Передозування шоколадом цілком можливе.
- 27.08.16, 19:46
- НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ
Передозування шоколадом цілком можливе. Застерігаючи свою дитину від надмірного поїдання шоколаду, багато батьків говорять про те, що «дещо» може злипнутися. Насправді якщо з'їсти дуже багато шоколаду, то наслідки можуть бути більш сумними. При виробництві шоколаду використовуються какао-боби, в яких присутній теобромін - отруйна речовина. На кожному етапі виробництва шоколаду, цієї речовини стає все менше, але в підсумку воно все-таки присутнє в шоколаді. Найбільше цієї речовини в гірких сортах шоколаду, так як при їх виробництві найменше стадій обробки. Звичайно, теоброміну навіть в гірких сортах шоколаду недостатньо, щоб вбити здорову людину, але переїдати його не варто, особливо людям в літньому віці.
4
Коментарі
bagheera
127.08.16, 22:01
это ж сколько нужно втоптать шоколада, чтобы отравиться теобромином . цитата из вики: Чтобы вызвать интоксикацию, его концентрация должна достигнуть минимум 1000 мг на килограмм веса (в 100 г молочного шоколада содержится 150—220 мг теобромина, то есть около 35 килограмм шоколада на человека весом 70кг).
опасность есть: нельзя много шоколада, поскольку он сладкий. но теобромин-таки совсем не в тех количествах в нём.