Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

у мене підгоріло від відео про "Щастя за часів капіталізму"

  • 18.10.23, 17:11
   
дуже цікаво слухати чужі думки, але коли за 1 хвилину ти чуєш "капіталізм у всьому винен" разів 3, то починаються питання чи дійсно така думка - просто думка? 

З одного боку, в США панує "посткапіталізм" і з того, що я чую розділення іде на неймовірно багатих та ультра-бідних (трейлер-парки, привіт) і так, це + непотизм = вбита "американська мрія" що ти можеш досягти всього - достатньо лише багато працювати. (так, мені шкода США-нців) 
А з іншого боку - в пошуках кращого устрою вони починають казати про те, що "треба робити спільноти/ ком'юніті і будувати стосунки всередині них", і тут я згадую по-перше про те, що вони дійсно не знають що таке жити без грошей, їжі та одягу (70 років СССР це не жарт) - і тому для них ідеї "комунізму" привабливі, адже китайська пропаганда працює більше, ніж Сатана чи Кріс Дженнер, показуючи чисті вулиці без безхатьків та з красивими щасливими людьми, які потім підуть на парад зі своєю родиною, а далі на роботу, де їм заплатять пристойну зарплату. 
Чи правда це? - звісно ні, як і багато плакатів часів СССР та фільмів з США (ті ж Друзі, Секс і місто, Сімпсони...) 

Чому ж в комунізм вірять? - бо він дає надію.
Так, коли релігія століттями виправдовувала работоргівлю (всі релігії, без жартів), коли син президента стає президентом, коли грошей ледве вистачає на оренду - людина починає шукати надію будь де - і опиняється в культі. 

Їй кажуть, що це культ її самої, що вона варта всих благ і безкоштовно, і що саме тут її почують, саме тут ця людина буде поряд з однодумцями - і пишучи це мені трохи сироти по спині пішли - бо це БУКВАЛЬНО метод вербування/проповіді свідків Єгови та інших протестантів. 
Далі ж буде фаза адаптації, потім те саме "життя в комуні" - і це буде життя по правилам комуни - навіть якщо ти цього не хочеш - адже ти ж не хочеш засмутити своїх нових друзів? чи знову стати ніким? 
так, тобі більше не буде страшно за майбутнє - ти ж ідеш по плану партії до світлого майбутнього і ти не будеш думати що треба працювати, щоб вижити - адже ти будуватимеш комунізм, а це мета вища за тебе і твої потреби. 

Звісно, що таку паралель важко провести коли ти вже всередині цієї системи і поки тебе постійно переконують, що "треба ще потерпіти, щоб потім жити добре" - привіт, християнство та ідея раю. 

І я не можу не згадати тут злого генія Хржановского TW:р*сіянин (відомий відмиванням грошей через свої проекти та несплатою заробітної плати), який робив проект Дау - особистість Льва Ландау, як і Оппенгеймера, не дає спокою багатьом, - і побудував для цього в Харкові на місці Dynamo Aquatic Stadium (не знайшла на карті) цілий інститут де і жили декілька років "актори", в яких забирали все майно та предмети гігієни, видавали мінімальний одяг та відпускали жити в умовах СССР 50х років. Інститут після зйомок зруйнували, а дарма -

 бо я дійсно хочу щоб туди відправляли тих США-нців, які борють пост-капіталізм. 

Спойлер: вони або не виживуть і потім будуть нити, що "це неправильний комунізм", або відкриють виживальну чакру і будуть використовувати "нетворкінг" - ака "зв'язки" - для досягнення своїх цілей - щоб потім хтось написав на них донос, що вони надто кучеряво живуть і їх позбавили всіх їх статків. 
5

Коментарі

118.10.23, 17:46

Не смешно.
Мои родители работали на металлургических заводах по сменам. Жили мы долго в бараке, пока отцу завод не выделил квартиру! Я и брат получили высшее образование.
Жена выросла в селе Запорожской области. У неё ещё есть старшая и младшая сёстры. Все получили высшее образование в Мелитополе и Днепропетровске.
Никто в лаптях не ходил и не хлеб не просил. Потому что труднейшие послевоенные годы выпали на дою наших родителей. И они подняли экономику из руин.
А капиталистам война как праздник. Это заказы на всё, от оружия до продуктов питания для армий.
Был бы мир, то им пришлось бы искать нишу в производстве чего то другого.
Почему снарядов для Украины у них так мало оказалось? Мир же был. Зато теперь возрождают и расширяют. Даже в Румынии!

