Паска домашня здобна
- 16.04.09, 16:09
- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ
ПАСКА ДОМАШНЯ ЗДОБНА
Тісто:
1 кг борошна в/г
100 г львівські дріжджі пресовані
1/2 чайної ложки солі
350 г цукру
300 г масла (маргарину)
15 жовтків
1 склянка молока
150-200 г родзинок
12г (1 пакет) цукру ванільного
цедра з лимона
січені грецькі горіхи для оздоблення
цукрова пудра для посипання
Борошно просіяти. Дріжджі розвести в теплому молоці. Масло розтопити. Жовтки відокремити від білків. Родзинки помити в окропі і підсушити. Лимон облити окропом.
До розведених дріжджів додати решту молока, борошна додати стільки, аби замісити розчину густоти сметани. Накрити серветкою і поставити в тепле місце на 1,5-2 год.
Жовтки розтерти з цукром і вилити в розчину, додати сіль, ванільний цукор, натерти цедру з лимона, перемішати. Додати борошно і місити тісто. Наприкінці додати розтоплене масло і родзинки, ретельно вимісити. Накрити і поставити в тепле місце на 2-2,5 год.
Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2-2,5 рази, поділити його на шматки і викласти в форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити папером, котрий також необхідно змастити. Залишити тісто ще на 1,5-2 год., щоб добре підійшло. Змастити поверхню збитим яйцем, посипати січеними горіхами і пекти в духовці при температурі 190-200° С протягом 40-60 хв. (залежно від величини форми і маси тіста в ній).
Паски витягнути з форм, накрити і дати вистигнути. Верх посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Корисні поради
- Тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .
- Тісто для паски любить тепло і боїться протягів.
- Тісто повинно підходити три рази :
перший раз підходить розчина;
другий – коли додали всі продукти;
третій – коли тісто виклали в форми.
- Форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.
- Перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.
- Цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.
Коментарі
Марфушка
116.04.09, 16:21
seeana
216.04.09, 16:26Відповідь на 1 від Марфушка
Дякую