Кріль під "шубою".
- 06.11.08, 18:54
- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ
Всім відомо, що м’ясо кроля має специфічний запах і досить жорстке. Перед готування його замочують на кілька
годин у слабому розчині оцта, щоб знищити цей запах. Коли я у черговий раз зіткнувся з цією проблемою, то
вирішив піти іншим шляхом.На це мене спонукало те, що дочка "застрайкувала" і відмовилася їсти кролятину.
Оскільки справа була у вересні, то овочів і фруктів не бракувало.
Тому я із того, що було під рукою, зробив нове блюдо.
Ось такий рецепт.
Тушку кроля порізав на шматочки, промив звичайною водою без оцта, вклав на дно жаровні, чи як у нас називають -
вутятниці. Можна застосувати будь який чавунний посуд. На дно налив тоненький шар води, щоб не прихватило м’ясо
на початку приготування.
Зверху насипав шар, завтовшки у два пальці, тертої моркви.
Потім шар різаної цибули, теж завтовшки у два пальці.
Потім шар яблук, такої ж товщини.
Пригасив яблука чайною ложкою цукру.
Поверх усього - три лаврових листка.
Не перемішував нічого!
Закрив кришкою і поставив у духовку на 6 годин.
_____
На моє здивування, м’ясо вийшло запашне і ніжне, з чудовим присмаком овочів.
ЗІ. Скільки потім не пробували родичі і знайомі повторити цей рецепт з яловичиною чи свининою,
та виявилося, що кріль під цією "шубою" найсмачніший у приготуванні.
годин у слабому розчині оцта, щоб знищити цей запах. Коли я у черговий раз зіткнувся з цією проблемою, то
вирішив піти іншим шляхом.На це мене спонукало те, що дочка "застрайкувала" і відмовилася їсти кролятину.
Оскільки справа була у вересні, то овочів і фруктів не бракувало.
Тому я із того, що було під рукою, зробив нове блюдо.
Ось такий рецепт.
Тушку кроля порізав на шматочки, промив звичайною водою без оцта, вклав на дно жаровні, чи як у нас називають -
вутятниці. Можна застосувати будь який чавунний посуд. На дно налив тоненький шар води, щоб не прихватило м’ясо
на початку приготування.
Зверху насипав шар, завтовшки у два пальці, тертої моркви.
Потім шар різаної цибули, теж завтовшки у два пальці.
Потім шар яблук, такої ж товщини.
Пригасив яблука чайною ложкою цукру.
Поверх усього - три лаврових листка.
Не перемішував нічого!
Закрив кришкою і поставив у духовку на 6 годин.
_____
На моє здивування, м’ясо вийшло запашне і ніжне, з чудовим присмаком овочів.
ЗІ. Скільки потім не пробували родичі і знайомі повторити цей рецепт з яловичиною чи свининою,
та виявилося, що кріль під цією "шубою" найсмачніший у приготуванні.
27
Коментарі
Гість: __Буська__
16.11.08, 19:06
дякую,записала.
Злая_тётка
26.11.08, 19:06
ДМВ73
36.11.08, 19:07Відповідь на 1 від Гість: __Буська__
ДМВ73
46.11.08, 19:07Відповідь на 2 від Злая_тётка
Гість: ГлюкКозочка
56.11.08, 19:08
я не зможу їсти кроля, він як кицька, а я котів люблю. шкода мені ціх звіряточок. Вони такі гарнюни
Гість: Evredika
66.11.08, 19:10
Ням-ням...люблю кролика,да с чесночком!
ДМВ73
76.11.08, 19:14Відповідь на 5 від Гість: ГлюкКозочка
Я, взагалі, люблю усіх тварин, і не можу собі уявити, як їх можна їсти,але на м’ясо дивлюсь як на їжу, і не зв’язую його із живими істотами.
Їсти все одно потрібно. Від цього нікуди не дінешся.
ДМВ73
86.11.08, 19:16Відповідь на 6 від Гість: Evredika
Гість: ГлюкКозочка
96.11.08, 19:16Відповідь на 7 від ДМВ73
та я теж мясо люблю, тільки не кролятину
Гість: Емуранчик
106.11.08, 19:57
а у меня нет шубы .