Пошук рецепту.
- 13.11.08, 15:43
- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ
У далекому дитинстві, коли я, навіть, гадки не мав про торти і
інші новомодні витребеньки, пригадую, бабуся на дні народження пекла
домашній святковий пиріг.
Велетенський пиріг займав з пів столу, прикрашений плетивом візерунків із тіста,
і з начинкою із сливового джему. Не якогось там варення, а справжнього сливового
джему, густого і пружного, який можна було різати хіба що ножем. Ну і традиційні
свічки по кількості виповнених років.
Іще один коронний пиріг моєї бабусі запам’ятався мені.
Це - пиріг з рибою. На жаль, рецепт цього пирога не зберігся, і, скільки
ми у сім’ї не намагалися його відтворити, з цього нічого не виходило.
Звісно, пироги пекли, але смакові якості не досягали рівня бабусиного пирога.
Якщо хтось має оригінальний рецепт пирога з рибою - прошу поділитися.
Тільки не якоїсь там піцци, а справжнього домашнього, "бабусиного" пирога.
Чекаю на ваші рецепти. Можна(а може й краще) у окремих блогах.
З повагою. Михайло ДІД.
інші новомодні витребеньки, пригадую, бабуся на дні народження пекла
домашній святковий пиріг.
Велетенський пиріг займав з пів столу, прикрашений плетивом візерунків із тіста,
і з начинкою із сливового джему. Не якогось там варення, а справжнього сливового
джему, густого і пружного, який можна було різати хіба що ножем. Ну і традиційні
свічки по кількості виповнених років.
Іще один коронний пиріг моєї бабусі запам’ятався мені.
Це - пиріг з рибою. На жаль, рецепт цього пирога не зберігся, і, скільки
ми у сім’ї не намагалися його відтворити, з цього нічого не виходило.
Звісно, пироги пекли, але смакові якості не досягали рівня бабусиного пирога.
Якщо хтось має оригінальний рецепт пирога з рибою - прошу поділитися.
Тільки не якоїсь там піцци, а справжнього домашнього, "бабусиного" пирога.
Чекаю на ваші рецепти. Можна(а може й краще) у окремих блогах.
З повагою. Михайло ДІД.
33
Коментарі
AQv@
113.11.08, 15:52
Пирог с рыбой это кулебяка. Рецептов море. Но таким как пекла бабушка он уже не будет.
ДМВ73
213.11.08, 16:04Відповідь на 1 від AQv@

Звісно, що таким не буде, та може у когось і зберігся рецепт саме старовинного приготування такого пирога.AQv@
313.11.08, 16:14Відповідь на 2 від ДМВ73
Нада порыться в старых записях
с прошлой жизни.
ДМВ73
413.11.08, 16:21Відповідь на 3 від AQv@

Порийся, будь ласка, тільки далеко у минуле не забрідай, одне-дваминулих життя і три-чотири сторічча назад, не більше.
AQv@
513.11.08, 16:30Відповідь на 4 від ДМВ73
Мое прошлое обрывается на моих бабушках
дальше все покрыто мраком. А если в своем прошлом) то тут до безконечности конечно 
ДМВ73
614.11.08, 10:40Відповідь на 5 від AQv@

А своє минуле завжди найцікавіше і найбільш об’ємне.AQv@
714.11.08, 11:18Відповідь на 6 від ДМВ73
Так вот о клулебяке) нашла рецепт) сама когда то пекла.
на раскатанную 15-20 сантиметров полоску теста, толщиной примерно 0,5 см, положенную в середину противня, кладут несколько тонких блинчиков, чтоб тесто не отсырело от фарша
и сверху фарша тоже блинчик) а потом уже и тесто)
Тесто обычное дрожжевое) наверное не нужнописать рецепт)
А начинка это рис и рыба. Рыба либо свежая либо консева)
Если свежая то мелко рубят ножом (или пропускают через мясорубку). Добавляют соль, перец, растопленное сливочное масло, мелко нарезанные крутые яйца и зелень. Можно еще и вареный рис, вареную рыбу, чуть поджаренный на масле лук. Начинка не должна быть крутой. Маленький секретик
ДМВ73
814.11.08, 11:25Відповідь на 7 від AQv@
Дякую за рецепт. Можливо отой маленький секрет і є ключ від "бабусиного"

пирога. Як тільки приготую, спробую, то відразу відпишу.
AQv@
914.11.08, 11:33Відповідь на 8 від ДМВ73
Каждый наверно сам привносит что то в рецепт от себя) поэтому рецепт выходит новый)

ДМВ73
1014.11.08, 11:35Відповідь на 9 від AQv@

Тільки так нові рецепти і народжуються.Головне творче підійти до цієї справи.