Печу кекс
- 09.11.11, 05:10
- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ
Вчора спік кекс, але перша спроба невдала( Хоча до сьогодні з нього мало що залишилось).
Мабуть брак досвіду а ще аварійне вимкнення світла, коли залишалось 15хв до завершення випічки.
В результаті корж виріс слабо, вийшов трішки збитим і не зарум"янився як слід.
Сьогоднішня випічка вдалась, все було як треба)))
Отже склад : яйце - 5шт.
цукор- 200гр.
ванільний цукор- 1пакет.
сіль- 2 -3гр.
темний ром (коньяк) 3ст.л.
цитрина - 1,5шт.
вершкове масло- 250гр.
пшенична мука вищого сорту- 450гр.
пекарський порошок(розпушувач)- 18гр.
ізюм- 100гр.
мак- 100гр.
-Виливаю яєчка в миску, додаю цукор, ванільний цукор і сіль, натираю скоринку лимону.
-Збиваю прибл. 5хв.
-Окремо розмішую розмягчене масло з соком лимону і додаю ром або коньяк, перемішуючи до розчинення.
-Виливаю приготовлену суміш яєчок і масла в контейнер і засипаю пшеничну муку змішану з пекарським порошком.
-Ставлю контейнер в хлібопічку. Вибираю програму №10 (1год.25хв), вагу(1кг), бажаний кольор скоринки (середній)
-Натискаю кнопку "старт".
-Після звукового сигналу додаю під час замішування ізюм (цукати).
Після випічки виключаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю кекс на скатертину.
Нормальне зпушення і добре випечене тісто.
Відчуваю, що до вечора кекс "розчиниться"
Смачного!
15
Коментарі
Гість: Бухтояр
19.11.11, 06:39
Маком пахнет
Левус
29.11.11, 06:58Відповідь на 1 від Гість: Бухтояр
Коньяком тож
Гість: Бухтояр
39.11.11, 08:07Відповідь на 2 від Левус
не сдержался хлебушкам ням ням няям
Левус
49.11.11, 08:46Відповідь на 3 від Гість: Бухтояр
mammOlya
59.11.11, 09:57
Вкусно!
Эх, жаль у меня нет хлебопечки!
Левус
69.11.11, 11:19Відповідь на 5 від mammOlya
У меня просто стояла, попробовал "умную" печь в работе - понравилось
Delta357
79.11.11, 14:03
суд по составу продуктов - ну просто вкуснотища.
Левус
89.11.11, 16:04Відповідь на 7 від Delta357
Если правильно размешать и спечь, вкуснотища!!! Сами продукты стоимостью под 40гр
HELENNNN
99.11.11, 16:15
Ceu variant horoshuu,ale ya mak ne dayu.Ya dodayu z 1apelsuny sik,a zverhy pokruvayu fryktanu.Z persukamu nausmachnishe.Kolu gotove tisto,to dodayu orihu.Obovyazkovo zverhy,bo pru vupikanni,yaksho orihu znuzy,to prujaryatsya.Orihu mojyt bytu grecki,ale mojna i lisovi.A fryku,yaksho nemae persukiv,to ya dodayu zamorojeny chereshnyu.Ce vse moya fantaziya.Sprobyu.
Левус
109.11.11, 16:34Відповідь на 9 від HELENNNN
Вдячний! Вже над цим думав, а тут така підказка З горіхами вже знайомий, коли їх доводиться вибирати з шкуринки. Мак - також моя фантазія, а ще просьба донечки. В середину ще дають варення полуничне. Теж смачно. Зверху найменьше пропікається, тому справді можна покривати фруктами.