.
Цукор називали «білим золотом» аж до кінця 1700-х років, коли він
вважався розкішшю, за допомогою якої європейська знать підтверджувала
свою владу і соціальний статус.
Цукор на 100% натуральний і не містить жирів.
saxar1Основними джерелами цукру є цукрова тростина і цукровий буряк. Стебла цукрової тростини можуть досягати висоти 9 метрів.
Лимон містить більше цукру, ніж полуниця.
У деяких країнах, таких як Індія і Бразилія, паливом, що одержують з цукрових буряків, заправляють автомобілі.
У 2001 році вчені виявили цукор у відкритому космосі.
Деякі плоди можуть виробляти свій власний цукор, наприклад, в дозрілих
бананах цукор утворюється в результаті розщеплення крохмалю, роблячи
банани солодшими.
Цукор є важливим джерелом вуглеводів, основного джерела енергії для організму людини.
Цукор має безліч застосувань поза кухнею, наприклад, при виробництві
багатьох ліків, для маскування або поліпшення їхнього смаку, або як
сповільнювач затвердіння цементу, цукор, доданий у воду, допомагає
продовжити життя свіжозрізаних квітів, цукор також використовується при
виробництві чорнила для принтерів.
Коментарі
Андрій1961
131.10.17, 07:59
ТвинПикс
231.10.17, 08:55
Ты занял очередь?
Голубка
331.10.17, 09:19Відповідь на 1 від Андрій1961
Голубка
431.10.17, 09:19
blac bird
531.10.17, 11:29
а также сахар является страшным сном диабетиков, медленно убивая организм, в 21 веке диабет во всем мире приобретает масштаб эпидемии, точной причины возникновения этой хвори не могут определить врачи, она известна со времен Геродота!
Дай Боже всем нам здоровья