    218.10.23, 18:02Відповідь на 1 від AutumnNight

    Говорити про "лапті" в Україні просто смішно. Бо українці працелюбний народ. Якби не було кріпацтва у "непаспортизованих" місцевостях то сільське господарство України могло прокормити б не одну Європу. До 71 року в Україні було КРІПАЦТВО! Багато хто цього не знає, на жаль.

      318.10.23, 19:43

      капіталізм буває різним, наприклад Фіни, Норвеги, Поляки, Австрія, Німеччина, - мають капіталізм без олігархів. Фінляндія і Норвегія - фактично мають соціалізм, тільки вони цього не оголошують , вони просто живуть. Але там до влади йолопів і злодіїв не допускають, чого не скажеш про нашу систему виборчу - якщо не маєш мільйона то висуванцем ти ніколи не станеш. А мільйон в нашій системі законів можна тільки вкрасти. Люба політична система як би ти її не називала - *комунізм* , *капіталізм* існує на базі виробничих процесів на яких паразитує, в любій системі існує додана вартість в продукті виробництва і прибуток який деребанять на свої потреби власть імущі. Проблема не в назві , а проблема в тому хто дорвався до корита.

        418.10.23, 19:43Відповідь на 3 від WalKing

        Якщо владі плювати на свій же народ, який її утримує, то при любій системі держава щезне.

          518.10.23, 20:54Відповідь на 2 від Nikolka

          Лапти люди при думали задолго до Украины. Ещё в Египте, Латинской Америке и Японии. И попробуй ещё их сделать, те лапти. Это же не галушки варить.
          Я всё знаю что было в селе. Жена из крестьян. Никто там с голоду не умер, потому что работали всё лето и осень.

            619.10.23, 11:45

            Посмотрел видео. Лично мне оно не понравилось, ибо банально до ужаса, ИМХО. Но...
            Ни слова, что капитализм это плохо, или коммунизм это хорошо. Больше о том, что американское общество погрязло во лжи самим себе и не хочет решать проблемы доступа всего населению к самым базовым потребностям: еда, жилье, безопасность и здоровье. Что поможет тому же населению посмотреть на то, что может сделать их счастливыми.
            Весь видеоролик - критика общества, его гонкой за все большими и большими деньгами и отсутствие помощи в обеспечении потребностей.
            Где автор поста нашел критику конкретно капитализма, как строя - вообще не понятно. Даже кадры с Индии... Так это тот же капитализм, только суммы меньше.

              719.10.23, 14:38Відповідь на 6 від K-10

              Зауважу що потребности такого суспільства як американське- дуже великі, вже 100 000 на рік не вважається нормальним доходом, мало того що має бути свій будинок та ще й з басейном, машина кожному члену сімї і т.д. Це про середній мідл клас

                819.10.23, 20:42Відповідь на 3 від WalKing

                ... Фінляндія і Норвегія - фактично мають соціалізм, ...---------------
                пане совок, соціалізм -- це відсутність приватної власности на засоби виробництва. На цьому тримався весь, вибачте, ср@ний марксизм. Який позасир@в Вашу голову.

                  919.10.23, 20:43Відповідь на 3 від WalKing

                  Я теж хотів би, щоб усю західну лівацьку наволоч залишити бодай на місяць без туалетного паперу та поставити в чергу на все-все-все.

                    1019.10.23, 20:45Відповідь на 8 від les paul

                    ... Фінляндія і Норвегія - фактично мають соціалізм, ...---------------
                    пане совок, соціалізм -- це відсутність приватної власности на засоби виробництва. На цьому тримався весь, вибачте, ср@ний марксизм. Який позасир@в Вашу голову.
                    при соціалізмі виробництво існує ? )

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна