хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Паска домашня здобна


ПАСКА ДОМАШНЯ ЗДОБНА

Тісто:

1 кг борошна в/г

100 г львівські дріжджі пресовані

1/2 чайної ложки солі

350 г цукру

300 г масла (маргарину)

15 жовтків

1 склянка молока

150-200 г родзинок

12г (1 пакет) цукру ванільного

цедра з лимона

січені грецькі горіхи для оздоблення

цукрова пудра для посипання

 

Борошно просіяти. Дріжджі розвести в теплому молоці. Масло розтопити. Жовтки відокремити від білків. Родзинки помити в окропі і підсушити. Лимон облити окропом.

До розведених дріжджів додати решту молока, борошна додати стільки, аби замісити розчину густоти сметани. Накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1,5-2 год.

Жовтки розтерти з цукром і вилити в розчину, додати сіль, ванільний цукор, натерти цедру з лимона, перемішати. Додати борошно і місити тісто. Наприкінці додати розтоплене масло і родзинки, ретельно вимісити. Накрити і поставити в тепле місце на 2-2,5 год.

Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2-2,5 рази, поділити його на шматки і викласти в форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Залишити тісто ще на 1,5-2 год., щоб добре підійшло. Змастити поверхню збитим яйцем, посипати січеними горіхами і пекти в духовці при температурі 190-200° С протягом 40-60 хв. (залежно від величини форми і маси тіста в ній).

Паски витягнути з форм, накрити і дати вистигнути. Верх посипати цукровою пудрою.

 

Смачного! beer

 

Корисні поради

 

  • Тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .
  • Тісто для паски любить тепло і боїться протягів.
  • Тісто повинно підходити три рази :

перший раз підходить розчина;

другий – коли додали всі продукти;

третій – коли тісто виклали в форми.

  • Форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.
  • Перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.
  • Цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.
9

Коментарі

116.04.09, 16:21

    216.04.09, 16:26Відповідь на 1 від Марфушка

    Дякую